Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-05-09 13:37:02

LOGOUT.hu

Ha nem működik az OTA update:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9035) doooo válasza Pistike1985 (#9034) üzenetére


doooo
veterán

Tudtommal nem létezik. De okkal nem, egyszerűen beégne minden a képen, annyira közel lenne az erős fényhez, vagy teljesen kitakarná a vakut valami, ha már tényleg túl közel mennél.
Ugyanakkor lehet makrót csinálni kicsit távolabbról is, a főkamerát használva, nem az ultraszéles látószögűt (amire a kérdésedben céloztál, lévén csak annál a kameránál nem működik a vaku).

Kapcsold be a Pro módot, válaszd ki a főkamerát (W-jelzés), kapcsold be a vakut, majd a "FOCUS" feliratú részre bökj rá, majd arra, hogy "KÉZI" (azaz manuális fókusz), majd a megjelenő csúszkán tekerj le a "0.0"-ig, azaz a végéig, amikor is a lehető legközelebbre fókuszál a kamera (de természetesen tetszés szerint lehet variálni).
Majd amikor ez megvan, próbáld ki egy tetszőleges dolgon, nézd meg a vaku mennyire járható út ilyen közelről.
Nem mehetsz annyira közel, mint a másik kamerával, de mivel sokkal jobb minőségű képet készít, bele lehet kicsit vágni az elkészült képbe, és akkor így is "makrós" lesz a végeredmény (vaku nélkül is járható út ez; egyrészt szebben mossa el a hátteret a többi kameránál, másrészt nem is túl széles a látószög, tehát nem látszódnak olyasmik a háttérben, amik nem valók oda; például nem látszik az egész udvar, ha a kertben fényképeznél le valamit közelről).

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.