Hirdetés

2024. május 28., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4301) drr válasza -FreaK- (#4300) üzenetére


drr
őstag

EZ

(#4302) polomaa


polomaa
aktív tag

Enhanced236 - stock 2.3.6 (24.07.2012 update)

(#4303) -FreaK-


-FreaK-
veterán

Köszönöm!
Haver telójáról van szó, főleg a gps-el vannak problémái, azokat megoldja majd az új rom/modem, illetve a FasterFix app?
Ehhez ugye root kell, de ha azt mondja hogy csináljam meg neki akkor kap egy custom romot is inkább :)

[ Szerkesztve ]

(#4304) mgTerminator válasza polomaa (#4297) üzenetére


mgTerminator
veterán

Utána csináltam egy wipeot és TBal visszaállítottam az általam felrakott progikat de ígyis fagyott :S Mondjuk kipucoltam a romot, tehát a fölösleges gyári szarokat töröltem, de a nexusomon nincs semmi probléma...

(#4305) papa019 válasza mgTerminator (#4304) üzenetére


papa019
senior tag

Nexushoz azért ne hasonlítsd a Giora kiadott Ics-t. :) Stock rommal nem fagyott? Mert ez akár hardveres hiba is lehet...

Freak: a gps lassúsága, pontatlansága sok dologtól lehet, nem biztos, hogy megoldja egy romcsere.

[ Szerkesztve ]

(#4306) shifty! válasza papa019 (#4305) üzenetére


shifty!
senior tag

A GPS lassúságát az okozza, hogy nagyon lassan talál jelet, mivel nem kifejezetten földrajzi helyhez vannak optimalizálva a telefonok GPS vevői, hanem globális beállításokra. Ez érthető, nem egy-egy országnak terveznek és építenek telefont :)

Azt viszont, hogy a magyarországi műholdállásoknak legjobban megfelelő GPS beállításokat beállítsuk (grammar nazi fail :) ), ahhoz elég lesz 1 fájlt módosítani. Ez a fájl a /system/etc/gps.conf fájl. Ez tartalmazza az cellalapú és GPS alapú helymeghatározás főbb, a felhasználó által is átszabható beállításokat.

Ahhoz, hogy kicsiny nemzetünk geográfiai helyzetéhez illeszkedjen a telefon GPS-e, módosítanunk kell ezt a fájlt...de ez hosszú, és bonyolult, és mivel magamnak már egyszer belőttem ezt a fájlt úgy, hogy (nálam legalábbis) WiFi vagy Mobilnet segítségével, természetesen nem viharhelyzetben pár másodperc alatt működik a GPS, ezért inkább megosztom veletek a saját gps.conf fájlomat, így nektek csupán a következő a feladatotok:

1. Kelleni fog egy file browser root hozzáféréssel és módosítási jogokkal - tudom ajánlani a Root Browser nevű appot, ami ugyan fizetős de szerintem bőven megéri, hogy az ember ráguglizzon az apkra kipengessen érte párszáz forintot (én az utóbbit tettem)

2. Miután rendelkezünk egy ilyen progival, navigáljunk a telefon gyökérkönyvtárába, majd innen a system mappába, majd etc mappa.

3. Megjegyzés a Root Browsereseknek és mindenkinek : a jobb felső sarokban van egy Mount R/O gomb, erre nyomjatok rá, hogy Mount R/W legyen ( R/O - csak olvas; R/W - ír és olvas ). Ez fontos, hogy tudjátok cserélni a fájlt.

4. Az eredeti gps.conf fájlt másoljátok ki az sd kártyátokra, mintegy biztonsági mentésképpen. Miután ezzel megvolnátok, az általam feltöltött gps.conf fájlt be kell másolni az eredeti helyére, felül kell írni, hogy a letöltött gps.conf kerüljön be a helyére. Másolás után a fájlméret alapján tudjátok megnézni, hogy sikerült-e a művelet. Amit feltöltöttem, az 379 bájt méretű, az eredeti ennél valamivel azthiszem kisebb, ~250 b méretű.

5. Miután sikeresen túlestetek ezen a roppant bonyolultan kinéző de igazából pofon egyszerű műveleten, indítsátok újra szeretett telefonotokat, és utána tegyetek egy próbát :)

Természetesen ha nem érzitek az "átütő erőt" - vagy éppen semmi olyat, hogy működik a GPS :D , akkor tegyétek vissza a biztonságilag lementett fájlt, ugyanez a metódus csak visszafele :)

Befejezésképpen ITT!!!! a fájlocska csak nektek :)

"Vasárnap ne lopj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő."

(#4307) papa019 válasza shifty! (#4306) üzenetére


papa019
senior tag

Köszi. :) 1.hsz-be beférne ez, bár nem tudom, hogy hogyan működik ez ph!-en.

Egyébként a gps-t a használat helye is nagyban befolyásolja.

(#4308) polomaa


polomaa
aktív tag

Én az 1hsz. szerint a Fasterfix-el csinálom és másodpercek alatt talál jelet.

(#4309) shifty! válasza polomaa (#4308) üzenetére


shifty!
senior tag

Na azt én még nempróbáltam :) De most hogy megnéztem, ez hasonlóan, de kicsit kevésbé részletesen csinálja azt, amit a leírásban közzétettem :)

Ez egy kicsit összetettebb, de szerintem hatékonyabb megoldás, lévén itt egy rendszerváltoztatásról van szó, ott pedig egy különálló alkalmazásról :)
Teszteljétek, hogy nektek működik-e?:)

[ Szerkesztve ]

"Vasárnap ne lopj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő."

(#4310) papa019 válasza shifty! (#4309) üzenetére


papa019
senior tag

A FasterFix is a gps.conf fájlt írja át. Az A-GPS korrekciós szerver elérési címét módosítja a program.

(#4311) 98bja: CM9-ből a következő verzió valószínűleg az RC lesz, mivel nagy hibák gyakorlatilag nincsenek, stabilitásban és sebességben pedig a beta10 hatalmasat dobbantott. :)) Ami hiba van jelenleg, mint például a videófelvétel kamerával, azok nem lesznek kijavítva driver források hiányában... :(

[ Szerkesztve ]

(#4311) 98bja


98bja
senior tag

A cm9 beta 11-ről nincs valami hír?

(#4312) mgTerminator válasza 98bja (#4311) üzenetére


mgTerminator
veterán

Most jött ki a 10, mit akarsz? :D

(#4313) mgTerminator válasza papa019 (#4305) üzenetére


mgTerminator
veterán

Gyári szoftver nem sokáig volt rajta :D Egyébként a proci nektek hogy van beállítva?

(#4314) shifty! válasza mgTerminator (#4313) üzenetére


shifty!
senior tag

Nálam a lagok elkerülése végett a minimum 245 Mhz-ra van állítva - ez kiakpcsolt állapotban sincs túl negatív hatással az aksira, a maximum 825 Mhz, és smartassV2 a governor, mint szerintem a fórumozók 99%ánál :)

"Vasárnap ne lopj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő."

(#4315) 98bja válasza mgTerminator (#4313) üzenetére


98bja
senior tag

hát a kamerát akarom hogy jó legyen :DDD

Nekem 902Mhz a max és 320 a min. Smartass v2

(#4316) 98bja válasza papa019 (#4310) üzenetére


98bja
senior tag

Értem :D már várjuk :))

(#4317) Ryder1


Ryder1
senior tag

Sziasztok!

Tudnátok nekem linkelni egy oldalt-akár angolul is-, ahol le van írva, hogy cm9 alatt melyik CPU beállítás mire jó pontosan? Ondemand, smartassv2, performance, stb. Nekem 14 különböző van beta10-ben.

Köszi

(#4318) shifty! válasza Ryder1 (#4317) üzenetére


shifty!
senior tag

Szia!

ITT egy link az XDA fórumon elmagyarázzák, hogy melyik miért jobb, mint a másik :)

[ Szerkesztve ]

"Vasárnap ne lopj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő."

(#4319) Ryder1 válasza shifty! (#4318) üzenetére


Ryder1
senior tag

Huhh, ez aztán jó részletes ;)
Majd holnap azt hiszem alaposan átolvasom.
Úgy általában melyiket érdemes használni, ha fontos az akkuidő és a gyorsaság?

(#4320) Zyelor


Zyelor
aktív tag

Sziasztok!
Olyan problémám van a Gio-mon, ami szerintem inkább a router problémája, hogy egy adott routert használva képtelen képek betöltésére... Eddig minden wifin normálisan működött minden, de valamiért a nagyszülőknél lévő wifin se a Marketen található képek, se a dropboxon fennlévő képeim nem jönnek be, se a facebookos képek (m.facebook.com-on), de a facebook alkalmazás is használhatatlan...Már állítottam a router beállításait, a csatornát, az átviteli módot, szinte mindent, de sehogy sem akar összejönni a dolog... Valakinek esetleg van valamilyen tippe? :) Előre is köszönöm! :)

A Routerem egy TP LINK TL-WR841N a problémás helyen.

[ Szerkesztve ]

(#4321) mgTerminator válasza shifty! (#4314) üzenetére


mgTerminator
veterán

A minimumot én is 245re állítottam mert amikor aludt és jött egy hívás, elég nehézkesen kelt fel. A max az 800, mert 902őn volt használva, de fagyott, gondoltam nem bírja, és a guevor az interactive, ezt használom a transformeremen és a nexusomon is.
Mivel fagyogat meg újrindulgat, úgy döntöttem teszek egy próbát a gyári rommal, lehet hogy a ram, vagy a memóriamodul hibás :U Mit javasoltok, melyik gyári romot tegyem fel? Esetleg link?

(#4322) 98bja válasza mgTerminator (#4321) üzenetére


98bja
senior tag

Itt van a 2.3.6-os stock rom. Odinall tedd fel de gondolom tudod :D

http://www.hotfile.com/dl/155339072/f31c3cb/S5660XXKTK_S5660OXXKT5_PAN.zip.html

(#4323) mgTerminator válasza 98bja (#4322) üzenetére


mgTerminator
veterán

Áhh... most jutott eszembe hogy otthon a gépen megvan még a gyári rom, odinnal együtt... Lehet hogy pont ez a verzió :D Köszi!

(#4324) Stevee83


Stevee83
aktív tag

Mint korábban írtam problémám akadt a CM9 beta 10-el. Feltelepítés után nem bootol be (csak a háttérvilágítás megy és nem történik semmi)
minden eddig leírt verziót kipróbáltam wipe előtte/utána, rendszer törlése, stb.
valakinek egyéb ötlete hogyan tudnám végre életre bírni? és már 4szer letöltöttem úgyhogy nem hinném, hogy azzal van a gond :D

Mindenkinek joga van a saját örültségéhez!

(#4325) shifty! válasza Stevee83 (#4324) üzenetére


shifty!
senior tag

#4319, Ryder1: Általában a nagy többség vagy az interactiveX-et, vagy a smartassV2-t használja. Ez a kettő a gyakorlatban majdnem ugyanazt tudja, én személyesen inkább a smartass-t részsítem előnyben, felhasználója választja.

#4321, mgTerminator: Amit 98bja linkelt, az rendben lesz. Ha egy kicsit turbózni szeretnéd a gyári rom teljesítményét, ahhoz tudok ajánlani egy frissen megjelent csomagot, ami a rootolástól kezdve az Adrenaline scriptig minden okosságot tartalmaz, íme

Egy bökkenője van a dolognak, ehhez a csomaghoz kell egy olyan kernel, ami támogatja az init.d teljesítménynövelő scripteket. Gyári romhoz a legjobb ilyen kernel a Phiexz-féle. Ha segítség kell a telepítéshez, írj üzit, de akár publikálhatjuk is. :)

Stevee83: Mostmár ötletem sincs...Allergiás a telefonod :D

"Vasárnap ne lopj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő."

(#4326) Stevee83 válasza shifty! (#4325) üzenetére


Stevee83
aktív tag

Hát hallod lehet :DD Lehet nem tetszik neki a 10-es szám :D Na akkor hozzanak ki egy ehető napi használatos JB-t azt felrakom azt :D

Mindenkinek joga van a saját örültségéhez!

(#4327) #57919488


#57919488
törölt tag

ScreenShot vagyis képernyőkép készítést ki lehet valahol kapcsolni?

(#4328) 98bja válasza #57919488 (#4327) üzenetére


98bja
senior tag

nemhiszem :)

(#4329) Stevee83 válasza #57919488 (#4327) üzenetére


Stevee83
aktív tag

Ez miért triviális probléma??? :DD ha nem akarsz készíteni nem nyomsz rá hogy Screnshot a felugró menüben :D

Mindenkinek joga van a saját örültségéhez!

(#4330) #57919488 válasza Stevee83 (#4329) üzenetére


#57919488
törölt tag

Mert sokszor véletlen csinálok képet és már idegesít :)

(#4331) Stevee83 válasza #57919488 (#4330) üzenetére


Stevee83
aktív tag

Figyelj jobban oda :D (Egy képet törölni 2 mozdulat :D ) De komolyra fordítva a szót én sem tudok olyan lehetőségről, hogy ezt ki lehetne kapcsolni, mivel ez a rom szerves része...
Max annyit tehetsz, hogy XDA-n írsz, hogy a köv. verzióba rakjanak olyan lehetőséget, hogy ki lehessen kapcsolni, azt ha szerencséd van és több embert is érint ez a probléma akár még meg is valósíthatják :D
Addig sajnos ott marad :D

Mindenkinek joga van a saját örültségéhez!

(#4332) #57919488


#57919488
törölt tag

Értem, hát azért köszi :)

(#4333) 98bja


98bja
senior tag

Elég sokan használják a beta 10-et :D

most ez csak úgy eszembe jutott :DDD

[ Szerkesztve ]

(#4334) Stevee83 válasza 98bja (#4333) üzenetére


Stevee83
aktív tag

Már akinek elindul :D valaki csak használná :D :Y

Mindenkinek joga van a saját örültségéhez!

(#4335) 98bja válasza Stevee83 (#4334) üzenetére


98bja
senior tag

Igen :DDD viddel dokihoz a Giodat :D

(#4336) Stevee83 válasza 98bja (#4335) üzenetére


Stevee83
aktív tag

Viszi a fene :D beta 9 ig semmi baj nem volt :D akkor marad az :DD

Mindenkinek joga van a saját örültségéhez!

(#4337) 98bja válasza Stevee83 (#4336) üzenetére


98bja
senior tag

Majd egyszer gyanútlanul megpróbálod és sikerül :D A beta 9-ben milyen hibák vannak?

Jut eszembe: itt van egy rövid videó a beta 10 ről amit én csináltam. Hogyha esetleg valaki kiváncsi rá.. :DDD

https://www.youtube.com/watch?v=C9xUwbYtrf8&feature=youtube_gdata_player

[ Szerkesztve ]

(#4338) Stevee83 válasza 98bja (#4337) üzenetére


Stevee83
aktív tag

Ami nekem feltűnt:
- nincs camera preview
- wifi tethering nem működik csak külső alkalmazással
- néha rohadtul belassul, sőt néha 1-2 másodpercre be is fagy..
- halk a előlapi hangszoró

nekem más nem nagyon tűnt fel vagy csak azt a szolgáltatást nem használom ami még bugos :D

Mindenkinek joga van a saját örültségéhez!

(#4339) 98bja válasza Stevee83 (#4338) üzenetére


98bja
senior tag

Értem :D a fagyás nekem is megjelent már :)

(#4340) 98bja


98bja
senior tag

Hát tegnap este mi történt :O Éppen netezek amikor egyszer csak újraindult a teló és bejött a bootanimáció. Ez így ment egy darabig mert mikor oldottam fel a képernyőt mindig újraindult. Mivel nem tudtam kikapcsolni ezért kivettem az akksit. Mikor bekapcsoltam megint nem volt bootanim. de jó tudni hogy van. Egyébként nekem nagyon tetszik.
Legalább télleg van és jó is néz ki :D Azóta nem volt ez az újraindulgatás.

[ Szerkesztve ]

(#4341) mgTerminator válasza 98bja (#4339) üzenetére


mgTerminator
veterán

És a 10 is? Vagy most ezt arra írtad?

(#4342) 98bja válasza mgTerminator (#4341) üzenetére


98bja
senior tag

Ezt a 10-re írtam, többször befagyott de valószínűleg a processzor miatt. Lehet hogy nem... Azért gondolom mert 921-en használom.

(#4343) Ramius


Ramius
őstag

Üdv. Az utóbbi napokban az akksim üzemideje durván lecsökkent. Semmi új program nem került fel a telefonra ami szívná az akksit, és mégis egy hete kb nagyjából fél napot bír ki. Mitől lehet ez? :F

gyakorlat teszi a mestert...tönkre...

(#4344) mgTerminator válasza 98bja (#4342) üzenetére


mgTerminator
veterán

Na akkor meg miért mondjátok nekem hogy teljesen hibátlan és nem fagy, nem indulgat újra a rom?? Egyébként nem a proci miatt indulgat újra. Próbáld ki hogy 800on is csinálni fogja, de szerintem fogja. Egyébként a stabil beállítás a 902MHz lenne, de teljesen mindegy, mert 800on is ugyan azt csinálja.

Jut eszembe, nálatok a stabil szó mit is jelent? :D

(#4345) mgTerminator válasza Ramius (#4343) üzenetére


mgTerminator
veterán

Hát nézd meg az aksiinformációt...

(#4346) Ramius válasza mgTerminator (#4345) üzenetére


Ramius
őstag

Attól még nem leszek okosabb :) Mit nézzek?

gyakorlat teszi a mestert...tönkre...

(#4347) 98bja válasza mgTerminator (#4344) üzenetére


98bja
senior tag

Azt addig mondtam amíg nem kezdte el. Ha most kéne róla véleményt alkotnom akkor biztos hogy beleszőném a fagyás és újraindulgatás szócskát :D

[ Szerkesztve ]

(#4348) mgTerminator válasza Ramius (#4346) üzenetére


mgTerminator
veterán

Válaszoltam az előző kérdésedre, ne fárassz légyszíves...

(#4349) papa019 válasza Ramius (#4346) üzenetére


papa019
senior tag

Főmenü > Beállítások > Akkumulátor.
Itt meg tudod nézni, hogy mikor esik sokat a töltöttség, stb. ;)

Egyébként egy hét "szünet" után visszatértem, majd próbálom pótolni az elmulasztott időt. :DDD
Csak hogy legyen egy kis JB: nekem azóta fent van, mióta kiadták és a korábban leírt hibáktól eltekintve elég jó kis rendszer lett, alakul a dolog nagyon. :DD

(#4344) mgTerminator: Nekem a CM9 még egyszer nem indult újra magától és nem fagyott, pedig már a 4. béta óta használom, így szerintem én nyugodtan mondhatom, hogy a beta10 stabil. :))

[ Szerkesztve ]

(#4350) papa019 válasza papa019 (#4349) üzenetére


papa019
senior tag

Valaki nem próbálta ki véletlenül Erickas új JB romját?

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.