Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 5 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-17 21:43:19

LOGOUT.hu

PlayStation 5 ON-topik téma-összefoglaló
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL!

Az OFF-topik ezen linken keresztül érhető el.

A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#28351) vonSux válasza i@lex (#28347) üzenetére


vonSux
őstag

"pontosan ugyanezért járok ide, minden sértés nélkül, irtó jókat röhögök itt egy-két figurán" És szerinted ez egy építő magatartás, ettől neked tényleg jobb? Mert nekem (finoman fogalmazok) gyerekes dolognak tűnik nyilvánosan másokon röhögni, még akkor is, ha adott esetben igazad lehet.
Bocs mindenkitől, befejeztem az offolást :R

(#28352) Kendek válasza i@lex (#28324) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Látom eléggé vita tárgya az SSD téma. De a BC játékok kapcsán azt látni kellene, hogy nem a belső SSD jelenti a szűk keresztmetszetet. Nemrég azt vizsgálták, hogy az Xbox Series X 5 Gbps USB portjára (ez lassabb mint a SATA 3, ~400 MB/s) rákötött meghajtókhoz képest milyen betöltési időket hoz, és az jött ki, hogy egy külső SSD-ről szinte ugyanolyan gyors, mint a belsőről, ami elvileg hatszor akkora olvasási sebességet tud.
A PS5 esetén sem jelent előnyt a még kétszer olyan gyors SSD, és az új hardveres kitömörítő sem, mert nem azt a formátumot, vagy nem úgy használják a régi játékok. Ezeknél még a CPU számol, ami bizonyos esetekben hardveres gyorsítást is nyújt, de közel sem olyan hatékonyságban.

<-ƘƘ->

(#28353) ProEvoFan válasza i@lex (#28324) üzenetére


ProEvoFan
nagyúr

Itt az a forradalmi, mikor a Pókember játékban a raktárból az ablakon keresztül kiugrasz, és szempillantás alatt betölti az egész várost.Akkot nem láttam a szánalmas kommenteléseket...
Ezek az előző generációs BC játékok tényleg lassabban töltenek be.Na bummmmm...
Lehet szabadidőmben én is átjárók trollkodni az Xbox topikba, ha már itt nektek is szabad. ;] Jó móka lesz. :N

[ Szerkesztve ]

(#28354) boost válasza hombre[EU] (#28350) üzenetére


boost
addikt

Ez az utólagos PSVR - PS5 kamera adapter rendelés / igénylés is elég hmm, hmm megoldás.

Főleg, hogy már igényléskor leírják, hogy nem biztos, hogy kapsz. :U

(#28355) .LnB válasza Moby (#28212) üzenetére


.LnB
titán

Mi kurva fájó azon? Idős vagy már, nem tudsz pár másodpercet várni? És egyébként is 3-4 játékkal játszol egyszerre? Multitasking gaming?! Vagy mi?

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#28356) Moby válasza Kendek (#28352) üzenetére


Moby
addikt

Ez még nem magyarázza, hogy mitől lassabb - helyenként lényegesen - mint az elvileg lassabb hardver. Valami ott vagy el van toszva, vagy egyszerűen itt jelentkezik a lassabb procifreki hátránya.

(#28357) vonSux


vonSux
őstag

Korábban volt arról szó (minden konkrétum nélkül), hogy olyan, mintha a sony a tervezettnél hamarabb dobná a piacra a Ps5-t. Ezt a gondolatkísérletet továbbgörgetve érdekes ez a két video:
Teljes VRR támogatás majd egy kicsit később

a dedikált Ps5-höz ajánlott tévén a 4k/120Hz és a Dolby Vision kérdés.

(#28358) Madoc válasza .LnB (#28355) üzenetére


Madoc
veterán

Igen, legtöbben szerintem egyszerre nem csak egy játékkal játszanak.

Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch

(#28359) VTom válasza i@lex (#28342) üzenetére


VTom
veterán

Akkor a Sony egyest kap, és leül :)
Akkor majd szétpromózzák a PS ex címekkel, hogy de pedig akkor is.

Én a magam részéről lesz@rom egyébként, örülök, hogy eljutottunk egyáltalán az SSD-hez, már ez is nagy előrelépés lesz játékélmény szempontjából.

Everybody has a plan until they get punched in the mouth.

(#28360) hombre[EU] válasza boost (#28354) üzenetére


hombre[EU]
veterán

tiszta szigszalag megoldás...remélem jövō év végén már érkezik az új headset,mert itt volt már olyanról is szó hogy a ps5 játékok natívan nem támogatják a psvr-t. launchra illett volna összedobni az új sisakot

Life, Uh, Finds A Way

(#28361) boost válasza ProEvoFan (#28353) üzenetére


boost
addikt

"Lehet szabadidőmben én is átjárók trollkodni az Xbox topikba, ha már itt nektek is szabad. Jó móka lesz."

Én nem értem, ha XB fórumban leírom, hogy elég béna ez az elemes töltögetés, főleg nekem, aki monitoron játszik jelen pillanatban, tehát bárhol van egy usb kábel, akkor én vagyok a péeses, ha meg itt irom le, hogy a forradalmi SSD semmivel sem forradalmibb, mint a nem forradalminak marketingelt SSD, akkor én vagyok a zikbokszos.

Ne legyetek már ennyire polarizáltak és egysíkúak..

[ Szerkesztve ]

(#28362) Szabi® válasza ProEvoFan (#28353) üzenetére


Szabi®
addikt

Ez csak itt megy ilyen inkompetensen sajnos, bizonyos "telefonos" topikokba már körbe nyomtunk volna 20-25 embernek egy privátot, és egyszerre lejelentettük volna, már az oldalon sem lenne...... ;]

[ Szerkesztve ]

(#28363) hombre[EU] válasza Moby (#28356) üzenetére


hombre[EU]
veterán

jobb az emulátor...de a ps5 smt nélküli órajelét sem tudjuk. biztosan alacsonyabb

Life, Uh, Finds A Way

(#28364) boost válasza Szabi® (#28362) üzenetére


boost
addikt

szerencse, hogy nem álljátok körbe fehér egyenruhában a házát, égő fákjával. Vagy rólam van szó? :Y

(#28365) .LnB


.LnB
titán

144 új hozzászólás fogadott ma, és ebből szinte kivétel nélkül az xbox topikosok SSD betöltési idő fikázása volt, meg a quick resume opció hiánya.
Egyrészt, pár másodpercekről beszélünk. Ami kurvára semmit nem számít, ez most csak egy mesterségesen generált igény, kifogás úgy látom.
Másrészt, kaptunk új menüt. Új, elvileg forradalmi kontrollert. Jó/jobb visszafele kompatibilitás teljesítményt. És még mindig a PS mellett szólnak az exkluzívok. De most ez a pár másodperc az tökéletes fogódzkodó, azoknak akik támadni próbálnak.
Az nem gond, hogy a másik oldal meg kapott egy konzolt, ami a One X teljesítményét se éri el bizonyos esetekben. A szabad hely rajta, pár floppy lemezével egyenlő. A másik konzol meg ismét a világ leggyorsabb konzolja, és gyorsan tölt be. De még szerencse, hogy lyukacsos a teteje, mert értelmes játékok nélkül kb felülről telibe *****hatod. :U :)
De ja, "lassan tült a Ps5". :O
:)

[ Szerkesztve ]

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#28366) Szabi® válasza boost (#28364) üzenetére


Szabi®
addikt

Nem rólad.Egy állandó jelleggel visszatérő rosszindulatú trollról....Már sokszor felbuzdulást keltett.

(#28367) Moby válasza .LnB (#28355) üzenetére


Moby
addikt

Igen. Nálunk ugyanis az egész család használja a konzolt. Azaz én is, és a gyerekeim is. Nem létezik jobb megoldás attól, hogy ott folytatod a játékot, ahol abbahagytad. Nem kell komplett pályákat újrakezdeni, mert fel kell függeszteni a sessiont. Tudja ezt a sony is jól, bele is építette már a PS4-be is az alkalmazás felfüggesztését. 1 alkalmazásra(mert erre volt technikai lehetőség). Amire nyilván van lehetőség a PS5-ben is, de ott ez semmit nem ér, ahol többen használják a konzolt. Ráadásul kézenfekvő lett volna a használata, minden adott hozzá. Olyan ez, mint az 1440p. Csak le kellett volna hajolni érte, ennek a hiányát viszont semmilyen idológiával nem lehet megmagyarázni. Fakézpozitív húzás.

[ Szerkesztve ]

(#28368) Kendek válasza Moby (#28356) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Ha az SSD-t kivesszük a képletből, akkor a Series X gyorsabb a PS5-nél. Legalábbis itt a CPU + RAM ami számít, és amit az Xbox a next-gen esetén is használ, a hardveres zlib.

<-ƘƘ->

(#28369) hombre[EU] válasza boost (#28361) üzenetére


hombre[EU]
veterán

ha komolyan szeretnél róla beszélni :) akkor onnan kell kiindulni,hogy nem az ssd forradalni (azt már ma leveheted a polcról) hanem az egész I/O rendszer...amihez hozzá sem szagolnak ezek a régi játékok. a thirdpartykat meg majd meglátjuk, de a saját játékaikkal egyelōre az látszik cold bootból 7mp a menübōl játékba, 2mp körül tölt mentéseket stb. de nem is ezek a számok lesznek a fontosak, hanem a játék közbeni adat streamelés. a generáció végén sem lesz/lehet popin, lagg (pl. days gone) egyéb probléma

Life, Uh, Finds A Way

(#28370) Kendek válasza hombre[EU] (#28360) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Gondolom lemaradtál róla, de nemrég azt nyilatkozta a Sony, hogy nem lesz újgenerációs PSVR a közeljövőben. Gyakorlatilag az van, hogy ugyan még nem vetették teljesen el, de egyelőre nem is számolnak vele. :(

<-ƘƘ->

(#28371) hombre[EU] válasza Moby (#28367) üzenetére


hombre[EU]
veterán

hol lehet olvasni errōl a quick resumeról? eddig engem rohadtul hidegen hagyott, de most már érdekel mit csinál a gép :)
ha nem csukja be a user a játékot akkor a konplett ramot kiírja az ssdre, vagy ezt játék szinten kell támogatni (csak infókat ment és a játék újra felépíti)

Life, Uh, Finds A Way

(#28372) hombre[EU] válasza Kendek (#28370) üzenetére


hombre[EU]
veterán

én azt olvastam eléggé benne vannak az r&d-ben [link]
csaknem lōtte le a JimRyan

Life, Uh, Finds A Way

(#28373) Madwe válasza .LnB (#28365) üzenetére


Madwe
nagyúr

Miért ez az önigazolós bántják a kedvencem de én jól megmondom s megvédem miért az a tuti s a másiknak mi a hibája mentalitás? Az x fikától meg egyenesen hányok, ez annyira óvoda h nemigaz...
az, hogy a szupergyors ssd lassabban tölt be, nyilván nem világvége de egy érdekes wtf, miért ne lehetne felhozni?
az h nincs semmiféle qr az hiba. Most lehet nyilván megmagyarázni h egyeseknek miért nem kell, de másoknak lehet jól jönne? (Pl nekem is)
nem, nem csak akkor jön elő az előnye, ha egymás után váltogatod a játékaid hanem akkor is ha 1 hónap alatt esetleg több mint 1db játékkal játszanál, lévén sleepből is megmarad.

[ Szerkesztve ]

(#28374) Moby válasza hombre[EU] (#28371) üzenetére


Moby
addikt

Nem kell túlgondolni. PS4-ben ugyebár úgy működik, hogy életben tartja a ramot standby-ban, ezért vissza tudsz térni oda. Seriesen meg ledumpolja az SSD-re, illetve visszatölti. Ott 8 játékra. Játék szinten ezt nem kell támogatni, azért írtam, hogy kézenfekvő a használata. Persze SSD helyet fogyaszt, de a használata opcionális. Ha nem használod, nem eszi a helyet.

[ Szerkesztve ]

(#28375) LLaci89 válasza Aciduzzu (#28317) üzenetére


LLaci89
tag

Ezekből a számokból max annyi vonható le, hogy az XBOX BC módja jobb per pillanat. De ebben semmi meglepő sincs, ők már az előző generáció óta fejlesztgetik. Ugyanígy a PS nagyobb FPS szám is férevezető, mivel a rosszabb minőségben voltak a PS4es játékok, így azt könnyebb jobban futtatni.
Minden adat elemzésnek csak úgy van értelme ha kontextusba is tudod helyezni.

Megnézhetsz elég sok tesztet PCn is, hogy mennyit tud gyorsítani egy SSD egy játék betöltésén, általában közel se annyit mint amennyire képes lenne. Erre egy nagyon egyszerű magyarázat van. Mikor azokat a játékokat csinálták a HDDn való futás volt a cél. Nem arra volt allokálva a fejlesztési keret, hogy ezeket a részeket optimalizálják, mivel a nagy többség még mindig HDD-ről futtatja a játékokat.

A következő években se várjunk nagy csodákat ilyen tekintetben a cross platform címektől. Azoknál még mindig az lesz a fő cél, hogy mindenhol fusson. PC-n még rengeteg HDDvan és ott van a PS4/Xbox One is. Plusz mikor éphogy beesel az átadásra, hát biztos nem a betöltési sebességeket fogod csiszolgatni :D.

Én meg extrán nem ugrálok azon, hogy most melyik erősebb. Szerintem a Xbox erősebb hardver. De számomra a PS-en vannak jobb játékok, és a fejlesztő csapataik szerintem sokkal profibb munkát végeznek. Mindegyik konzol teljesen jó a maga nemében.

[ Szerkesztve ]

(#28376) Imilenni válasza Madwe (#28373) üzenetére


Imilenni
addikt

Mert minden tökéletes, hogy jössz te ahhoz hogy a 180ezres konzolt fikázod, hiszen tökéletes. Minden tökéletes lesz. Fogadd el és örülj.
Vicc. Rosszabb mint a PS ex játékokkal kapcsolatos beszélgetések. :C

Press "F" to pay respects.

(#28377) Kendek válasza hombre[EU] (#28371) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Gyakorlatilag ahogy írod, a RAM érdemi részét kiírja az SSD-re, majd folytatásnál visszatölti. Ez így nem igényli a játékok általi támogatást, mert nem kell, hogy tudomásuk legyen róla.
Szerintem az is egy tök jó és elégséges megoldás, hogy közvetlen a mentési pontokra rá lehet ugrani. Az eredmény majdnem ugyanaz. Legalábbis nálam az a legfontosabb, hogy az idegesítő, átugorhatatlan játékindítós részeket ki lehet kerülni, és egyből játszani lehet. Mert a játékok menüje az csak az első indításkor érdekes, utána már nem nagyon.

<-ƘƘ->

(#28378) Madwe válasza Moby (#28374) üzenetére


Madwe
nagyúr

Mondjuk ha nincs fenntartva ennek ssd tárhely, akkor továbbra is furcsállom h mi a fene eszik ennyit? Kb ugyanannyi a rendszer számára fenntartott hely mindkét gépen, de ott erre kb 50gb van félrerakva, s csak a maradék az os?

[ Szerkesztve ]

(#28379) hombre[EU] válasza Moby (#28374) üzenetére


hombre[EU]
veterán

de a preview alatt a "nem támogatott/updatelt" játékok crasheltek quick resume alatt (valami isn't supported üzenettel)...akkor ez nem egyszerūen csak rendszer szinten mūködik, vagy?

[ Szerkesztve ]

Life, Uh, Finds A Way

(#28380) .LnB válasza Madwe (#28373) üzenetére


.LnB
titán

Én nem megyek a másik topikba fikázni mások konzolját kedvtelésből. És nem szítom a fikát ott. Itt "helyben" vagyok, miért ne védhetném meg az álláspontomat?

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#28381) Madwe válasza .LnB (#28380) üzenetére


Madwe
nagyúr

Senki nem fikázta, tényeket közöltek. Egyébként ha ez nem egy szakmai topik hanem a ps5 az isten topik akkor nem szóltam, igazad van :)

(#28382) Szabi® válasza Madwe (#28373) üzenetére


Szabi®
addikt

Bezzeg a box topikokba korrektül ki lehetett beszélni mindig is a gép hiányosságait/gyengeségeit. :F :U

(#28383) GegeWarrior


GegeWarrior
senior tag

Basszus itt mindenki insomniás? Vagy éjszakás volt mindenki? Felkelek erre 250 komment, atyaég :D Azt hiszem hétvégére bekészítem a vodka+energia ital kombót, hogy felvegyem a ritmust :D

REKVIESZKÁT IN PÁCSE!

(#28384) hombre[EU] válasza Kendek (#28377) üzenetére


hombre[EU]
veterán

ha a "kártyákba" implementálják a mentéseket akkor 7mp alatt ugrasz a játékba...jó, nem pontosan ugyanaz az, de alternatív megoldásnak nem gyenge

Life, Uh, Finds A Way

(#28386) hombre[EU] válasza GegeWarrior (#28383) üzenetére


hombre[EU]
veterán

az alvás a gyerekek és az öregek hóbortja :DDD

[ Szerkesztve ]

Life, Uh, Finds A Way

(#28387) Marky18


Marky18
aktív tag

Off: Lattam, hogy volt, akinek torolte a Telekom a rendeleset. Van olyan, akinek nem? Esetleg kapott megerositest?

(#28388) hyggelig válasza Madoc (#28330) üzenetére


hyggelig
senior tag

Igaz.
Annak sem örültek a másik topikban,amikor az SS tárhelyét említették páran innen.
Ne csináljuk visszafelé.
Örüljünk, hogy új konzolgeneráció jön. Vitázni felesleges.
Ha meg nem tetszik, lehet írni a Sony-nak, aztán hátha igyekszik változtatni olyanon, ami nem tetszik a vásárlóknak.

(#28389) Madwe válasza Szabi® (#28382) üzenetére


Madwe
nagyúr

Igen, ki. Mondjuk ott is van 1-2 de az xss majdnem olyan mint a ps5 ami sokkal gyengébb az xsxnél figura, de ott azért sokkal normálisabban, értelmesen lehet beszélgetni a negatív hírekről is. S ahogy itt, ott is szóva teszem, ha valaki csak hypeoltat s fröcsög a másik készülékre :)

(#28390) Kendek válasza Madwe (#28378) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Egyrészt az Xbox és a PS oprendszere az teljesen eltérő, az alapjuktól különböznek. Másrészt a Series X többet lefoglal mint a PS5, kb. 40 GB a különbség.

<-ƘƘ->

(#28391) hyggelig válasza Szabi® (#28362) üzenetére


hyggelig
senior tag

Ugye ez most nem komoly?
Tudom ;] meg ilyenek vannak a hozzászólásban, de akkor is. Jézus! :((( :( :U

(#28392) Szabi® válasza Madwe (#28389) üzenetére


Szabi®
addikt

Csakhogy itt ezt nem egy normális hangnemben történő kommunikációval teszi mindig ugyanaz a figura.Jó,hogy nem haragszol meg, hogy nem mosolygunk annak a trollnak a közhelyein,lózungjain....Kettős mérce.......
Itt nem az a gond, hogy ír ide xbox tulaj vagy nem, ott van hombre[EU] , ír mindegyik topikba,és az egyik legnormálisabb user.

hyggelig Sajnos volt rá példa,hogy rám is írtak, hogy jelentsek egy tagot,mert egyszerűen másképp nem ment.

[ Szerkesztve ]

(#28393) Madwe válasza Kendek (#28390) üzenetére


Madwe
nagyúr

Oh, akkor amikor számolgattam nem tudom hol járt az agyam, nem szokott egy egyszerű kivonás problémákat okozni nekem ;] ha ekkora a difi akkor mindent értek, köszi :)

(#28394) Oistrakh1


Oistrakh1
tag

X-et veszek, de egyenlőre nem értem mi ez a rugózás az ssd-n, majd egy cold war vagy nba 2k21-nél kellene összehasonlítani a betöltési sebességeket szerintem legalábbis.

(#28395) boost válasza Moby (#28374) üzenetére


boost
addikt

De nem csinálsz 8 játékos Quick resume-t, ha nincs hozzá elég nagy SSD-d.

[ Szerkesztve ]

(#28396) hombre[EU]


hombre[EU]
veterán

éppen aktuális :)

ezek még csak az elsō kis lépések, lesz még munka vele...és mire beérik már senki sem fogja értékelni :DDD

Life, Uh, Finds A Way

(#28397) Tomtailor85


Tomtailor85
senior tag

Gyerekek nem mindegy mit mondanak az xbox-os emberek? Kb ez olyan vita, mint összehasonlítani két sportautót, hogy melyik megy gyorsabban! Xbox-ot olyanok vesznek, akinek nem jutott PS! :DDD :DDD :DDD

(#28398) Wesder válasza hombre[EU] (#28384) üzenetére


Wesder
félisten

Szerintem is teljesen jó alternatíva.
Dirt5-ben is lesz ilyen. Gondolom kàrtyàról fog indulni XY tipisú verseny.

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#28399) Moby válasza hombre[EU] (#28384) üzenetére


Moby
addikt

És a Dark Soulsba milyen kártyára fogsz ugrani? :DDD

(#28400) Moby válasza boost (#28395) üzenetére


Moby
addikt

De nem is kellene 8. 3 nekem már elég lenne.

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 5 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.