Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 5 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-17 21:43:19

LOGOUT.hu

PlayStation 5 ON-topik téma-összefoglaló
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL!

Az OFF-topik ezen linken keresztül érhető el.

A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#138151) opr válasza lo_jo (#138148) üzenetére


opr
veterán

Hasonlo szitu volt anno, mikor nalunk felmondott az egyik arc, raadasul nyilvan a leginkabb senior (borzaszto melohely volt, alig vartam,hogy en is le tudjak lepni vegre), igy maradtunk ketten es szoltunk, hogy ujra kell tervezni a hataridoket, amire a glorious leader (egy buta dagadt picsa) benyogte, hogy "Hat, majd max dolgoztok kemenyebben. Amugy is csak lazsaltok, egy eve nezem ahogy dolgoztok, meg tudom en is csinalni siman, majd max ha nem birjatok, szoltok, aztan megtanuljatok, mi az a munka!"

Leraktunk ele egy laptopot a szokasos IDE-vel, hogy itt van, koszi, kezdheted. Azt se tudta, mi az. Aztan nekiestunk, jol kikerdeztuk:
A nagy "lazsalas" az volt, hogy kb 1-2 hetente egyszer egy napra felrevonultunk, priorizaltuk a ticketeket (napi 5-10 uj ticket jott be, amiknek a 90%-a uj feature request volt, belsos, ceges cucchoz), beszeltunk a ticket feladojaval, ha valami nem volt tiszta, es csinaltunk valami minimal tervezetet, hogy megis hogyan-honnan-hova kene ezt berakni, hogy jo legyen. Jah, es a fo bununk az volt, hogy nyaron, a jo idoben ezt nem egy random meetingszobaban csinaltuk (ahonnan kb orankent ki lettunk rakva ugyis), hanem ki/lementunk az udvarra a laptopokkal.
Ezen felul az abszolut megbocsajthatatlan bununk az volt, hogy nem voltunk hajlandoak napi egy fizetetlen tuloranal tobbet dolgozni extraban. Mondtuk neki, hogy no para, ezen konnyu segiteni. Onnantol kezdve nem tuloraztunk egyaltalan. :DDD

[ Szerkesztve ]

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#138152) opr válasza markknight (#138149) üzenetére


opr
veterán

Tudod te milyen baszott nehez bekerulni a jatekfejlesztok koze? Amirol te beszelsz, olyan van, de nem a jatekfejlesztoknel... A jatekfejlesztoknel az esetek 90%-ban szarraterhelt, felremanagelt, alulfizetett fejlesztok dolgoznak, akik barmikor, 20p alatt atmehetnenek mashova dupla penzert dolgozni. Azert nem mennek, mert ez a hobbijuk. Kb a jo tanar a megfelelo analogia. Azt is csak az csinalja a mai napig jol, akinek tenyleg ez a mindene, minden megalaztatas meg alulfizetes ellenere.

Tudod, miert olyanok a PS first party cimek, amilyenek? Mert ott bar ugyanugy alul vannak fizetve az emberek, de altalaban nincsenek agyonnyomva, illetve a managerek nagy resze fejlesztobol lett manager, tehat tudja, mit beszel, mit varhat el. Persze vannak kiveletek, amikor el van baszva ott is, mert a jatekfejlesztes nehez ugy, megesik, hogy elbaszodnak dolgok. DE... De! Nem az az atlag.

[ Szerkesztve ]

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#138153) PROHARDVER!


PROHARDVER!

Az OFF-topik ezen linken keresztül érhető el.

(#138155) cyberkind válasza opr (#138145) üzenetére


cyberkind
félisten

Jó ötlet, mert egy Tomb Raider - Uncharted féle SW játékok ezek, csak mivel a filmek között játszódik, ezért szerintem a sztori mindig súlytalan, mert tudjuk mi és hogyan lesz.

Paranormal Cocktivity

(#138156) Xaels válasza opr (#138145) üzenetére


Xaels
félisten

A Fallen Order-ben szépen lassan építik fel a főhőst és a képességeit. A kardozás és az erő használata sem csinál belőle félisten-t, ha nem hikomat fokozaton játszol akkor kellemes adok-kapok párbajok is kialakultak. Semmi nyoma igazán a Disney féle felfogásnak benne, talán az egyetlen közös az Forest Whitaker szereplése.

PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL

(#138157) opr


opr
veterán

Köszönöm a válaszokat, akkor rá fogok próbálni! :R

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#138158) Bad Pritt válasza opr (#138145) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Csatlakozom az előttem szólókhoz, Fallen Order egy kiváló játék, kis Uncharted, kis Sekiro, nagy adag SW fan service, de érezhetően a retro vonalon. Ami nálam nagyon betalált, hogy nem akarta feltalálni a spanyolviaszt, számomra ez a játék illeszkedett leginkább az Ep. III és IV közé (sokkal inkább, mint a két Force Unleashed agyrém).

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#138159) Wesder válasza opr (#138145) üzenetére


Wesder
félisten

Nem szeressem a SW-t, de a Fallen Order jó volt. Egy próbát mindenfèlekèppen megèr.

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#138160) F-ECT$ válasza Rigormortiis (#138088) üzenetére


F-ECT$
titán

Régi játék. A multi része sem nyúzható sokáig. Szóval ez van, de sokat nem vesztesz vele ha kihagyod.

Dive ever, work never.

(#138161) scrat770


scrat770
csendes tag

Sziasztok!

Ha egy full hd-s 144 hz-es monitoron játszom a ps5-el, akkor jól gondolom, hogy elég hozzá szintén egy 2.0-ás hdmi a jövőre nézve is? (Amit alapból adtak az már a tv-hez van kötve.)

(#138162) Hiei555 válasza scrat770 (#138161) üzenetére


Hiei555
tag

Ha jelenleg is játszol vele ès van kèp akkor mièrt ne lenne elèg? Vrr miatt vagy mire gondolsz? Ahoz meg 2.1 kell ha jól tudom.

(#138163) F-ECT$ válasza oriic (#138113) üzenetére


F-ECT$
titán

Ebből úgy tűnik hogy a célcsoport a 10-14 éves fiúk lesznek.

Dive ever, work never.

(#138164) plejik válasza Hiei555 (#138162) üzenetére


plejik
addikt

2.1 HDMI kell, ha 120Hz-et akarsz monitoron. (144Hz-en nem fog menni a PS )

[Apple Watch Series 7][iPhone 14 Pro][MacBook Pro M1 pro 14" 2021][PlayStation 5 Digital Edition][XBOX Series X][LG CX3 OLED]

(#138165) Moby válasza plejik (#138164) üzenetére


Moby
addikt

Dehogy kell...1080p@120Hz-re elég a HDMI1.4 is. De mivel a kábel a kérdés, fogalmazzunk inkább úgy, hogy erre elég a High Speed HDMI kábel is.

(#138166) scrat770


scrat770
csendes tag

Igen, ez lenne a kérdés, hogy 120 fps-hez kell e fixen a 2.0 hdmi?

(#138167) plejik válasza Moby (#138165) üzenetére


plejik
addikt

Elnézést 4k 120Hz.

[Apple Watch Series 7][iPhone 14 Pro][MacBook Pro M1 pro 14" 2021][PlayStation 5 Digital Edition][XBOX Series X][LG CX3 OLED]

(#138168) evitiguF


evitiguF
senior tag

Sziasztok,

teljesen új vagyok playstation téren, így lenne is pár kérdésem. A gép pénteken érkezik, de accountot már korábban létrehoztam, és egy ps plus premiumra is előfizettem.
[elder troll] hozzászólásában lévő ps plus collection játékokat interneten keresztül szerettem volna behúzni, de többnél is problémába futottam.
pl. BF, CoD, Crash Bandicoot-ot számomra nem mutatja ingyenesnek

Ez azért van, mert a neten nem lehet ezt, és majd a konzollal tudom ténylegesen a könyvtárhoz adni?

Detroit: Become Human standar editiont hozzá tudtam adni, így viszont a Deluxe elérhetetlenné vált. Ezt már semmilyen módon nem is tudom beszerezni? Nagy kedvencem a játék.

Ez azért is furcsa, mert a God of War-t is könyvtárhoz adtam, ott még él az opció a deluxe megvásárlására is.

PS-hez csak a hivatalos store-ból lehet játékot venni? Értem ez alatt, hogy PC-hez a GGdeals oldalt szoktam nézegetni, és több hivatalos forrásból is beszerezhetőek a játékok, itt nincs ilyenre mód? (csak hivatalos forrás érdekel)

Fórumot sem találtam PS játékok akciójára vonatkozóan (Bestbuy játékok pcre vonatkozik), itt nincs ilyen?

(#138169) opr válasza F-ECT$ (#138163) üzenetére


opr
veterán

Ki mas lenne a celcsoport egy Gran Turismo filmnel? :D

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#138170) Kendek válasza evitiguF (#138168) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

A Collection játékokat csak PS5-ön lehet behúzni, mivel csak ahhoz járnak.

Amihez van külön Deluxe Upgrade opció, ott azt meg tudod vásárolni. De egyébként ugyanazt a játékot nem engedi kétszer megvenni. Ilyenkor az ügyfélszolgálat tud segíteni, levetetheted a licencet a profilodról. Vagy pedig hozol létre egy másik profilt, és arra vásárolod.

Csak a hivatalos Store-ból lehet digitális játékokat vásárolni. De aprón néha találni beváltható játék kulcsokat, kicsit olcsóbban. Vagy éppen névleges érték alatt feltöltőkódokat.

Az akciók követéséhez regisztrálj a PSPrices oldalra. Be is jelölheted ami érdekel, úgy kapsz értesítéseket is, amikor leáraznak valamit.

<-ƘƘ->

(#138171) Big_Boss válasza Kendek (#138170) üzenetére


Big_Boss
aktív tag

Apró kiegészítés, hogy a hivatalos PS App is küld értesítést, ha a wishlisteden lévő játék akciós lesz.

(#138172) F-ECT$ válasza opr (#138169) üzenetére


F-ECT$
titán

Lehetne belőle olyan sorozatot is csinálni, ami az idősebbeknek is szól, de itt nem ez volt a cél :D

Dive ever, work never.

(#138173) Gardaai válasza evitiguF (#138168) üzenetére


Gardaai
senior tag

Ahogy Kendek is írja, plusz egy kis kiegészítés.

Akkor fogod tudni behúzni, ha már hozzáadtad a fiókod legalább egy PS5-höz. Utána vagy jogosult a PS5 Collection játékokra.

PS Store pipa. Csak hivatalos Store-ból lehet vásárolni, illetve Sony által kibocsátott játékkódok vannak, amiket általában konzol mellé adnak.

↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai

(#138174) hadam98 válasza Bad Pritt (#138116) üzenetére


hadam98
senior tag

Jó lenne ha már le lenne árazva az alapjáték. Egyébként jól néz ki. Azok az effektek fantasztikusak.

[ Szerkesztve ]

(#138175) opr válasza F-ECT$ (#138172) üzenetére


opr
veterán

Hogy? Autós valami. Nincs sok opció:
A) az esélytelen elnyomott kis Bambi foggal karmolja magát végig a siker útján és fuckyeah, micsoda sokk, sikerül neki.
B) naaagy csöcsök, naaagy motorok, naaagy spoilerek, zseléfejű arc gázpedált pumpál a v(sokhenger) motoron és ez jó. Kb ami a fast and furious lehetett volna, ha nem viszik el ilyen űrállomáson trabantozó baromság irányba.
C)? Esetleg életrajzi film lehet, de GT életrajzi film? Kiről, minek, kinek?
D)??? :D

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#138176) Bad Pritt válasza hadam98 (#138174) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Meg ha lenne rögtön az elején egy választós menü, hogy érdekel a szar sztori? Vagy inkább csak dobáljunk csatáról csatára? Ez utóbbit én is adnám. :D

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#138177) Rigormortiis


Rigormortiis
addikt

Egész jó a Grid Legends. Mondjuk én imádtam a PS3/x360as részt és a PS4-eset is, és a Legendssel is játszottam már nem keveset Series S-en. Itt azért szebb és plusz pénzbe sem kerül, szóval elleszek én ezzel addig, amíg a GT7 bele nem kerül a Plus-ban :D A DLC-k is akciósak hozzá, be is ruházom rájuk, mert a négyből kettő kifejezetten fasza lett.

Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 5, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled

(#138178) Bencus88 válasza Rigormortiis (#138177) üzenetére


Bencus88
nagyúr

Nem vagyok egy nagy autós, de nekem is baromira tetszik a játék. Story, carrier módot biztos kijátszom.
erre a deluxe update-re gondolsz? 3600 pénz, lehet tényleg megéri

(#138179) ρσгτσ válasza Bencus88 (#138178) üzenetére


ρσгτσ
őstag

Rövidek, de jópofák azok is. Az Classic Car-Nage tiszta Wreckfest. A maga módján.

[ Szerkesztve ]

ZX Spectrum - Commodore 64

(#138180) tboy93 válasza opr (#138145) üzenetére


tboy93
nagyúr

Szerintem a Jedi Fallen Order az utóbbi évek legjobb SW játéka volt, ha szereted az univerzumot nyomd végig. Van hibája, igen, de vannak pillanatai amikor nagyon erős és olyan hangulata van amit pl nekem az új trilógia nem hozott.

[ Szerkesztve ]

(#138181) Rigormortiis válasza Bencus88 (#138178) üzenetére


Rigormortiis
addikt

Lazán megér annyit! Kocaautósoknak, mint én kiváló választás, meg is vettem volna, ha nem jelzett volna a pókösztönöm, hogy EA játék lévén előbb-utóbb bekerül majd a Plus-ba :D

Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 5, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled

(#138182) Bencus88 válasza ρσгτσ (#138179) üzenetére


Bencus88
nagyúr

Wreckfest is baromira tetszett, meg a dirt5 is, nem tudom mivan velem egyre jobban elvagyok ezekkel az autósokkal :DDD

(#138183) Bencus88 válasza Rigormortiis (#138181) üzenetére


Bencus88
nagyúr

Na akkor ha a meglévő játékaimmal végzek a diabloig akkor én is beruházok rá :R

(#138184) Rigormortiis válasza Bencus88 (#138182) üzenetére


Rigormortiis
addikt

Mindkét játék nagyon jó, ha szereted az eszetlen száguldást, ahogy én :D

[ Szerkesztve ]

Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 5, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled

(#138185) icemad válasza Bencus88 (#138182) üzenetére


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

Én meg egy új Burnout vagy Twisted Metal játékot várok már évek óta. :D

Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!

(#138186) Bencus88 válasza Rigormortiis (#138184) üzenetére


Bencus88
nagyúr

Mondom én is meglepődtem magamon, teljesen lekötöttek még a gt is. De imádom pl a crash team racinget meg a beach buggy racinget is. Most plusba végig vittem a flat out 4et is. Szóval nem állnak annyira messze tőlem mégsem.

Icemad: ha jól rémlik ezek inkább a rombolósabb roncsderbik nem?😅😂

(#138187) icemad válasza Bencus88 (#138186) üzenetére


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

Burnout igen, csak városban.

A Twisted Metal meg színtiszta akció, fegyverekkel, speciális "mozdulatokkal", aránylag jó sztorival, érdekes helyszínekkel és különleges kocsikkal.

Egyik sem hasonlít a hagyományos autóversenyre. De ha már szóba kerültek az autós játékok, akkor ezt a két címet megemlítettem, mert sajnos ezekből nem kaptunk új részt már évek óta. Reméltem, hogy a Twisted Metal tv sorozathoz csinálnak majd új részt, de eddig semmi infó nincs róla.

Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!

(#138188) Mike válasza opr (#138145) üzenetére


Mike
veterán

Mivel vezethetsz egy lépegetőt, igen

(#138189) Mike válasza Sanyi-H (#138121) üzenetére


Mike
veterán

Ratchet and Clank Rift Apart
Genshin impact gyorsabban tölt
meg volt rá pénzem ;]
amugy megvan még a ps4 is :))

(#138190) ProEvoFan válasza Mike (#138189) üzenetére


ProEvoFan
nagyúr

Genshin impact
Mennyire kell benne real pénzt költeni, hogy ne töltsd a játékkal a nap 24 óráját?

(#138191) Mike válasza ProEvoFan (#138190) üzenetére


Mike
veterán

Nem tudod, mivel csak 160 resined van egy napra, abból tudsz farmolni, és 20-40 egy alkalom. Persze küldiket tudsz csinálni, történettel haladni, de azt meg azért nem fogod mert ember nincs aki ennyi fecsegést vegighallgat 8 órán keresztül. Olyan mint egy telefonos játék, vannak eventek, ha már nincs küldi, napi fél-1 óra. Fizetni azért fogsz ha kellenek a neked tetsző karakterek, bár f2p is lehet szerezni primot amiből tudsz karaktert wishelni, és az alap karakterekkel is lehet boldogulni. Amúgy hatalnas a térkép és nyomják bele folyamatosan a tartalmat, csak győzd csinálni.

A primo nagyon drága, egyedül a welkin moon éri meg, az 2k egy hónapra, és kapsz érte 3000-et, egy wish 160 primo, 10 wish garantál 4*-ost, 90 5*. Szóval kell gyűjtögetni, de adnal ingyen, meg az eventek is, azért fél év alatt össze lehet szedni úgy 10-16 ezret ingyen is. Ami még hosszú az a karakter fejlesztés, fullosra megcsinálni több hónap

[ Szerkesztve ]

(#138192) Sliderxy válasza Bencus88 (#138182) üzenetére


Sliderxy
senior tag

Dirt5-öt nemrég fejeztem be, nekem nagyon bejött. Keresgéltem is valami hasonlót, mert nem szeretem ill. nincs időm arra, hogy állandóan a kocsik beállításaival bíbelődjem. Ez pont tökéletes volt arra, hogy gyorsan le lehessen zavarni pár versenyt. 4 adat a kocsiról, bőven elég a választáshoz :DDD , aztán indulhat is a verseny amit meg is lehet nyerni, nem 100-adikra.
Kipróbáltam az Asetto Corsa-t ami nemrég bekerült a katalógusba, hát az pont nem ilyen.
Ez a GL viszont hasonlónak tűnik az előzetese alapján mint a D5, ki is próbálom.

[ Szerkesztve ]

(#138193) Wesder válasza Mike (#138191) üzenetére


Wesder
félisten

"Olyan mint egy telefonos játék."

Mert az is.

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#138194) fausto válasza Sliderxy (#138192) üzenetére


fausto
addikt

Dirt 5 nekem is nagy kedvenc (most majd mindjárt megdobálnak minket :D ), most akciós a year-1 upgrade hozzá, kb. a season pass, ad egy pár új kocsit, megy új eventeket. Ennyit szerintem megér.

(#138195) Sliderxy válasza fausto (#138194) üzenetére


Sliderxy
senior tag

Nem nagyon tud meghatni, ha így is lenne. Erre is igaz az mint minden másra, hogy ízlések és pofonok. Én megértem a másik oldalt is, azok is remek címek csak nekem arra nincs időm sem türelmem.

(#138196) oriic


oriic
HÁZIGAZDA

(#138197) ProEvoFan válasza Mike (#138191) üzenetére


ProEvoFan
nagyúr

Akkor ez nem az a játék lesz, amivel elkezdek játszani a Diablo 4 előtt. Köszönöm az infókat! :R

Az a helyzet, hogy a ps plus extra nagyon jó dolog, csak az a baj, mint a GPUval...hiába tesznek bele jobbnál jobb játékokat, ha egyszer pont nincs kedvem velük játszani...inkább megveszem azt a játékot, ami konkrétan az aktuális állapotomban lekötne. Most is csak céltalan pörgetem a listát.....
Félreértés ne essék. Fasza szolgáltatás mind a kettő, csak...

(#138198) marinea2


marinea2
addikt

Sziasztok!

Bartom megvette az uj SW-t. Azt mondja innen nem tud tovabbhaladni. Segitenetek? :U

"Régen" én voltam a rózsaszín maci - MVP Freak - Victory Royale - maFIA

(#138199) Tomasonda válasza fausto (#138194) üzenetére


Tomasonda
tag

Én meg is dobállak titeket :D ezért lett a fantasztikus Dirt 2-3-ból egy ilyen korcs sz@r , mert erre van igény..... és nem is a Dirt Rally-hoz hasonlítom, mert ahhoz semmi értelme. Hatalmas csalódás :(

(#138200) sittes79 válasza marinea2 (#138198) üzenetére


sittes79
addikt

Nem fizette be a net szamlat azt mondja.

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 5 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.