Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:32:04

LOGOUT.hu

Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#62401) Daffni2 válasza Kapanyél (#62388) üzenetére


Daffni2
addikt

Miközben hőbörögsz, az is eszedbe juthatna, hogy te nem tartod be a feltételeket.
Nem apróbetűs rész az igénybevétel feltétle!

"A Vodafone Red szolgáltatáscsomagok kizárólag a lakossági felhasználás szabályainak betartása mellett, természetes személy felhasználók személyes hírközlési igényeinek kielégítésére használhatóak (személyi használat), melybe nem értendő bele például, ha a SIM kártyát nem mobiltelefon-készülékben használják; hívások automatizált indítása; telemarketing, ügyfélszolgálati tevékenység stb. Nem rendeltetésszerű használat esetén Vodafone fenntartja a jogot, hogy előzetes figyelmeztetést követően az előfizetést a Hang+Adat Alaptarifára váltsa. "

"Aki ad,az nyer"

(#62402) Kapanyél válasza Daffni2 (#62401) üzenetére


Kapanyél
őstag

Ezt elolvastam, tisztában vagyok a kitétellel. HelloData is ilyen a Telenornál, csak ott még az APN-t is át kellett írnom, mert üzent, hogy csak kijelzővel ellátott készülékben használható.

De azt mondd meg nekem, hogy abban a pillanatban, amint átteszem az iPadembe vagy a telefonomba, amiknek közel UHD kijelzőjük van és képesek megjeleníteni a HDR tartalmakat is, mi változik? Hirtelen igazam lesz? Jogos lesz az igényem, hogy a min. 1 évre köthető szerződés keretében kifizetett több, mint 200.000 Ft-ért ne korlátozzanak olyan felbontásra, ami egy Junoszty TV-n is homályos?
Nem lehetek olyan user, aki sokat néz videókat? Akinek erről megy az a Netflix, amire náluk is elő lehet fizetni?
Ha úgy gondolják, hogy nem felel meg nekik a felhasználási szokásom és a legdrágább díjcsomagukra előfizető ügyfelükkel inkább szerződést bontanak, akkor majd szólnak.

Ha azt mondod, hogy az én ügyfélmagatartásom miatt tették rá ezt a felháborító korlátozást mindenféle értesítés nelkül, akkor elfogadom a hozzászólásod jogosságát. De van egy erős gyanúm, hogy csak szarházi inkorrekt társaság, amit szerintem te magad is tudsz, így ezt fölösleges beszólásnak tudom csak értékelni. :U

Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!

(#62403) Caranita válasza Kapanyél (#62402) üzenetére


Caranita
aktív tag

Ez a korlátozás default offer az Infinitynél, jobbfej ügyfélszolisok alapból leszedik csomagváltás után, mivel díja nincs, az efi meg nem fog reklamálni.

Szerintem azért teszik rá, mert az átlaguser úgyse veszi észre telefonon Netflixezve, így kevésbé terhelt a háló, ha meg valakinek ez probléma, le lehet törölni.

Daffni, te még a pirosaknál vagy? :DD

[ Szerkesztve ]

(#62404) Somatom válasza Daffni2 (#62401) üzenetére


Somatom
veterán

Nekem a telómban van (aláírásomban). A Netflix -nél, HBO GO -nál HD támogatott teló és van HDMI kimenete. De, akár hotspotot is adhatok a CC Ultrámnak, ami pedig 4K támogatott. Viszont, ha hotspotot adok, máris ott a dupla NAT.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#62405) Daffni2 válasza Kapanyél (#62402) üzenetére


Daffni2
addikt

"De van egy erős gyanúm, hogy csak szarházi inkorrekt társaság, "

Miért, mert le van írva milyen feltételek mellett vehető igénybe a dijcsomag?
A routerbe hivatalosan NEM használható!
A felbontás korlátozása egyébként simán feloldatható.

Ha nem írtad volna, hogy milyen eszközben használod, simán azt a választ kaptad volna, hogy az ügyfélszolgálaton vetesd le a felbontás korlátot.

"Aki ad,az nyer"

(#62406) MadMancs válasza Somatom (#62395) üzenetére


MadMancs
veterán

Értem, ezzel a részével nem voltam tisztába. :R

Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,

(#62407) #08176384 válasza Kapanyél (#62388) üzenetére


#08176384
törölt tag

Azt ugye tudod, hogy ezt az előfizetést nem lehet routerbe tenni? Időnként nézi a Vodafone, és amennyiben tartósan routerbe van a kártya, fel fogja mondani a szerződést. Otthoni mobilnetre egyedül a Telenor fele hipernet home csomagok alkalmasak, mivel nincs natolás és azok úgy vannak konfigurálva, hogy nincsenek az általad említett problémák. Ugyanilyen routerem van mint Neked, de egyedül ez vált be. A Telekom csak natolt netet ad, olyan is. A Vodafone nem natolt verziónál pedig a nagyobb méretű fájloknál volt problémám, hogy letöltés közben leesett 0ra a sebesség, majd percek múlva újra lett, de a letöltés megszakadt. Egy ios frissítés vagy 6x kellett elindítani miatta.

[ Szerkesztve ]

(#62409) #08176384 válasza #72445440 (#62408) üzenetére


#08176384
törölt tag

Tudom, csak nekem az a tapasztalat, hogy egy 4-5 gigás fájl letöltése állandóan leállt a felénél minden esetben, bármelyik apn mellett. Telenoros verzióban ilyet nem tapasztaltam és ha elfogy a 150 giga nappali forgalom, 5e Ft újabb 100 és a mytv forgalom meg nem terheli a keretet.

[ Szerkesztve ]

(#62412) Somatom válasza #08176384 (#62409) üzenetére


Somatom
veterán

A Red Free 10Mb/s korlátozásával, 1GB -os fájl automatizált letöltögetésével tudtam generálni cirka 60GB adatforgalmat egy nap alatt. Nem tapasztaltam leállást. Majd megpróbálom egy 4,5GB -os DVD ISO -val.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#62413) Kapanyél válasza Daffni2 (#62405) üzenetére


Kapanyél
őstag

Értem, tehát ha szar benzint tankolok a saját autómba a céges tankolókártyámmal, akkor nem a benzin volt a szar, hanem én a hülye.
Ezt egy technikai fórumon szerintem mellőzhetnénk, mert megoldásokat keresünk, nem jogászkodunk.

"Ha nem írtad volna, hogy milyen eszközben használod, simán azt a választ kaptad volna, hogy az ügyfélszolgálaton vetesd le a felbontás korlátot."

Ezt a választ kaptam azoktól, akiknek nem fáj a szomszéd tehene. ;)

Siofok000
Eddig HelloData csomagot használtam, az volt korlátlan nettel. Azt sem lett volna szabad, de néha beraktam a telefonomba, beszélgettem róla, SMS-eztem... sosem szóltak, hogy szerződést szegek, pedig a HelloDatát már tűzzel-vassal írtanák. Sajnos a 4G olyan telített lett, hogy használhatatlanná vált. Hozzáteszem, azzal is megy a mai napig a port forwardolás.
Azért váltottam 5G-re, mert egyrészt nálam pont van lefedettség és mert nincs más alternatívám. Ha szólnak, hogy ejnye, akkor így jártam, addig meg korrektül fizetem a nem kicsi díját és használom - szerintem teljesen normálisan. Nem generálok terabyte-os forgalmakat, nem megy folyamatosan semmi, csak alkalmanként használom, amikor szükségem van rá.
Egyébként van több korlátlan netet kínáló cég, akik 4G-n is szolgáltatnak, havi 6-11eFt körüli áron, csak azok is a Telenor hálózatát használják és félek, hogy azzal ott lennék, ahol a part szakad. Legalább is nem gondolom, hogy dedikált slotot biztosítanának nekik.

Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!

(#62414) Kapanyél válasza #72445440 (#62410) üzenetére


Kapanyél
őstag

Köszönöm, korrekt válasz, amivel alapvetően egyet is értek. Szabályozzák a hálózatot, mert kell is! De ha előfizetek az egyetlen olyan csomagra, amiben sebességkorlát sincsen (sem 10, sem 40, semmi!), akkor NE 2 Mbps-re korlátozzák le azt, aminél amúgy max. 10 Mbps sávszélre van szükség (YouTube: 6,87 Mbps, Netflix: 7,46 Mbps), miközben engednek 95 Mbps-mal letölteni bármit! Hagyták volna rajta az általános 30 Mbps korlátot, mint ami az elmúlt hónapokban rajta volt. Ezt találom teljességgel szakmaiatlannak és értelmetlennek!
Ha egy letöltés nem 5 perc, hanem fél óra, akkor ez van. De ha megakad egy szaros YT videó, az felcsesz. :DD

Továbbra is állítom, hogy a mai modern, 6-7"-os kijelzőjű telefonokon már zavaró, ha nem legalább 720p a tartalom.

Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!

(#62415) MadMancs válasza #72445440 (#62410) üzenetére


MadMancs
veterán

480p már zavaró egy telefonon is, márpedig a video pass arra korlátoz. Legalább 720p kell, ehez pedig le kell vetetni ezt a "szolgáltatást". Ez teljesen független attól milyen eszközben használja. :R

Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,

(#62416) Somatom válasza Kapanyél (#62413) üzenetére


Somatom
veterán

+1
Itt nem az kéne legyen a lényeg, hogy Te épp routerben használod, hanem az, hogy az ÁSZF -nek megfelelő használat során jelentkezhet a probléma, vagy sem.
Nekem is azzal jöttek itt egyesek, hogy de hát én kamionozok, ami nem magánutazás. Sztem ez ugyanúgy lényegtelen. A lényeg az, hogy előfordulhat-e, hogy a szolgáltató szankcionálhat-e olyat, aki az ÁSZF -nek megfelelően használja a szolgáltatást.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#62417) Diák66


Diák66
őstag

Nocsak fejlődés a Bakonyban. Szápár B20 4G LTE. Hétvégén ráfordulnak az antennák és meglátjuk mit tud :) Rálátásom mondjuk finoman szólva sem jó....de az emeleti erkélyen kültéren működik telefonnal. 10,8 km. (Tarjánpuszta 20,5 km-hez mindenképpen javulás.)

[ Szerkesztve ]

(#62418) MadMancs válasza Diák66 (#62417) üzenetére


MadMancs
veterán

Arra a környékre ráférne valami. Várpalota - Jásd - Szápár - csernye vonal valami katasztrófa. Hosszú szakaszon sokszor csak segélyhívás. Telekom dettó. Busz fedélzeti Telenor hálón lógó wifije tartja egyedül magát úgyahogy.

Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,

(#62419) Diák66 válasza MadMancs (#62418) üzenetére


Diák66
őstag

A Szápári adótoronnyal egy gond van, nem rakták valami jó helyre. Szápárt fedi csak teljes egészében, Bakonycsernyét csak részben. [link]

Mindenesetre jó lenne, ha működne normálisan, mert a HomeNet+, vagy HomeNet+ Extra jobb lenne, mint a telenor Hipernet Home+ M. (Vagy a Telenor SZIP, amit a KIFÜ javasolt).

(#62420) anglergab válasza Kapanyél (#62414) üzenetére


anglergab
addikt

Ahogyan írták, nem a videó sebességed, hanem a videó felbontásod volt korlátozva. 480p esetén is lehet 10+ Mbps kis ideig a sebesség. Tehát biztos nem akadna meg emiatt (felbontás korlát) a videó, sőt épp ellenkezőleg, csökken a bufferelési idő.
Próbáltad állítani a videó felbontását amikor rajta volt a felbontás korlát?

[ Szerkesztve ]

(#62421) Diák66


Diák66
őstag

Ennyit tudtam kihozni, nem túl erős, de szerintem ez elegendő mindenhez. Aztán majd csak lesz közelebbi torony is...... szerintem most megváltotta a Vodafone a visszaútra a jegyet. :)

(#62422) DevKiller válasza Diák66 (#62421) üzenetére


DevKiller
senior tag

Átgondoltad?
Ne felejtsd: Ettől csak kevesebb lesz az időmúlásával.

Ezt tényleg nem piszkálódásként írtam, csak ne, hogy hozzám hasonlóan járj. Eleinte ketyegett nálam is 15 megával az a B20, de mostmár 0,6-al ketyeg.

HONOR 50 5G 128/6 GB (Telekom HU/ Telekom HU)

(#62423) #70635776 válasza Diák66 (#62421) üzenetére


#70635776
törölt tag

Olvasom egy ideje a hozzászólásaid.
Egy kérdés merült fel bennem, örülnék ha megtisztelnél a válasszal: mi az oka annak, hogy ennyire ragaszkodsz a vodához, hiszen a telenorral is jó a sebességed?

(#62424) vpanangin


vpanangin
senior tag

Jó estét kívánok!

Ez mióta kerül csak ennyibe? Mert ez elég jó ár.

(#62425) anglergab válasza Diák66 (#62421) üzenetére


anglergab
addikt

Ez milyen eszköz/program?

(#62426) Diák66 válasza #70635776 (#62423) üzenetére


Diák66
őstag

Az, hogy a Telenoros számlám legutóbb majdnem 12.000 Ft lett, mert kénytelen voltam venni plusz adatot, mert valami miatt elfogyott 60 GB másfél hét alatt. (a csomag árak meg naná, hogy úgy vannak kialakítva, hogy a legdrágább érje meg úgy ahogy) Gyanúm szerint nem sikerült nekik az esti forgalmat számolni, ezért kértem is részletezőt (mert amúgy ez nem jár alapból, így a számlán nem látod, hogy valójában mennyi GB adatot forgalmaztál el, ja és vicc, hogy elektronikusan szerettem volna kérni, mert az mégis csak gyorsabb, de csak papír alapú van, az is postán két hét....) Na meg sokkal kényelmesebb volt egyfelé fizetni, jött a Vodás e-számla és elutaltam (volt, hogy 3 havi összeget előre). Most hó közepén jön az egyik, hó közepén a másik. Na meg valahogy sose szerettem a telenort, bennem mindig is ellenszenvet váltott ki. 2020. Szeptemberben (nagyjából) a full online jelenlét miatt kénytelen voltam váltani. Szükségszerű volt. Május közepétől már semmi sem fog futni online, sőt Győrben fogom ismét tölteni a napjaim nagy részét. Na ott meg a telenor volt mindig telített, de a Vodafone az türhető és használható. Nem csak a sebesség számít, az ár is fontos, meg hogy mennyi adatot adnak. Érdekes Vodafone esetében 50 GB-ba egy kivételével mindig belefértem.

(#62427) Diák66 válasza anglergab (#62425) üzenetére


Diák66
őstag

Tp-Link Archer MR600 webes felülete. gagyi.... nézz meg egy AVM FRITZ!OS-t, vagy Mikrotiket, több infót szolgáltatnak a mobilhálózatról. De az olcsó Huawei eszközöket is sokkal több dologra rá lehet venni, mint ezt a vackot. MTK chipset + Qualcomm modem, ráadásul lehetne 3CA-s, de sikerült Tp-Linkéknek lebutítani 2CA-ra.

(#62428) #70635776 válasza Diák66 (#62426) üzenetére


#70635776
törölt tag

~5000 Ft körül korlátlan flottás telenor adatkártya van.
Írom mindezt úgy, hogy 20 éve vodás vagyok. :DDD

(#62429) Diák66 válasza #70635776 (#62428) üzenetére


Diák66
őstag

Nem játszok flottásdit.....nem szeretem. Macera. Tied marad a szám, nem lesz a tied..... ilyen reklám anyag, olyan pluszköltség. Voltam régen, köszi még egyszer nem. Valami kérdésed / gondod van...hívd a flotta kapcsolattartótad!!! Nem kösz.

[ Szerkesztve ]

(#62430) anglergab


anglergab
addikt

Sziasztok!

Akinek van 5G-je (DSS is jó), meg tudná nézni, hogy hány band-ot fog össze a készülék használat közben?

A Telefon > *#*#4636#*#* > "Phone Information" menüben kiírja az "LTE Physical Channel Configuration" sor alatt, folyamatosan frissül.
Amelyik bekezdésben "NR" szerepel, az az 5G band (egy van), amelyikben "LTE_CA", az 4G-s (több is lehet, legalább egy van).
Ha éppen nem mutatja, akkor egy repülőmód be-ki hatására elkezdi mutatni.

Samsung-okon pedig a Telefon > *#0011# kiírja az aktuális bandokat.

Köszönöm! :R

[ Szerkesztve ]

(#62431) gabor9991 válasza Diák66 (#62429) üzenetére


gabor9991
őstag

Macera?
Nincs ilyen.
Havonta jön egy elektronikus számla, két kattintással befizettem és egy hónapra megint elfelejtjük egymást.
Tiéd a szám vagy nem?
Adatkártya esetén nem tökmindegy?
Reklámanyag? Pluszköltség?
Valami nagyon rossz flottával lehetett ilyen tapasztalatod.
Flotta kapcsolattartót pedig ha kell hamarabb elérem mint a 1270-en az első élő embert :)

[ Szerkesztve ]

(#62433) tibor23 válasza vpanangin (#62424) üzenetére


tibor23
senior tag

Nekem ugyanez a Hangerő 30 opció 6.990Ft. - 3.000-ért verhetetlen ár, nem tudom neked hogy jött ez be.

(#62434) #70635776 válasza tibor23 (#62433) üzenetére


#70635776
törölt tag

1. azoknak adják, akik még nem rendelték meg 1x sem. Első hónapban ennyi, kedvcsinálás....
2. Rendszerhiba...

Ászf szerint 2021 jan 21-ig volt akciósan 3000 Ft a hangerő30.

Családban van egy tuti sim, ránéztem, arra is 3000 Ft-ért dobja. [kép]

[ Szerkesztve ]

(#62436) tibor23 válasza #40993792 (#62435) üzenetére


tibor23
senior tag

Én még nem rendeltem ilyent, mégsem adja. (nem mintha kellene)

(#62438) MadMancs


MadMancs
veterán

Ebbe tudja valaki mi a poén?
Ráadásul úgy hogy csak a tarifába foglalt adat ELŐTT használható fel, azaz ha elfogyott a korlátlan net utána nem tudom bővíteni vele :DD

Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,

(#62439) Zsocy155


Zsocy155
őstag

(#62440) Diák66 válasza Zsocy155 (#62439) üzenetére


Diák66
őstag

Sokat dob a kalapba, hogy csomagajánlatokkal tudnak előállni a UPC felvásárlással.

(#62441) Boond válasza Boond (#62375) üzenetére


Boond
addikt

Erre vki?ha tudna válaszolni hozzászólni köszi :)

(#62442) Diák66 válasza Boond (#62441) üzenetére


Diák66
őstag

Szerintem a Vodafone appot nem tudod duplán futtatni, vagy két profillal belépni.

(#62443) anglergab válasza anglergab (#62430) üzenetére


anglergab
addikt

Valaki 5G-s meg tudja ezt nézni?

(#62444) MadMancs válasza Boond (#62441) üzenetére


MadMancs
veterán

Ha a telefonod tud appot klónozni akkor működik a dolog, ha nem akkor nem lehetséges. Vagy vidd egy ügyfélszám alá az összes számot és akkor megjelenik mind egy fiókban.
Samsung telefon esetén pl a biztonságos mappa alá is ha telepíted beléphetsz külön külön. Bár ez kattintással több mintha simán klónozva lenne app (Samsung csak IM appokat tud default dual). Huawei és xiaomi tud bármit klónozni, többiről nem tudok nyilatkozni.

[ Szerkesztve ]

Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,

(#62446) MadMancs válasza anglergab (#62443) üzenetére


MadMancs
veterán

Holnap meg tudom neked nézni fehérváron és Pesten is.

Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,

(#62448) MadMancs válasza #40993792 (#62447) üzenetére


MadMancs
veterán

Félig meddig vagyok az. Utazásaim alkalmával találkozok 5G hálózattal, hol rövidebb hol hosszabb időtartamra. :) Lakhelyemen már annak is örülök hogy lett B3 4G-n mert B20 halál volt sokszor 😄

Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,

(#62449) anglergab válasza #40993792 (#62445) üzenetére


anglergab
addikt

Azt olvastam itt, hogy csak 5G-s telefon és lefedettség kell hozzá.

@MadMancs: Screenshot jó lenne. Köszönöm! :R

(#62450) MadMancs válasza anglergab (#62449) üzenetére


MadMancs
veterán

Meg 5G-s csomag. Amiből jelenleg 2 van, Red Max, és Red Infinity World.

Rendben, holnap küldöm. Fehérvár 10 felé, Pest 11-dél körül.

Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.