Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:32:04

LOGOUT.hu

Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#33201) eami válasza Bozek (#33199) üzenetére


eami
addikt

akkor csak nem vagyok az elsők között értesítés/aktiválásban :DDD

(#33202) dannyl


dannyl
addikt

Nem tudom, hogy jó helyre írok-e. Hosszas csetepaté után (békéltető testület) a vodafone-nál vásárolt samsung telefonra kaptam egy csereutalványt, amit a vásárlás helyén lehet beváltani ugye. Akkor a készülék 73000 Ft volt, és ezen az értéken vehetnék bármilyen másik készüléket. Kinéztem egy G2-t, de az már országosan nem kapható náluk, tehát a 100E alatti kategóriában nem találtam számomra megfelelő készüléket. Tényleg nem, pedig jó lett volna. Mit tudok ilyenkor tenni? A voda csak vonogatja a vállát, és egyáltalán nem érdekli a történet. Egyszerűen nincs ember, aki döntésképes. Akik illetékesek lennének, azokat NEM LEHET TELEFONON MEGKERESNI, mert nincs telefonszámuk. Erről egy kihelyezett képviseletben tájékoztattak. Egy vállvonásért pedig nem megyek el 150 km-t. Mi a bánatot lehet csinálni?

Köszönöm szépen.

(#33203) asdf_ válasza dannyl (#33202) üzenetére


asdf_
veterán

Fogyasztoi jogok sorrendje: javitas, csere, penz vissza. Balrol haladunk jobbra, es nem kivansagra, hanem kizarolag akkor, ha az elorebb levot nem tudjak teljesiteni.
Ha mar nem elerheto a telefonod, es nincs kedvedre valo telefon a kinalatban, ellenben visszaadjak a zsetont, akkor nagyon nem kothetsz bele, amit a jog eloir, teljesitettek. Ebben az esetben viszont celszeru kerni a szerzodeskotes elotti allapot visszaallitasat, azaz toroljek, azt, hogy te most meg x idon belul nem vehetsz kedvezmenyesen telefont, valamint dobjanak at valami kedvezmeny nelkuli tarifacsomagba (mintha az elozo lejart husegedet nem hosszabbitottad volna meg, vagy irtal volna ala masik csomagra) esetleg rakjak at a szamodat prepaidre, aztan szamhordozol kedvedre, ha epp olyan a kedved, leven a ceg hibas teljesitese miatt tortent mindez, hogy te most itt allsz telefon nelkul.
Fontos tudni, hogy egy ev kotelezo jotallast ir elo a jogszabaly a tartos fogyasztasi cikkekre. A huseg melle vasarolt telefonokra a masodik evet -ami jellemzoen csak a telefonra szol, tehat tartozekokra, toltore, akksira nem, valamint a szervizben toltott idovel ez a masodik ev gari nem hosszabbodik meg, es a kicserelt alkatreszre a ez nem indul ujra- a cegek onkent vallaljak, a jogszabalyban irtaktol a vevo elonyere elterve (azon praktikus okbol, hogy aki ket ev huseget ir ala, ne egy ev garis telefont kapjon, mert ha a masodik evben doglik ki alola a telefon, akkor nem lesz boldog, hogy az elofizujara viszont meg x honap huseg van, valamint annak lejartaig kedvezmenyes aron telefont sem tud venni). Ha meg nem volt egy eves a telefonod, akkor taposd ki beloluk a szart is ;), ha mar tul voltal az egy even, akkor azert ne teli szajjal ordibalj es ne asztalboritassal nyiss, mert ott a jog szamodra mar kevesebbet biztosit.
Egy jol megfogalmazott -esetleg jogszabalyi idezetekkel tarkitott- tertivevenyes level lesz a megoldas kulcsa szerintem mondjuk az egyedi igenykezelesi csoportnak -ha van naluk ilyen- cimezve.

[ Szerkesztve ]

(#33204) Hoorus


Hoorus
őstag

Sziasztok!

Nem tudjátok véletlenül, hogy a MOBILNET M csomag alapvetően 3G, vagy 4G/LTE hálózatot használ? (A mifi, amit adnak hozz azt tudom, hogy 3G-s, de engem maga az előfizetés érdekelne.. LTE képes Dual sim-es telóban használnám..)

Köszi :R

[ Szerkesztve ]

(#33205) Daffni2 válasza Hoorus (#33204) üzenetére


Daffni2
addikt

3G

"Aki ad,az nyer"

(#33206) bigdady


bigdady
nagyúr

Tuti szarakodnak valamit a 4g-vel mert a napokban rengetegszer dobott le a 3g ugyanazokon a helyeken ahol eddig sosem volt gond..
Remelem nem 3G kárára megy majd ez az egész pláne ha én pl nem is kapom meg :(((

(#33207) Ezekiel Ston válasza Hoorus (#33204) üzenetére


Ezekiel Ston
senior tag

olyanom van nekem is és az alapból csak 3g.

(#33208) knuckle


knuckle
aktív tag

én szintén voda flottás vagyok, de semmi üzenet nem jött, hogy elérhető lenne a 4G...
bár a kártya sem lesz jó hozzá szerintem, mert már második éve ugyanaz a kártyám, szóval gondolom kell hozzá majd egy új kártya is.

"...ki korpa közé keveredik, az beleesett a moslékosvödörbe..."

(#33209) chester99


chester99
aktív tag

Üdv

Fizikailag sérült simet hogyan tudnék ingyen cseréltetni? Megoldható ez valahogy, vagy ez mindenképp fizetős?

(#33210) club1 válasza chester99 (#33209) üzenetére


club1
veterán

Természetesen alapból fizetős ilyenkor a csere.

(#33211) dannyl válasza asdf_ (#33203) üzenetére


dannyl
addikt

Köszönöm a kimerítő választ. A teló 1,5 éves. Már megkaptam a csereutalványom, nincs ilyen készülékük, mint ami nekem van, és nem találok számomra megfelelőt. Ergo most akkor visszajár a pénz, ha jól értem.

(#33212) Daffni2 válasza dannyl (#33211) üzenetére


Daffni2
addikt

Ügyfél készüléke garanciális javítás során nem javítható, a gyártói szakszerviz csere-engedéllyel küldte vissza. Ügyfél azonban nem szeretne cserét, szeretné visszakérni a készülék vételárát. Élhet-e pénzvisszafizetéssel?

Nem. A hatályos, a szavatossági és jótállási igények intézéséről szóló szabályozás alapján az elállásra (azaz a vételár visszakövetelésére) akkor kerülhet sor, ha a jogosultnak sem kijavításra, sem kicserélésre nincs joga, illetőleg ha a korábbi igények teljesítését a kötelezett nem vállalja vagy nem tudja teljesíteni.

"Aki ad,az nyer"

(#33213) club1 válasza Daffni2 (#33212) üzenetére


club1
veterán

Ott kezdődik, hogy amit beidéztél óriási baromság. Aki tudja, hogy mit akartak a "Nem." után leírni, az ezt rögtön látja.
Helyesen ez valahogy így szólna:
A hatályos, a szavatossági és jótállási igények intézéséről szóló szabályozás alapján az elállásra (azaz a vételár visszakövetelésére) akkor kerülhet sor, ha a jogosultnak sem kijavításra, sem kicserélésre nincs lehetősége, illetőleg ha a korábbi igények teljesítését a kötelezett nem vállalja vagy nem tudja teljesíteni.
Ez viszont azt jelenti, hogy pont nem szerepelhet e szöveg előtt a "Nem.", hiszen a jogosultnak nincs lehetősége sem a javításra, sem a cserére mivel a kötelezett mást tud/akar. Csere ui. azonos paraméterekkel bíró készüléket jelent.

(#33214) asdf_ válasza Daffni2 (#33212) üzenetére


asdf_
veterán

Az a baj ezzel az idezettel, hogy a valaszban fejti ki azon kizaro/engedelyezo okokat, amit a kerdesben kellett volna. A kerdes is hulye, meg a valasz is. Nem olyan bonyolult ertelmesen leirni, hogy amennyiben a kotelezett sem javitani, sem ugyanolyanra cserelni nem tud, jogaban all a fogyaszotnak penzvisszat kernie.

Ez a resz meg szimpla wtf (de lehet, hogy koran van meg nekem ;) ): az elállásra (azaz a vételár visszakövetelésére) akkor kerülhet sor, ha a jogosultnak sem kijavításra, sem kicserélésre nincs joga,

dannyil kerdeset megvalaszolva pedig: a fene tudja, a vasarlaskor kapott jotallasi jegy masodik evre vonatkozoan leirt dolgai -ez a jotallasi gondolom mar nincs meg neked, mert leadtad a keszulekkel egyutt- meg a csereutalvanyon irtak a mervadoak, leven 10e huf felett vasarolt tartos fogyasztasi cikkre csak 1 ev a kotelezo jotallas -ugyanakkor az onkent vallalt gyartoi korlatozott jotallas a szavatossgai jogokat szamodra kedvezotlenul nem erintheti-.

[ Szerkesztve ]

(#33215) Hoorus


Hoorus
őstag

Sziasztok!

Szerintetek a Mobilnet Basic, M, L, XL csomagok megkapják a közeljövőben a 4G/LTE technológiát? :F

(#33216) Ezekiel Ston


Ezekiel Ston
senior tag

Szerintetek várható hogy májustól jön valami frissítő csomag a vodánál? (előfizetésesre gondolok..)

[ Szerkesztve ]

(#33217) csab2 válasza p2pp (#33197) üzenetére


csab2
veterán

Szerintem azok kapnak SMS-t, akik olyan városban élnek, ahol már most van 4G.

Asus Vivobook 14 X413EA, iPhone 13 mini, LG 50LF652V, PS4 slim

(#33218) kengyel válasza Hoorus (#33215) üzenetére


kengyel
nagyúr

Szia !

Én most vásároltam MobilNet XL csomagot+R216 MiFi router.t, és már 4G netezem vele Budapesten.

kengyel

(#33219) Hoorus válasza kengyel (#33218) üzenetére


Hoorus
őstag

Szia

Ez elég bíztató :) Remélem a kisebb csomaggal is menni fog :))

(#33220) Daffni2 válasza club1 (#33213) üzenetére


Daffni2
addikt

Pedig a szöveg pontosan lett idézve.

Megtalálható az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület honlapján is.
http://www.ofe.hu/inet/ofe/hu/top/gyik/szavatos.html

Véleményem szerint a kötelező 1 év jótálláson már túl van a készülék,ha jól értettem másfél éves.
Ez esetben gyártói garancia van mert a gyártó vállalt a törvényi előírás feletti időt.
Mivel a szerződés a forgalmazó és a vásárló között jött létre a gyártói jótállás esetében nincs lehetőség elállásra,tehát vételár visszakövetelésre.
Csere utalványt kapott, az értékben választhat másik készüléket, akár ráfizetéssel is.

"Aki ad,az nyer"

(#33221) kengyel válasza Hoorus (#33219) üzenetére


kengyel
nagyúr

Ezt nem tudom megmondani , ezzel normálisan teszi a dolgát.
Persze vannak akadások még benne.

kengyel

(#33222) bigdady


bigdady
nagyúr

Azert a telekom nem semmi: [link]

(#33223) CptAdamica


CptAdamica
veterán

Nem tudjátok, hogy vodafone-nál a jelenlegi micro sim-et, mennyiért cserélik nano sim-re? :)

Megyen!

(#33224) eami válasza CptAdamica (#33223) üzenetére


eami
addikt

ÁSZF 9.5. SIM-kártya cseréje:
A SIM-kártya cseréjéért díjat, bruttó 7000 Ft számítunk fel, ha a kártya elveszett, ellopták, megrongálódott, vagy másikat kér, ha az eredeti még működik. Minden egyéb SIM-kártya csere díjmentes.

(#33225) CptAdamica válasza eami (#33224) üzenetére


CptAdamica
veterán

A nano simet amúgy vágják, vagy az egészet cserélik?

Megyen!

(#33226) dannyl válasza CptAdamica (#33225) üzenetére


dannyl
addikt

Mondd nekik, hogy dobálja a hálózatot, és ezért szeretnéd cserélni. Meg, hogy tesztelted másik telefonban is, és ott is ezt csinálta. Ekkor ingyen ki kell cserélniük.

Van, ami vágható, van ami nem. A nagy chipesek (régebbi SIM-ek) nem vághatók.

[ Szerkesztve ]

(#33227) CptAdamica válasza dannyl (#33226) üzenetére


CptAdamica
veterán

Még új a kártya, talán 2 hónapos, szóval remélem vágható. Köszönöm a tanácsot. :)

Megyen!

(#33228) Daffni2 válasza CptAdamica (#33223) üzenetére


Daffni2
addikt

Díjmentesen cserélik,ne hallgass a tévinformációkra!!

Microt nem igazán vagdosnak nanora.

[ Szerkesztve ]

"Aki ad,az nyer"

(#33229) Daffni2 válasza eami (#33224) üzenetére


Daffni2
addikt

Miért kell riogatni az embereket?

Világosan el lett már mondva itt is ezerszer,ha másik készüléke lett amibe más fajta SIM kell,díjmentesen cserélik függetlenül attól,hogy hol vette a másik telefont!

"Aki ad,az nyer"

(#33230) eami válasza Daffni2 (#33228) üzenetére


eami
addikt

tévinformáció? ez van az épp aktuális ÁSZFben, minden más csak mendemonda meg szerencse....

[ Szerkesztve ]

(#33231) Bozek válasza Daffni2 (#33229) üzenetére


Bozek
nagyúr

Nem cserélik ingyen, akármit is mondasz. Rólam 5 ezret húztak le (mivel akkor még Vitamax-os voltam. Bár tény, hogy előfordulhatnak olyan üzletek, ahol igen, de azzal már az ügyfélszolgának kell majd elszámolnia, hogy miért tette.

[ Szerkesztve ]

(#33232) CptAdamica


CptAdamica
veterán

Köszönöm srácok, megpróbálkozom vele, itt Debrecenbe. :)

Megyen!

(#33233) havri1 válasza Bozek (#33231) üzenetére


havri1
félisten

Legegyszerűbb, a dobálja a hálózatot, több készülékben tesztelve duma..azonnal cserélik ingyen.

havri

(#33234) Daffni2 válasza Bozek (#33231) üzenetére


Daffni2
addikt

Hivatalos folyamat:

.................... hogy üzleteinkben lehetséges kérni Vodafone SIM-kártya méretre (Micro- és Nano SIM-kártya méretre) vágását. A művelet díjmentes és akkor van rá lehetőség, ha az adott SIM-kártya alkalmas a mértre vágásra (ezt az üzletben fogják tudni megmondani az érdeklődőknek).

Ha a vágás nem lehetséges, akkor díjmentesen cseréljük SIM-kártyáját, azonban ebben az esetben csak a SIM-kártya tulajdonosának vagy meghatalmazottjának végezhetjük el a folyamatot (a SIM-csere folyamat alapján).

- Abban az esetben is díjmentes a méretre vágás lehetetlensége miatti SIM-csere, amennyiben lakossági és üzleti ügyfelünk nem új készüléket vásárol, valamint ha készülékét nem nálunk vásárolta!

Ezt minden üzletben dolgozónak tudnia kell,ha nem ezek szerint jár el, akkor megütheti a bokáját!

Úgyhogy ismételten kérek mindenkit,hogy ne terjesszenek valótlan információkat, és embertársait ne buzdítsa hazugságra.

[ Szerkesztve ]

"Aki ad,az nyer"

(#33235) Bozek válasza Daffni2 (#33234) üzenetére


Bozek
nagyúr

"díjmentes a méretre vágás lehetetlensége miatti SIM-csere"

Ha méretre lehet vágni, de az ügyfél mégis újat kér, akkor már nem ingyenes. Úgyhogy ismételten megkérlek, hogy ne terjessz valótlan információkat.

[ Szerkesztve ]

(#33236) havri1 válasza Bozek (#33235) üzenetére


havri1
félisten

De ha eldobálja a hálózatot, akkor ingyenes. (rossz a kártya)

A végtelenségig lehet ezt cifrázni, nem értem miért kell ennyire kihegyezni.
Leleményesség, és jóindulat, ha ez megvan, egy vasat sem kell fizetni.
Ha ezt megérti valaki, megérti, ha nem, akkor fizet, mint a katonatiszt.
Ennyi.

[ Szerkesztve ]

havri

(#33237) GSPLR válasza havri1 (#33236) üzenetére


GSPLR
senior tag

No és mi a helyzet egy 5 éves SIM-el amit méretre vágtak amikor vettem a készüléket a Voda-nal, de ez a kártya a vágástól még nem lett alkalmas a 4G-re (ki is írja a teló amikor behelyezed a SIM-et). Gondolom ebben az esetben fel sem merülhet a pénzért csere, kötelesek ingyen cserélni (természetesen a készülék 4G képes). Javítsatok ki ha tévedtem. Köszönöm.

Huawei

(#33238) dannyl válasza GSPLR (#33237) üzenetére


dannyl
addikt

Nem tévedtél, ez egyértelmű.

(#33239) p2pp


p2pp
őstag

Ma vègre megkaptam jómagam is a 4G-s sms-t a Vodától. 1-én bekapcsolják a 4G-t. Bár, h hol fog menni, ha nem kell Simet cserélni, azt nemtom.

Iphone 14 Pro 17.5.1 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme

(#33240) eami válasza Daffni2 (#33234) üzenetére


eami
addikt

egy belsős instrukciót megosztottál anonim módon egy publikus fórumon VS érvényben lévő ÁSZF (ami ezek szerint valótlan információkat tartalmaz). OK... :U

(#33241) p2pp


p2pp
őstag

Jelen elektronikus levelünk keltekor az alábbi városok egyes területein érhető el a 4G hálózatunk:

Budapest
Siófok, valamint Enying egyes részei
Békéscsaba
Debrecen
Eger
Győr
Kecskemét
Miskolc
Nyíregyháza
Pécs
Szeged
Székesfehérvár
Szolnok
Szombathely

Amint a tesztelés befejeződött, az 4G hálózatunkat elérhetővé tesszük ügyfeleink számára. A fejlesztés ütemezésével, valamint a várható befejezés időpontjával kapcsolatban ügyfélszolgálatunk nem rendelkezik információval.

Tájékoztatjuk továbbá, hogy 2015. április 1-jétől a Vodafone Go+, valamint a Flotta Go+ tarifacsomagokat használó ügyfeleinknek is elérhetővé tesszük a 4G hálózathoz történő csatlakozást.

Szeretnénk tájékoztatni, hogy adatroaming használata esetén a 4G hálózat elérését a külföldi szolgáltató hálózatán még nem biztosítjuk.

Iphone 14 Pro 17.5.1 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme

(#33242) Daffni2 válasza eami (#33240) üzenetére


Daffni2
addikt

Az idézett szöveg,hivatalos válasz része,amit Vodafone fórumon feltett kérdésre válaszoltak, és publikusan.

Az ÁSZF től az ügyfél javára elég sok esetben eltér a Vodafone.

Egyébként mindig dühít,amikor egy topikban ezerszer leírt, ellenőrzött aktuális információt,újra tévesen osztanak meg.

[ Szerkesztve ]

"Aki ad,az nyer"

(#33243) jenei1994


jenei1994
addikt

Sziasztok!

Domino 5 röl érdemes lenne átváltani Vodafone Max M csomagra ?

Ha most átviszem a számom akkor 2000 ft-ért tudok vásárolni egy nokia 108-as telefont.

Ez a számhordozás dolog,hogy történik? A 30-as helyett 70-est kell írnom a számom előtt ? Vagy úgyan úgy megmarad a +3630 -as szám ?

[ Szerkesztve ]

(#33244) Sayuar válasza jenei1994 (#33243) üzenetére


Sayuar
őstag

Nem igazán értem miért lenne jó a MAX M? havonta kell 3000 Ft-al tölteni,. amiért kapsz 100 percet és 100 MB-ot? HÁÁÁT....

Szerintem inkább ez:
Tesco Mobile Dupla
havi 3000-el töltöd, és kapsz:
2 GB netet
+ 3000 Ft-ot, ami 50 percre elegendő
Kevés az 50 perc?
Beregelsz egy voip szolgáltatóhoz, és 3 Ft-ért nyomod a percet VOIP alapon, vagy ha fontos a mindig jó és kiszámítható minőség, akkor Phone to phone-al hívsz, 12 Ft kapcsolási díj + 6 Ft percdíjjal

Nokia 108...ez komoly?
Én 1,5 éve vettem egy Nokia 100-at tartalék telefonnak. Aztán elővettem 2 napra a fiókból: mit mondjak- a hívás minősége 10-es skálán 4

Számhordozásnál a hívószám marad az eredeti: 0630....

(#33245) Lehiñito válasza jenei1994 (#33243) üzenetére


Lehiñito
senior tag

Szia.
Természetesen megmarad a 30as előhívó számod.
Csak a vodához kell bemenned számhordozni, ott kapsz egy szép piros simet amit majd aktiválni fognak.
Elötte érdemes a jelenlegi szolgáltatódnál leegyeztetni az adataidat, mert ha csak egy elírás is van benne akoor visszadobják.

(#33246) jenei1994 válasza Sayuar (#33244) üzenetére


jenei1994
addikt

Azt nem látam,hogy 30 napra van.

Ez gáz!

mind a 2 feltöltőkártyás csomag csak 30 napra van. :U

(#33247) eami válasza Daffni2 (#33242) üzenetére


eami
addikt

szóval ha nekem ki kellett fizetni 7000 forintot (igen...), akkor garantálsz nekem egy jóváírást + vki bokamegütését? El lehet térni, de ÁSZF szerint egyáltalán nem kötelező, szóval ne terjessz téves pontatlan információt kérlek...

mukibuci: 2 éve, de ÁSZF ezen pontja semmit sem változott azóta.

[ Szerkesztve ]

(#33248) mukibuci válasza eami (#33247) üzenetére


mukibuci
MODERÁTOR

attól függ, h mikor történt :U

2 éve valóban kellett fizetned érte. pont és kész

[ Szerkesztve ]

Nem vagyok hős, egész nap internetezek.

(#33249) iday válasza p2pp (#33241) üzenetére


iday
aktív tag

Ha ennyire rá vagy kattanva a 4G-re. (bár nem tudom minek)
Nézd az open signal program térképét, csak nem friss. (android)

:P

3dfx & AMD & ATI forever! http://iday.hu

(#33250) p2pp válasza iday (#33249) üzenetére


p2pp
őstag

Nem kicsit!
Kollégáim 4G/LTE mániásnak hívnak. :)
Ez van! Érdekel és kész.
Amúgy kíváncsi vagyok a faragott kártyámra.
Fog e menni vele?
Eredetileg Normál Sim-nek indult.
Majd micro, végül Nano Sim lett belőle.

Iphone 14 Pro 17.5.1 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.