Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Egérpad topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu



Vagy legalább az ajánlott egérpadok listáját nézd át!
Hirdetni tilos a fórumon, használd a Hardveraprót!

Utoljára frissítve: 2019. 02. 04.
Amennyiben egeret keresel: Milyen egeret válasszak?

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11351) ribizly válasza pinnacle (#11349) üzenetére


ribizly
veterán

Biztosan nincs olyan gyors a szövetpad, mint a hard padok.
Az Allsop kategóriákkal gyorsabb a legtöbb "puha" padtól. Cserébe a felülete már nem is annyira anyagszerű.

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#11352) pinnacle


pinnacle
nagyúr

Köszönöm a segítségetek! Akkor maradok a mostani padnál, időnként veszek majd talpakat. Illetve azért lehet kipróbálom az Allsopot. :) Ugye az mind egyforma gyors, akár jó lesz ez a Surfer is?

(#11353) gtamate2 válasza pinnacle (#11349) üzenetére


gtamate2
veterán

Igazából attól függ, hogy milyen az adott hyperglide. Találkoztam már olyannal, hogy nem volt tökéletesen lekerekítve (/reszelve) a széle, ezt otthon lehet orvosolni és nem lesz ilyen gond. Most van nálam egy Glorious Model D, ami gyári teflon és hibátlanul, hang nélkül csúszik.

Zaied:

"Az allsop meg a qck+ limited nem egy liga"

Vicces kijelentés. Maradjunk annyiban, hogy ez a te szubjektív véleményed. A topikból árad egyébként az Allsop hype, amit én személy szerint nem igazán értek meg. Sebességben gyakorlatilag elhanyagolható a különbség a két pad között, ezt anno dobragabbal konstatáltuk. Ettől függetlenül megértem, hogy az évek alatt megszoktad és épp ezért preferálod az Allsopot, de ettől függetlenül nem teljesen állja meg a helyét ultimate igazságként. A szubjektív vélemény persze megint más.

(#11352) pinnacle:
Én csak a raindrop verziót próbáltam, ezzel nincs tapasztalatom, így passzolom.

[ Szerkesztve ]

*Sn0w

(#11354) Zaied válasza gtamate2 (#11353) üzenetére


Zaied
addikt
LOGOUT blog

Szubjektívnek szántam, sebesség szempontjából, amúgy nekem nem a favoritom. Van egy Allsop amit tavaj vettem, akkor nagy különbséget éreztem a hyperbeasthez képest.
De már nem tudom milyen egérrel próbáltam...

(#11355) ribizly válasza gtamate2 (#11353) üzenetére


ribizly
veterán

Ha már hype, akkor szerintem általam Kodiak Limited-re van leginkább. :U
Az Allsop csak akkor merül fel, ha valaki rettenet gyors padot keres. Volt anno egyszerre új QCK+ Limited és Allsop Raindrop XL itthon, de azok nagyon nem voltak egy sebességűek. Az ARXL-en nem bírtam megállítani az egeret (számomra használhatatlan volt), míg a QCK+L-el elvoltam pár hónapot. Több pad vérzett el mellette csúfosan.

[ Szerkesztve ]

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#11356) Vanir válasza gtamate2 (#11353) üzenetére


Vanir
veterán

Én akkor vettem egy Allsopot, amikor volt special edition QcK+ meg egy rakat más pad is nálam. Hype, vagy nem hype, de tényleg nem egy ligában játszik más padokkal. Talán a Sargas 450 SK volt az egyetlen, ami van olyan gyors az általam próbált szövetpadok közül.
Viszont kicsit túl van lihegve ez az egész egérpad téma, az fix. :DDD

(#11357) Zaied válasza Vanir (#11356) üzenetére


Zaied
addikt
LOGOUT blog

Az asztal dísze, nem mindegy hogy milyen :)

(#11358) pinnacle válasza Zaied (#11350) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Köszi mindenkinek! Egyébként a hard padok miért nem ajánlottak mostanában, egér talp koptatás miatt? Most látom, hogy íves az asztalom, lehet arra nem is jó a puha pad, mert behajlik.

[ Szerkesztve ]

(#11359) gtamate2 válasza ribizly (#11355) üzenetére


gtamate2
veterán

Azt mondjuk megértem, hogy nem voltak egy szinten sebességben. De gondolom te a varrott szélű limitedre gondolsz, azok véknyabbak és lassabbak is a varratlan szélűektől.

(#11356) Vanir: Ha már kívánságlista, akkor én egy fehér Artisan padra lennék kíváncsi. Azokkal sajnos még nem sikerült összefutnom. De az biztos, hogy most egy ideig nem fogok új padot venni, így is életem végéig elég lenne a ~15 pad, ami a gyűjteményem gazdagítja :DDD

*Sn0w

(#11360) gtamate2 válasza pinnacle (#11358) üzenetére


gtamate2
veterán

Maximum lelóg a szövet, nem? Egyébként nem mondanám, hogy nem ajánlottak a hard padok, de az teljesen más világ. Én nem sokáig bírtam elviselni, szóval maradtam a szövet padoknál.

*Sn0w

(#11361) ribizly válasza gtamate2 (#11359) üzenetére


ribizly
veterán

QCK+ Limited csak egy van és az varrott: [link] .
QCK+ Special edition van több féle és azok egyike se varrott.

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#11362) gtamate2 válasza ribizly (#11361) üzenetére


gtamate2
veterán

Többet is hívtak már Limited editionnek, többek között a hyper beast is limitedként ment ha jól emlékszem, de a Howl is szintén limitedként fut.

*Sn0w

(#11363) ribizly válasza gtamate2 (#11362) üzenetére


ribizly
veterán

Á, értem miért írod. De érdekes módon azok tényleg limitált darabszámot (vagy elérhetőséget) jelöltek, míg a Limited az ennek a modellnek a neve. Legalábbis én így értelmeztem.

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#11364) Zaied


Zaied
addikt
LOGOUT blog

Navi padot próbált már valaki?

(#11365) gtamate2 válasza Zaied (#11364) üzenetére


gtamate2
veterán

Ugyanolyan a felülete, mint a többi mintás QcK+-nak, csak itt a minta más. Egyébként nagyon jól néz ki élőben, kár hogy már nem kapni jó ideje.

*Sn0w

(#11366) Zaied válasza gtamate2 (#11365) üzenetére


Zaied
addikt
LOGOUT blog

Igen csak ez amit linkeltem sima új Navi pad, közvetlen a csapat boltjából. Szerintem ezt nem a Steelseries gyártja már(olyanom volt anno).

[ Szerkesztve ]

(#11367) Zaied


Zaied
addikt
LOGOUT blog

A kialakult helyzet miatt, több időm lett, így gondoltam megint megpróbálok egy jobb egérpadot keresni, mint a Kodiak Limited, ami jelenleg az egyik személyes kedvencem. Az Xtfry-t már régóta kerülgettem, az M4 meghozta a kedvemet, így gondoltam kipróbálok pár egérpadot is tőlük.
Először is, nagyon pici dobozba érkeztek és rendesen fel is voltak tekerve emiatt. Az egyik ki se rúgja magát igazán. Ezt én kifejezetten utálom és nem értem miért kell ezen spórolni. Van aki szemet tud hunyni e felett? Különben mindegyiknek szépen varrott széle van, gumis alja, ami igen jól tapad ott, ahol érintkezik az asztallal. A nálam lévő darabok 460x400x4mm méretűek. Mind a három mosható, minőségi darab. Nem gondolom, hogy egy hónap után szétkopnának.
GP1 ha nem nézzük a Allsop-ot, akkor valóban az egyik leggyorsabb pad lehetne. Egyszerű, visszafogott designe. Érzésre talán a régi piros/kék Kodiak padokhoz tudnám hasonlítani. Kellemes a felülete, de azért nem olyan selymes, mint egy Kodiak Limited. Nekem ezzel az a bajom, hogy túl egyszerű, átlagos, annyira nem kimagasló semmiben, hogy ezt elnézzem. Most 6300Ft körül van, a QcK+ 6990Ft, a QcK+ Limited is 6990Ft akcióba. Ha kirúgná magát szinte azonnal, akkor a QcK+ nak vetélytársa lehetne, de ha még belefér a limited kinézete, akkor gondolkodás nélkül azt választanám inkább.
XIZT ezen már egy komolyabb grafika van, eléggé szubjektív, hogy kinek tetszik. Minden esetre jól kidolgozott kivéve a közepén lévő “szívhang”. Kicsit finomabb a tapintása, viszont lassabb is, mint a GP1. Ez is, mint a GP1 egész jól kirúgta már magát (48 óra lapítás), valószínű ezt megtartom, 8990Ft az ára.
NiP Ice a három közül ez a kakukktojás, amit totálisan nem értek. 9300Ft. A grafika nagyon részletgazdag és jól kidolgozott, viszont valami olyan anyaggal lett fölvéve a felületre, amin hosszabb használat után bemelegszik az ember keze. Olyan érzés, mint egy vasaltmintás pólón játszani, annyira műanyag tapadós gumi hatása van a dolognak, ráadásul érdes is (van bőven rosszabb is).
Ami érdekes, hogy véletlen ráraktam egy gyári hagyományos talpas egeret (konkrétan ZA13 és G203) és nagyon szépen futott az egérpadon. A nehezebb egereknél eléggé hangos, a könnyebbek viszont szépen siklanak a felületén és sokszor gyorsabbnak bizonyulnak a GP1-nél. Ezt az egérpadot, ha eldobom még most is összeugrik úgy, ahogy a dobozába pihent. Az MX500-asommal kicsit furcsán viselkedett, régebbi egereknél akadhatnak problémák és szerintem Trust-tal se kell használni.
Szóval az én szubjektív véleményem az, hogy ha a bolygók is együtt állnak akkor a NiP Ice nagyon gyors lehet, ha türelmesek vagytok és éppen akciósak akkor opció lehet a GP1 és szerintem a GP2 is, a XIZT-t és a NiP Ice padot én csak személyes próba után tudom javasolni megvételre. Gondolom a többi verzió közt is ekkora lehet a különbség, szóval érdemes lehet megpróbálni mindet.

(#11368) Rick3D


Rick3D
senior tag

Sziasztok, Egérpad vásárlásban szeretném kérni a segítségeteket.

1. Mennyi a keret? 6-8e forint.
2. Használtpiac / külföldi rendelés szóba jöhet? Használt piac nem de külföldi rendelés igen.
3. Mekkora hely van az asztalodon, milyen érzékenységgel játszol? Közepes méretet keresek(L-XL nem jöhet szóba). Low-Medium érzékenység.
4. Milyen egérrel fogod használni? Zowie ZA-13
5. Van-e valami konkrét preferenciád? Szeretném ha 4-6mm között lenne a vastagsága. Nem hullámosodik avagy könnyen kisimul. Egyszerű design. Elképzelhető nincs ilyen a piacon de a Kodiak padok puha tapintású felülete nagyon elnyerte a tetszésemet. Ha volna Kodiak pad , egyszerű designal nem tettem volna fel a kérdésem :DDD
Amit az ajánlóból néztem azok a QCK padok. A heavy széria kifejezetten de nem volt számomra egyértelmű a szélek varrottak avagy sem ? Minden QCK pad mosható ? Illetve pár pro/kontra a márkával kapcsolatban ?

A fentiektől függetlenül érdeklődnék amolyan érdekességképpen , hogy létezik olyan gyártó akinél egyedi arculatot tudok tervezni a padnak de a minőség nem sínyli kárát ? Olyanra gondolok mint amikor egyedi pólót tervezel online , arculat a te kezedben van - az anyagot - méretet viszont kitudod választani.

:R

(#11369) Zaied válasza Rick3D (#11368) üzenetére


Zaied
addikt
LOGOUT blog

Az edge a varrot szélű. Hát értelmes határok között mosható, de nem áztatnám azért szét.
Én nagyon sokáig használtam heavyt, jó padok.

(#11370) mmili


mmili
tag

Sziasztok.

G403-as alá keresek egérpadot CSGO-hoz.
Körülnéztem itt , és egész jó áron vannak ajánlott padok. Eddig a QCK+ Limited, és a Zowie P-SR közt hezitáltam, de közbe találtam Vanirtól egy 2017-es tesztet a Roccat Taito 2017-es padjairól, és 3.-nak bekerült a kalapba :) . Varrt, nem varrt lényegtelen, nem zavar. Melyik lenne a legjobb választás. Esetleg egyéb alternatíva?
Köszi a segítséget.

(#11371) ribizly válasza mmili (#11370) üzenetére


ribizly
veterán

+1 a QCK+ Limited-re, ha ezek közül kell választani.

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#11372) Zaied válasza mmili (#11370) üzenetére


Zaied
addikt
LOGOUT blog

+1 a QcK+ Limited-re.
(van más ami jó lehetne de nem egyenesednek ki könnyen)
Alternatíva a Kodiak padok :)

(#11373) Zaied válasza Zaied (#11367) üzenetére


Zaied
addikt
LOGOUT blog

A 30fokos langyos vízzel való lezuhanyzás után lapítva kezdtem el kiszárítani, de így is csak közel egyenes lett a végeredmény. Viszont határozottan gyorsabb és hatásosabb mint a száraz lapítás.

(#11374) |AP|


|AP|
veterán

egész asztalos egérpadot keresnék, annyi nehezítő tényezővel, hogy 80cm széles az asztalom, így a szokásos 90x40cm-es méret nem jó :) 70 (vagy 60)x30-as kellene, de nem nagyon találok.
Egyéb igényeket azért nem írnék mert csak praktikussági okokból kellene, nem játszok, csak dolgozok a gépen.

(#11375) |AP| válasza |AP| (#11374) üzenetére


|AP|
veterán

közben találtam egy ilyet. Remélhetőleg beválik, a Qi töltő is jól jöhet néha és még épp elfér az asztalomon

(#11376) Zaied válasza |AP| (#11374) üzenetére


Zaied
addikt
LOGOUT blog

Ilyen esetekben a vágás is megoldás lehet, csak egy jó szike kell...

(#11377) Perbal1


Perbal1
tag

Sziasztok!
Jó minőségű egérpadot keresek!
400x450, 6 mm vastag
Ami jó FPS játékokhoz is!

(#11378) ribizly válasza Perbal1 (#11377) üzenetére


ribizly
veterán

6mm?¿?¿ :Y

QCK+ heavy (L)
Kodiak Limited XXL (5mm)

Puretalk Talent (nem ismerem, meg drága is)

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#11379) Zaied válasza ribizly (#11378) üzenetére


Zaied
addikt
LOGOUT blog

A Puretrak Talent nagyon nagy vonalakba egy QcK Heavy kicsit jobb változata, kicsit simább gyorsabba felülete.
Lehet hogy tartósabb, de szerintem nem éri meg vele vesződni.
(feltekerve jön, azonnal kirúgja magát)

(#11380) Perbal1 válasza ribizly (#11378) üzenetére


Perbal1
tag

Köszi!
Azért szeretnék ilyen vastagon, hogy kényelmes legyen!

(#11381) Zaied válasza Perbal1 (#11380) üzenetére


Zaied
addikt
LOGOUT blog

A 4-5mm is kényelmes :)

(#11382) Perbal1 válasza Zaied (#11381) üzenetére


Perbal1
tag

Abból van valami ajánlott?

(#11383) ribizly válasza Perbal1 (#11382) üzenetére


ribizly
veterán

Még mindig a Kodiak Limited XXL és a QCK Heavy. De leginkább a Kodiak. :DDD

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#11384) Zaied válasza ribizly (#11383) üzenetére


Zaied
addikt
LOGOUT blog

+1
Kodiak LnD is jó és kicsit szolidabb mint a Limited.

(#11385) Perbal1 válasza Zaied (#11384) üzenetére


Perbal1
tag

A Kodiak számomra nem elérhető!

(#11386) Zaied válasza Perbal1 (#11385) üzenetére


Zaied
addikt
LOGOUT blog

Az mit jelent? Drága? Nem ott akarod venni?
Amit ribizly linkelt ott kiválasztod hogy dedikált legyen vagy sem és már tudod is venni.

[ Szerkesztve ]

(#11387) Perbal1 válasza Zaied (#11386) üzenetére


Perbal1
tag

Angliában élek és nem hiszem, hogy a szállítási költséggel együtt megérné!

(#11388) ribizly válasza Perbal1 (#11387) üzenetére


ribizly
veterán

De. :D Meg, ha eleve mondjuk 2-t rendelsz, (mert gondolsz a jövőre is) akkor mindjárt nem annyira problémás a szállítás. Neadja ég írsz Kodiak-nak, hogy mondjuk adjon némi discount-ot, akkor meg egyenesen fantasztikus. :DDD

Ám, ha nem akarsz ilyennel vesződni, akkor marad a 400x450-es QCK Heavy, ami lehet QCK+ Heavy-nek vagy QCK Heavy Large-nak lesz nevezve.

[ Szerkesztve ]

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#11389) Zaied válasza ribizly (#11388) üzenetére


Zaied
addikt
LOGOUT blog

És az a világ bármelyik pontján megveheted :)
Vagy a Puretrak Talent.

(#11390) Perbal1


Perbal1
tag

Köszönöm!

(#11391) Synthwave válasza Perbal1 (#11390) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

+1 vote PureTrakre

Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone billentyűzet ELADÓ – 25k + FOXPOST, 60 db Cherry MX1A Red kapcsolóval és Cherry profilos HK Gaming Milkshake dye-sub PBT-ABS blend kupakszettel 34k, és a FOXPOST-ot állom.

(#11392) kharpi


kharpi
csendes tag

Sziasztok!

Vásárláson gondolkodom, és visszaolvasva nem igazán jutottam dűlőre, így inkább megkérdezném a személyes tapasztalatokat e téren, mit ajánlotok.
Főként fps gaming-re keresnék egérpadot, 90cm széleset.
Jelenleg 1 hyperx pulsefire fps pro egér alá kellene.
Nem szeretnék túl grafikázott mintákkal teli egérpadot, letisztult fekete és piros ledes minden más eszköz.
Amin gondolkoztam a hyperx fury s pro xxl illetve qck edge xxl.
Árkategóriába is hasonlót, max 10-15k-t költenék rá.
Jelenleg valami gagyi urage egérpadom van 4mm, de iszonyat meleg és kényelmetlen a kéznek és az egérnek is.
Ha erről a két egérpadról van személyes tapasztalat szívesen várom, illetve ha van másra ötlet azt is :)
Speed/control teljesen mind1.

Köszönöm!

(#11393) ribizly válasza kharpi (#11392) üzenetére


ribizly
veterán

Én a QCK-ra nyomok egy +1-et.

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#11394) Zaied válasza kharpi (#11392) üzenetére


Zaied
addikt
LOGOUT blog

+1 QcK
Esetleg Xtrfy GP1 vagy GP2 nek van ilyen nagy padja, de nem tudom van e kirúgási gondja.

[ Szerkesztve ]

(#11395) kharpi


kharpi
csendes tag

Köszönöm teszek 1 próbát akkor a QcK-val, hátha nekem is beválik :) :R

(#11397) Zaied válasza #98320896 (#11396) üzenetére


Zaied
addikt
LOGOUT blog

Hajlakkal megfújod az alját, megszárad és ragad tapad.

Ha nem elég akkor szögbelövő és vagy tűzőgép :)

[ Szerkesztve ]

(#11399) Zaied válasza #98320896 (#11398) üzenetére


Zaied
addikt
LOGOUT blog

Eléggé, azt szoktuk javasolni és elég szokott lenni, ha elkopik meg csak újrafújod.
Egy flakonnal jó sokáig ki lehet húzni.

(#11400) Synthwave válasza #98320896 (#11396) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Jó padot kő venni, ami alapból sem csúszkál. ;]

Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone billentyűzet ELADÓ – 25k + FOXPOST, 60 db Cherry MX1A Red kapcsolóval és Cherry profilos HK Gaming Milkshake dye-sub PBT-ABS blend kupakszettel 34k, és a FOXPOST-ot állom.

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Egérpad topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.