Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) norbert400


norbert400
tag

Üdv.

Útjának indítok egy szerintem teljesen hiánypótló topicot. Szóval aki esetleg vásárlás előtt van, az tegyen fel kérdést és igyekszem/igyekszünk majd válaszolni. :)

(#2) zseko válasza norbert400 (#1) üzenetére


zseko
veterán

Hello, ha már van ilyen, akkor kérdezek :)
Serpenyőt szeretnék venni, 24-es vagy inkább 26-os átmérővel, legalább kerámia, de inkább gránit bevonatút, max. 10e forintig. A Tescóban láttam párat, de fene tudja milyenek. Meg úgy általában, hogy melyiket érdemes.
[kép1] [kép2] [kép3]

HR24.hu

(#3) norbert400 válasza zseko (#2) üzenetére


norbert400
tag

Szia!

Az első képen szereplő organic feliratra igazán kíváncsi lennék, hogy mi az alapja.

Elsődleges kérdés, hogy neked mi a fontos serpenyő vásárlásnál? Ha szeretnél egy olyan serpenyőt amely a legkevésbé káros az egészségedre akkor a gránitot mindenképp érdemes elfelejteni.

A kerámia már tud jó kiindulási pont lenni. A nagy üzletláncokban található kerámia bevonatú serpenyők viszont kicsit se megbízhatóak. Semmilyen részletes leírást nem tartalmaznak arról, hogy miből is áll a legfelső réteg..Ez azért lenne fontos mert akkor lehetne tudni, hogy főzés közben mi oldódik ki a serpenyőből.

Amit tudok ajánlani az pl a tchibonak a serpenyője:

[link]

Elég gyakran szokott náluk lenni 7600ftért egy másik verzió de az jelenleg most nincs készleten: [link]

Érdemes rákérdezni az ügyfélszolgálaton, hogy lesz e készleten.

Az első linkelt tchibo serpenyő kicsivel drágább de még vállalható ha neked belefér. Előnye, hogy a bevonatos rétege greblon ck2. Jelenleg a piacon ők készítik a legjobb kerámia tapadásmentes rétegét. A leírásban emlitett ck2 tiszta kerámia. míg a sima c széria már tartalmaz PTFE-t amely ugye a teflon.Ráadásul kadmium és ólom mentes is. Az általad linkelt serpenyők vagy kadmiumot vagy teflont tartalmaznak vagy mind a kettőt egyszerre.

(#4) zseko válasza norbert400 (#3) üzenetére


zseko
veterán

Köszi!
Érdekes, a gránit és a márvány serpenyőt olvastam a kerámia mellett a legjobban ajánlottnak. Teflon az biztosan nem kell, van itthon ilyen is, kerámia is és gránitos is, én ez utóbbit szoktam használni. Már amikor főzök :D, leginkább azért nem, mert grillserpenyő, és nem az igazi mindenhez. Nekem a gránit tetszik, de ha jobb a kerámia, akkor olyan lesz.
Amit olvastam még, hogy érdemes szegecselt fogójút venni, nem ragasztottat (vagy hogy oldják meg a rögzítését.)

HR24.hu

(#5) norbert400 válasza zseko (#4) üzenetére


norbert400
tag

Se a gránit se a márvány nem ajánlott. Ezek mostanában jöttek be újra a képbe és azért tapadásmentesek mert szintén teflon bevonatot tartalmaznak.

A kerámia mindenképp jobb. Én greenpan márkájú tapadásmentes serőenyőt és fazekakat vettem amely thermolon kerámia bevonatot tartalmaz, szintén ptfe, ólom és kadmium mentes . Illetve van egy tchibos. A tchibosat nagyon szeretem.

Én rengeteg időt töltöttem azzal, hogy elolvassam ezeknek a serpenyőknek a hátrányait.. Orvosoktól olvastam véleményt illetve pubmeden olvastam publikációkat mint egészségügyi kockázat.
Alapjáraton a tapadásmentes edények mindegyike tartalmaz valami defektet. A Tchibo, greenlife, greenpan stb serpenyői a jobbak közé tartozik. Mivel leinformálhatóak az összetételük és a felületükön rá van égetve egy nagyon vékony üveg réteg. Az üvegből pedig nem oldódik semmi. Utána már minden egyes kopott réteg, annál nagyobb kockázat.

Nyilván amúgy lehet hogy a gránittól (ptfe) se lesz sose bajod de miért kockáztatni?

A nagyon expertek pl edényben 100%os tiszta kerámiát használnak. Ezeknek a hátránya, hogy nincs tapadásmentes réteg és 35-40-50-70e ft között ugrálnak árban. :D

(#6) zseko válasza norbert400 (#5) üzenetére


zseko
veterán

Értem, igazad lehet. Pár videót láttam, bevallom, nem sokat, ott a gránitos egyenetlen felület által sütött hús jobban tetszett, mint a tükörsima felületű kerámiáson. Előbbi szép barna lett, utóbbi maradt sápadt fehér. Nyilván ez csak esztétika, csak hozzászoktam, hogy színe van a sült húsnak, abból tudom, hogy kész van :DDD
Rákerestem a Greblon CK2-re, de elég nehezen találni vele készült serpenyőt. Mármint egyáltalán oda sem írják. Találtam egy ilyet, de ennél sem írják hogy konkrétan melyik, csak hogy Greblon (PTFE & PFOA mentes) bevonat: barkonyhakellek.hu

HR24.hu

(#7) zseko


zseko
veterán

Ez használ még CK2-es bevonatot:
[link]

HR24.hu

(#8) zseko


zseko
veterán

Lecsúsztam a Tchibo-s serpenyőről. Pillanatok alatt elvitték. Nem is értem, miért nem hoznak többet, ha eleve igény van rá.
Közben találtam még egy terméket, a Dosthoff is azt írja, hogy használ CK2 bevonatot.

HR24.hu

(#9) jookomak


jookomak
őstag

Most akadtam csak erre a topikra.
Szerintem el kell döntsd, hogy mit szeretnél sütni benne. Tojásra egyértelműen a teflon a legegyszerűbb megoldás, Tefal, árban méretben ami belefér. Budget megoldás az Ikea serpenyő.
Én imádom az öntöttvas serpenyőket (normál és grill-bordás), steakhez, húshoz szerintem a legjobb. Ezeket sütőbe is lehet tenni, viszont több odafigyelést igényel a használata, karbantartása.
Valamint a klasszikus acél serpenyők, amik kb mindenre jók.
Én ezeket a kerámia stb dolgokat elengedném. Sajnos a kerámiabevonatosból is csak a drága jó, a többi elkezd hamar lepattogni, kopni, elszíneződni, és a lényegét veszti el.
Személy szerint egy teflon, vas, acél mindenre elég.

(#10) zseko válasza jookomak (#9) üzenetére


zseko
veterán

Pont az lenne a lényeg, hogy teflon NE legyen. Az acéllal és az öntöttvassal csak annyi problémám van, hogy még csak alkalmi főzőcskézek, most kezdem, így ezekben tuti leégetem a kaját. De ez majd alakul.
Egyébként találtam még egy újabbat, ami CK2-es bevonatú, bár szerintem ez valami tré oldal lesz.Hétfőn rendeltem, húsz percre rá ezt küldték:

A GLS szerint meg ez van ma:

Az egyéb érdekességekről nem is szólva.

HR24.hu

(#11) loncsika válasza zseko (#10) üzenetére


loncsika
tag

Szia,

Milyenek az edények? Csak mert én is néztem az oldalt és kíváncsi vagyok. Köszi, ha írsz. :)

If you want to fuck the sky, you must teach your dick to fly.

(#12) Babetta-X


Babetta-X
senior tag

Sziasztok! Tudom, kicsit régi topic, de hátha felfigyel rá valaki :)
Jelenlegi tudás szerint melyik a legegészségesebb bevonatos vagy önmagában öntapadós edény? Kipróbáltam a rozsdamentes acélt, illetve van most egy zománcozott vas serpenyőm is, ami bazi nehéz, de a régi teflont egyik sem éri el.
Az a baj sok sajtot és tojást sütünk, mindegyiket rémálom ebben kisütni a régi tescos teflonoshoz képest, de szeretnék mindenképp valami egészségesebb alternatívát.
Köszi minden tippet :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.