Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen egeret válasszak? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu



Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!

Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#99151) Szellem. válasza 4nick8 (#99150) üzenetére


Szellem.
nagyúr

Te ilyen személyes támadásnak veszed, ha valaki nem szimpatizál a kínai motyóiddal. Értem én, hogy neked az az érdeked, hogy vegyék a termékeidet, de nem kell egyből védekezőleg leírni, hogy van 2 halott GPX-ed. Senki nem mondta (én meg főleg nem), hogy a GPX vagy esetleg a Razer az isten. Magam részéről unom, hogy állandóan arról szól az egeres topik, hogy hirdeted a kínai isten termékeidet. Benézek a topikba és nem látok mást, csak azt, hogy egyfolytában a kínai motyóidat tolod. Unalmas és főleg egyoldalú.
Vannak a kínai cuccokon kívül is normális és kiváló egerek ami nem Logitech és nem Razer. Az meg, hogy nálad nincs a magánügyed, de ne rólad és a termékeideről amiket forgalmazol szóljon ez a topik.

[ Szerkesztve ]

(#99152) dqdb válasza ƵøŁĭ (#99147) üzenetére


dqdb
nagyúr

Ha az újraindítás során komplett kikapcsolás volt, akkor nézd meg másik USB portban is, valamint BIOS-ban nézz rá az USB beállításokra, és S4 és S5 állapotot kell keresni. A kikapcsolás után is áram alatt maradó USB portok hasonló mellékhatásokkal járhatnak. Ha az újraindítás tényleg csak újraindítás volt, akkor az ellenben a Keychron hibája lehet. Nem tudom, hogy az M3-nál hogyan van, de az M6-nál külön kellett az egeret és a receivert is frissíteni, ha esetleg kimaradt volna az egyik.

Szellem.: igen, ahogyan a Kaspersky az orosz szoftveripar újabb remekműve. Tök, jó, hogy vesz az ember licencet, és az egyszer csak nem működő funkcionalitás miatti reinstall a normál működés része lesz. Továbbra sem kellene általánosítani egyes modellekből és egyedi parajelenségekből a piac egészére.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#99153) FireKeeper válasza Szellem. (#99148) üzenetére


FireKeeper
nagyúr

jah mert nyugati brand terméke még sosem produkált semmilyen hibát. /s

#99151 lehet én elfogult vagyok mert én is használok kínai cuccokat, de én nem vettem úgy hogy hirdeti őket, én tőle nem láttam linket saját boltjába, csak rövid bemutatást.

amúgy ennek lehet nem örülni, de sajnos az a helyzet hogy jelenleg a kínai brandek viszik előre a piacot, még ha ez abban is merül ki hogy jórészt már kipróbált formákat csinálnak meg korrekt wirelessel és súllyal, olcsón. logi/razer kb semmit nem tett le az asztalra csak ülnek a babérjaikon.

[ Szerkesztve ]

steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 V || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill

(#99154) 4nick8 válasza Szellem. (#99151) üzenetére


4nick8
őstag

Miért venném személyes támadásnak? Dehogy veszem.

Az M3 meg ha hibás garanciális vissza kell vinni.

(#99155) Szellem. válasza dqdb (#99152) üzenetére


Szellem.
nagyúr

Nem értem, hogy jön ide az egeres topikba a Kaspersky. :D
De gondolom arra gondoltál, hogy személyes sértésnek fogom venni a jogos kritikádat. Pont nem, mert tudom milyen az orosz termék. Bugos és nem képesek összerakni normálisan. De ha olvasod a topikjaimat, az elismerő szavak mellett leírom a hibákat is kíméletlenül. :D

(#99156) mentor_4


mentor_4
újonc

Jó tapasztalatomat szeretném megosztani:
HP 925 Ergonomic Vertical Mouse

Nem gondoltam, hogy ennyire kényelmes, sokféle egeret használtam már.
A kattintásérzet kiváló, rendkívül kézbevaló, pesze a kézméret sokat számíthat, pl nekem pont jó. Ki kell próbálni.
Ha valaki ilyesmiben gondolkodik, akkor fontolja meg.

(#99157) Szellem. válasza FireKeeper (#99153) üzenetére


Szellem.
nagyúr

jah mert nyugati brand terméke még sosem produkált semmilyen hibát. /s
Ezt felesleges volt leírnod, mert senki nem mondta, hogy a nyugati termékek nem hibáznak. De! Túlárazva adják el a termékeiket, stb., és a magas ár ellenére vannak minőségi kifogások. Egyetértek vele.

A hirdetés lehet burkolt is, de mivel nem vagy TG, ezért sok mindenre nincs rálátásod. :R

amúgy ennek lehet nem örülni, de sajnos az a helyzet hogy jelenleg a kínai brandek viszik előre a piacot, még ha ez abban is merül ki hogy jórészt már kipróbált formákat csinálnak meg korrekt wirelessel és súllyal, olcsón. logi/razer kb semmit nem tett le az asztalra csak ülnek a babérjaikon.

Erre részletsebben válaszolok, de elötte egy személyes:
Benned azt becsülöm, hogy megveszed a kínai terméket, de elfogulatlanul írsz róla. És nekem ez az érték. Nem azt írod, hogy megvetted olcsón a világ legjobb egerét, hanem elfogulatlanul elmondod a Pro és Kontra tapasztalatokat. Ez nekem sokkal hitelesebb és tisztességesebb. Ezért nagy respect a részemről.
A kínai piacról nem akarok bővebben írni. Én jártam kínában nem is egyszer, és tudom, hogy ők hogy működnek. Konkurencia a nagy gyártóknak, mint a Razer/Logitech, ami normális is, mert az említett két cég jelentősen túlárazva adja el a termékeiket, stb.

logi/razer kb semmit nem tett le az asztalra csak ülnek a babérjaikon.
Bocs, de ez netto butaság. Nem akarom sem megvédeni, sem támogatni őket, mert pontosan tudod a privát üzeneteinkből, hogy egyik cég felé nem vagyok elfogult.
De:
Például ha jól tudom, a Razer volt az első aki optikai kapcsolót tett az egereikbe. Ő volt az első aki elsőként megemelte a pollingratet, stb. Tehát az pont nem igaz, hogy nem tettek le semmit az asztalra és az egereik igen csak pontosak a click latencyről nem is beszélve. :) Mint írtam nem védeni akarom egyik sem, csak ha állítunk valamit, akkor az legyen tiszta, így nem igaz, hogy nem tettek le semmit az asztalra.

[ Szerkesztve ]

(#99158) 4nick8 válasza Szellem. (#99157) üzenetére


4nick8
őstag

A mostani Razernek sokat köszönhetünk. Amikor meghalt az eredeti Razer aki a Boomslanget hozta akkor megvették a nevet és új életet leheltek a gamer piacba.
Ők hozák ki az MMO egeret és azóta se álltak le a fejlesztéssel nem úgy mint számos más gamer márka.
A mostani hatalmas Razer palettából talán a DA V3 és a Viper Ultimate ami top egér. A billentyűzetek terén is kapaszkodnak a headset vonalat nem követem. Egérpadban talán nincsenek toppon.
Amit most pár kinai gyárnak köszönhetünk az egér fronton az a top speckokkal készült könnyű megfizethető alternatíva amik átgondolt formákra épültek. Kiderül melyik marad köztük életben és melyik tud folyamatosan innoválni és új és mégújabb termékeket kihozni. Time will tell. Az első ilyen gyártó a Lamzu volt akik top egeret csináltak a semmiből. Addig csak a csillogó kinai gagyi áramlott ki az országból. Már keychron M3 egere is üdvözlendő hogy ennyiért kapunk ilyen egeret de nincs távol már a korrekt formával rendelkező jó specifikációjú 2 way wireless egerek ideje se amelyek 12K HUF környékén landolnak. Ezt köszönhetjük most a select few kinai gyártónak. Mindenki másnak ott van a GPX Superlight 2 70K HUF-ért. Mondjuk én szerettem a GPX-eket és magentában nagyon vonz a GPX 2.

(#99159) ferni válasza 4nick8 (#99158) üzenetére


ferni
őstag

DA V3 Pro és Viper V2 Pro

Illetve már elég régóta használják a profi gamerek Razer Viper V3 Pro verzióját, szóval az is jön.
Az a Razer Superlight formája ugye.

[ Szerkesztve ]

(#99160) ferni válasza ferni (#99159) üzenetére


ferni
őstag

"Viper Ultimate "
Most esett le, hogy gondolom itt az Mini SE verzióra gondoltál, mondjuk annak annyira elborult az ára, hogy az valami brutál :DDD

(#99161) FireKeeper válasza Szellem. (#99157) üzenetére


FireKeeper
nagyúr

nyilván ennek a trendnek nekem se tetszik minden eleme. pl a razer viper mini/finalmouse féle lyukas magnézium koncepció ész nélküli másolása, Delux-féle dizájnelemek 1-1-ben történő lelkifurdalás nélküli koppintása. sajnos kevés olyan gyártó van mint a Lamzu, ami odafigyel a részletekre és valami egyedit kínál.

abba meg inkább bele sem merek gondolni hogy milyen rabszolgamunka eredménye, hogy én készhez kapom 10-20 ezerért a top egeret, bár gondolom a 70ezres GPX 2 profitját se a gyári munkás viszi haza. :(

ha már kínaiak, egyre inkább piszkálja a fantáziám a Sora V2, aminek a wooting billencsekhez hasonlóan webes drivere-e van, ergo bármilyen gépről, telepítés nélkül egy sima böngészővel beállítható :Y

[ Szerkesztve ]

steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 V || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill

(#99162) 4nick8 válasza FireKeeper (#99161) üzenetére


4nick8
őstag

pm1-nek is webes drivere van. csaxólok.

(#99163) FireKeeper válasza 4nick8 (#99162) üzenetére


FireKeeper
nagyúr

jah de az ergo. a thorn óta 2x meggondolom az ergót, ki kéne próbálnom mielőtt beleugrok, tekintve hogy árban nem gyenge.

steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 V || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill

(#99164) Szellem. válasza FireKeeper (#99161) üzenetére


Szellem.
nagyúr

Akkor érted, hogy miért fanyalgok erre a sok kínai termékre. Bog az egyik MA-s videójában pont elmondja, hogy a CES-en a Mercedes standján a kínaiak bemásztak a kocsi alá és a kocsiba és fotóztak ezerrel, hogy másoljanak. :D
Lehet sarkosan fogalmaztam és nem írtam le pontosan a gondom, de talán alább sikerül:
Vettem egy Thorn tavaly ősszel. Megláttam a csomagolást és azt mondtam aztakurv@
Szép, igényes a doboza, ahogy be van csomagolva az zseniális. És a csomag tartalma pedig fantasztikus: Plusz ptfe talpak, gripek, az egér aljára porvédő matrica. Szuper.
Az egér összeszerelés zseniális. Kiváló munka, kivéve az alsó ki be kapcsoló gombot, ami olcsó bazári, de ez még nem probléma.
Ahol a gond kezdődött nálam a szoftver:
Nem megy le automatikus indulásnál a tálcára,
Nem lehet beállítani, hogy az egér mikor kapcsoljon ki, azaz mikor menjen standby üzemmódba. Ez fontos, akkuidő hosszabbító. A forma és méret nem az én világon. Olyan rosszul egy egérrel nem játszottam mint azzal. De ettől még az egér akinek jó a méret és a forma zseniális.
Nálam egy egér nem attól top, hogy bele van rakva a jelenlegi csúcshardver. Hiába mindez, ha rossz a szoftver és nekem ez volt a bajom. Plusz, a közös ismerősünk fnatic thorn-ja nem ment 2k és 4K-n. A szoftverben hiába állította be, de a pollingrate teszter csak 1000hz-.et írt ki. Akárhova dugta a kábel végét, annak ellenére, hogy megvolt a megfelelő usb szabvány. És még egy plusz, meghülyítette a Lamzu szoftvere a Varmillo billentyűzetét.
Szóval, hiába a csúcs hardver, ha a szoftver tönkrevágja az egész élményt. És hiába vettem fel a kapcsolatot a Lamzuval, nem értette a gyerek a problémáimat.
Ezen még kéne dolgozniuk jócskán. Külföldi fórumokat is olvasgatva, a Lamzunál nem a szoftver a legélesebb kés a fiókban. Ettől függetlenül minimum ilyen csomagolást és tartalmat várna el az ember egy nagy neves gyártótól is.

Én örülök, ha van új cég, új termék a piacon. Ha magával ragad simán belevágok és nem ragaszkodom egy márkához sem. Lehet az tőlem Kazah cég is, ha jó.
Engem most a Pulsar az ami megfogott. Nekem nem volt velük bajom, pedig 2 egerem is volt tőlük. Az Xlite V2 és az X2 Bruce Lee. Ok, az Xlite V2 nem volt fullosan telepakolva minden extrával mint a Lamzu doboza, de nem is került közel sem annyiba mint egy GPX vagy Razer. Mind a kettő példás egér volt minden tekintetben. Nagyon sajnálom, hogy itthon nem kapott elég figyelmet és nem sikerült megismerniük a vásárlóknak. A magam részéről az Xlite V3 Large-ot várom, és azt rendelem meg jobb híján a Maxgamingról.
A magam részéről örömmel olvasom, ha egy sima user megvesz egy X,Y márkájú egeret és leírja itt a tapasztalatait és véleményét elfogulatlanul.
Például nagyon örültem amikor dqdb kolléga kirakta a szép zöld Strombreakerét és írt róla. Az például egy nagyon szép darab.

Nálam eddig a legnagyobb csalódás a Glorious Model D2 Pro 4K/8K volt. 52K-ért kaptam egy papírvágós teljfölösdobozt. Iszonyat jól lőttem vele, mert a görgő zseniális a kapcsolók reszponzívak és az én kezemnek a tökéletes forma, pontos a szenzor és nagyon alacsony a click latency. A szoftver sem volt tökéletes. 52K-ért nem ezt várta az ember. A 4 ezer forintos Trust egér jobban volt összerakva.

Amit még nagyon szeretnék egy jóárasított Pulsar Paraspeed XXL-es egér padot. :D

[ Szerkesztve ]

(#99165) Synthwave válasza Celithrandi (#99143) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Ez mitől olyan jó?

Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone billentyűzet ELADÓ – 25k + FOXPOST, 60 db Cherry MX1A Red kapcsolóval és Cherry profilos HK Gaming Milkshake dye-sub PBT-ABS blend kupakszettel 34k, és a FOXPOST-ot állom.

(#99166) Synthwave válasza 4nick8 (#99149) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Akkor feltételezem, átment a teszten.

--------------------------------------------------------

(#99148) Szellem.: A Keychron alapvetően minőséget képvisel, a legtöbb nagy egérbrandet kettéhugyozza (a kommerszeket meg végképp). Csak mondom. Egyébként az egyik lényege, hogy nem kell hozzá program, full PnP.

Hibás termék meg minden gyártónál előfordulhat. Kivéve Zaunkoenig. Illetve, ahogy dqdb is írta, az USB alrendszerrel is lehet probléma.

[ Szerkesztve ]

Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone billentyűzet ELADÓ – 25k + FOXPOST, 60 db Cherry MX1A Red kapcsolóval és Cherry profilos HK Gaming Milkshake dye-sub PBT-ABS blend kupakszettel 34k, és a FOXPOST-ot állom.

(#99167) Szellem. válasza Synthwave (#99166) üzenetére


Szellem.
nagyúr

A Keychron alapvetően minőséget képvisel, a legtöbb nagy egérbrandet kettéhugyozza
Ez egy erős költői kifejezés. Valóban ár érték arányban rendben van, és jó irányba alakulnak.

(#99168) Synthwave válasza Szellem. (#99167) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Semmi költői nem volt benne.

Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone billentyűzet ELADÓ – 25k + FOXPOST, 60 db Cherry MX1A Red kapcsolóval és Cherry profilos HK Gaming Milkshake dye-sub PBT-ABS blend kupakszettel 34k, és a FOXPOST-ot állom.

(#99169) 4nick8


4nick8
őstag

A legőrjítőbb és érthetetlen az a Steelseries. Gondolkodniuk se kéne. Kihozzák a Sensei/Kana/Kova hármast 1,4,8KHz wirelessben és 50g alatt és kész. De nem.

(#99170) Szellem. válasza 4nick8 (#99169) üzenetére


Szellem.
nagyúr

Ez másról is elmondható lenne. Ott se fejlesztik nagyon a termékeiket.
Egy időben nagyon tetszettek az Aerox egereik, de aztan hallottam, láttam, hogy a szoftvere nem éppen jó.

[ Szerkesztve ]

(#99171) 4nick8 válasza Synthwave (#99166) üzenetére


4nick8
őstag

egyelőre jó érzéseim vannak vele kapcsolatban.
félúton vagyok.

(#99172) FireKeeper válasza 4nick8 (#99169) üzenetére


FireKeeper
nagyúr

ugyanez loginál a G305/303/703

steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 V || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill

(#99173) Synthwave válasza 4nick8 (#99171) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Okéj. Annyira nem sürgős, de majd vevő vagyok rá.

Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone billentyűzet ELADÓ – 25k + FOXPOST, 60 db Cherry MX1A Red kapcsolóval és Cherry profilos HK Gaming Milkshake dye-sub PBT-ABS blend kupakszettel 34k, és a FOXPOST-ot állom.

(#99174) Evil Snowman


Evil Snowman
őstag
LOGOUT blog

#99153FireKeeper
"én tőle nem láttam linket saját boltjába, csak rövid bemutatást" - biztos csak a véletlen műve, hogy mindig, amikor egy egeret ajánl a kolléga, akkor mindig a JTC oldalára mutat a link ugye? :DDD

"logi/razer kb semmit nem tett le az asztalra csak ülnek a babérjaikon" - pfúúú. ez azért merész kijelentés, főleg annak tükrében amit már Szellem. kollega is leírt. Az elmúlt 2-3 évben kib@szott sokat köszönhet az egér ipar a Razernek, csak mondom. Optikai kapcsolók egérbe, első 4K majd 8K wireless technológia stb.

"amúgy ennek lehet nem örülni, de sajnos az a helyzet hogy jelenleg a kínai brandek viszik előre a piacot, még ha ez abban is merül ki hogy jórészt már kipróbált formákat csinálnak meg korrekt wirelessel és súllyal, olcsón" - a korrekt wireless, súly és olcsóságból maximum az olcsóság ami igaz.

Minap rendeltem a Keychron oldaláról egy M1 wireless-t. Szinte egy az egyben Viper V2 Pro shape. Mégis 79 gramm (Super Lightweight ahogy ők hivatkoznak rá a weboldalukon) annak ellenére, hogy kivan luggatva, mint egy sörétessel megküldött kartonlap. Ezzel szemben a full teliházas Viper V2 Pro 58 gramm. Szóval akkor most nem értem a dolgokat. :F Felvilágostanál kérlek, hogy hogy lehet nehezebb az, ami az állításod szerint könnyebb?

Wireless részéről egyelőre nem nyilatkozom, majd a gyakorlati használat megmutatja mit tud.

Olcsóság kapcsán meg maradjunk annyiban, hogy könnyű úgy olcsónak lenni, hogy R&D-be semmit vagy csak minimálisan raknak bele, mert mindent amit lehet (pl.: shape) koppintanak a kínai márkák a nagyoktól, az alkatrészeket meg "leveszik a nagy alkatrészgyártók polcáról".

#99159ferni

Viper V3-ból jelenleg csak a Hyperspeed van, ami az adott modell család olcsósított változata. V3 Pro-ról még semmi hír jelenleg.

szerk.:

Summázva. Mielőtt nagy szavakat puffogtatnak egyesek, egyrészt nem ártana kicsit utána járni a dolgoknak; másrészt azt sem ártana kicsit revideálni, hogy az elmúlt fél évben semmi másról nem szól az ajánlott egerek listája, csak az olcsó kínai termékekről. Persze az már kimarad, hogy az ajánlás max. egy 1 hetes teszt tapasztalatain "alapul". Aztán persze hosszú távon már derülnek ki turpisságok az olcsó csodákról, amik utána már hogy-hogy nem, de nem kerülnek ide megosztásra. Míg a túlárazott fosnak tartott gyártók terméke röhögve ugyanolyan minőségben működik lassan 2 éve, mint 0 perces korától (saját tapasztalat ugye a V2 Pro-val).

Kíváncsi vagyok mit virít majd a Keychron M1 Wireless, de ha csalódás akkor úgy ki fogom kúrni a kukába, hogy a talpa se éri a földet.

[ Szerkesztve ]

(#99175) 4nick8 válasza Evil Snowman (#99174) üzenetére


4nick8
őstag

A Keychron M1 volt az első egerük. Már akkor sem volt értelme amikor megjelent mert akkor már mentek ki a lyukacsos egerek a divatból.

(#99176) FireKeeper válasza Evil Snowman (#99174) üzenetére


FireKeeper
nagyúr

a razerrel kapcsolatban igazat adok nektek, innováltak, csak abba az ársávba nem került értelmes fejlődés amit én relevánsnak tartok az átlag számára, amit én az 50-100 dolcsi közé tennék. értem én hogy csúcsszuper nanoseces latency meg minden de ha 150 dollár az engem már nem érdekel.
meg szvsz a 4k is már a parasztvakítás kategória, a 8k meg főleg. persze technikailag nyilván jobb, de olyan minimálisan észrevehető az előnye, közbe meg az akkuidőt kinyírja.

a korrekt wireless, súly és olcsóságból maximum az olcsóság ami igaz.
akkor a dragonfly meg az attack shark amivel meglövöm ugyanazt mint a logitech-el és razerrel előtte, csak placebo? vagy szerinted nem vagyok kompetens megítélni egy termék minőségét úgy hogy személyesen használom, szétszedem, modolom? és akkor még az itteni javítgatásokat és a mérnöki hátteremet nem is említve.

Szinte egy az egyben Viper V2 Pro shape. Mégis 79 gramm (Super Lightweight ahogy ők hivatkoznak rá a weboldalukon)
a marketing bullshittet ne keverjük ide, láttunk már más gyártót ennél nehezebb egérre is könnyűként hivatkozni. azt én is utálom amikor sajtreszelő a cucc de annak ellenére mégis nehéz, gyártótól függetlenül.
Felvilágostanál kérlek, hogy hogy lehet nehezebb az, ami az állításod szerint könnyebb?
kérlek ne adj a számba olyan kijelentéseket amiket nem tettem, köszönöm

steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 V || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill

(#99177) nfsu17


nfsu17
veterán

Üdv.

Kezd elegem lenni (a max 1,5 éves?) Razer Orochi V2 wireless egeremből.

Minden tetszik benne. Minimál dizájn, semmi franc, mérete sokaknak pici, nekem OK, kattintása hangos, de nem érdekel, jó a fogása, jól csúszik...DE
A kerék (wheel) az idegeimre megy már.
Néha kettőt gördül le, néha nem is veszi, néha elindul egyet felfele.
Nem csak nálam.
Megnéztem a tesztet, van olyan, hogy a fel és le görgő is felvillan egyszerre. :Y

Az előző egerem a legendás diamondback volt (az eredeti, nem a "v2"), imádtam, most is megvan, az előbb ki is próbáltam, eskü annak jobb a görgője, de mondjuk az is hibázgat.
Viszont annak már kényelmetlen a fogása, vagyis ahogy tartom rajta a mancsom.
Pedig még régen jó volt. :D

Na mindegy.
Néztem a G305-öt, ami eléggé hasonlít a razerre, de persze csak addig, míg távolról nézi az ember. Viszont az meg duplaklikkes lesz nagy valószínűséggel.

Légyszi ne írjátok be, hogy "majd kicseréled benne a switchet", meg "cserél(tes)d ki a görgőt benne" és hasonlók...nem fogok postázni senkinek semmit, én meg nem tudom megcsinálni, ezért vennék valamit.

Most már ott tartok, hogy lehet vezetékes is, csak bírja azért pár évig.
Apámnak az a nagyon pici logi wireless egere van, az a nagyon olcsó...az mondjuk pont nem duplaklikkes, viszont a görgője annak még a razerénél is rosszabb...pedig nem is használja sose.

Őszintén mondom, hogy lehet ne razer, vagy logi legyen...ha ezek ennyit tudnak.

Volt egy rövid ideig SteelSeries Sensei Ten egerem is, na annak meg annyira széles volt alul a teste (meg az egész egér nagy volt), hogy nyomta a tenyerem a hüvelykujjam alatt.

Lehet veszek egy M650-et, aztán ha kuka, akkor jön a következő. Éljen a környezetvédelem.

(#99178) FireKeeper válasza nfsu17 (#99177) üzenetére


FireKeeper
nagyúr

hasonlóan a duplaklikkhez, ez a görgőhiba is a mechanikus alkatrész (ebben az esetben az enkóder) elhasználódásából adódik. lehet razer, logi, vagy nevenincs kínai, bármilyen egérnél ami ilyet használ, előfordulhat. nyilván függ a konkrét alkatrész típusától is, de a lényeg hogy a drágább se teljesen immunis. ha az esetleges javítással nem akarsz foglalkozni akkor a legjobb amit tehetsz hogy olyan egeret választasz amihez hosszú a garanciaidő.

illetve megoldás lehet még olyan egér amiben optikai elven működő görgő van, de az manapság nem igazán gyakori.

illetve ami még eszembe jutott az a logitech bizonyos egereihez (G pro superlight 1 és 2, G pro wireless) lehet kapni utángyártott görgő + switch PCB-t, amit forrasztás nélkül tudsz cserélni ha elromlik.

[ Szerkesztve ]

steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 V || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill

(#99179) nfsu17 válasza FireKeeper (#99178) üzenetére


nfsu17
veterán

A 15 éves razeremnek jobb a görgője, pedig takarításon kívül semmit nem csináltam rajta.
Egy 1,5 éves, nem is a legpuruttyább nevesincs kínai modelltől, nem is napi 8-10 óra görgetéstől (sokkal kevesebb) nem várnám el, hogy ennyit bírjon. Hangsúlyozom, nem ment tönkre, de az idegeim viszont már lassan igen...ettől.
Értem, hogy a 10+ éves egerek gombjai, görgői tönkre fognak menni...mint ahogy az autók, a házak, minden.
Ez a razer már nem az a razer ami annak idején volt.
Érzésre se jó már, kicsit olyan, mint ha nyikorogna, szorulna nagyon enyhén. Semmi kosz nincs benne, legalábbis amennyit látok belőle...elkezdtem szétszedni, csavarok ki is jöttek, de a szétpattintása már macerásabb/nehezebb lett volna, így hagytam a fenébe.

(#99180) FireKeeper válasza nfsu17 (#99179) üzenetére


FireKeeper
nagyúr

Hangsúlyozom, nem ment tönkre
nálam az, hogy hibásan működik, beletartozik a tönkrement definíciójába.

amúgy ez az enkóder meghibásodás ilyen tipik random dolog, és a gagyinál meg a prémiumnál ugyanúgy előfordulhat. nekem egy TTC silver adta meg magát kb 3 hónap alatt, pedig az a jobb fajták közé tartozik.

általában műanyag klipsz-ek tartják egybe a két részt, azt hátul egy tompa műanyag szerszámmal tudod megbontani és ha megvan a rés ott végig futtatni a szerszámot, majd finoman szétfeszíteni. bár ha javítani nem akarod akkor tök felesleges szétszedni, tisztítás ezt a problémát már nem oldja meg csak az alkatrészcsere.

steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 V || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill

(#99181) Oposszum válasza nfsu17 (#99177) üzenetére


Oposszum
tag

Ehhez nagyon hasonló forma a Zaopin Z1 Pro, Boardzy video is van róla, ajánlott. És itthon is lehet kapni.

(#99182) ferni válasza Evil Snowman (#99174) üzenetére


ferni
őstag

"Viper V3-ból jelenleg csak a Hyperspeed van, ami az adott modell család olcsósított változata. V3 Pro-ról még semmi hír jelenleg."

Hogyne lenne.
Profi CS2 versenyzők élesben használták már az év egyik legnagyobb versenyén meg egy előtte lévőn is. 3 profiról fix tudok, akik használják.

[link]

[ Szerkesztve ]

(#99183) Synthwave válasza Evil Snowman (#99174) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

"Az elmúlt 2-3 évben kib@szott sokat köszönhet az egér ipar a Razernek, csak mondom. Optikai kapcsolók egérbe, első 4K majd 8K wireless technológia stb."

Tehát semmi túlságosan relevánsat. :DDD

100-ból 97 embernek ezek csak fölösleges árnövelő faktorok. Jó, az optikai kapcsolók azok nem, de egyrészt ezeket valaki vagy szereti vagy nem (én pl. nem annyira), a cseréjük alternatívái nagyon korlátozottak, és egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy ebben ők voltak az elsők. Már a 2020-as CM MM720-ban is az van, de emlékeim szerint évekkel előtte optomechanikus kapcsoló volt valami szutyok A4Tech-ben is.

A tömegben és felhasznált anyagokban nem jeleskednek túlságosan, és a PnP-t sem nagyon szeressék. Az újabb egereik pedig összeszerelési minőségre elég messze vannak a régi nagyágyúiktól (akkor is voltak ratyi cuccai, de akadt néhány kiemelkedően jó és strapabíró konstrukciójuk; golyós Boomslang, Diamondbackek, főleg a 3G előtti két generáció, első Krait, első két DA, Salmosa/Abyssus páros, bár az előbbivel előfordulhatot egy-két zavaróbb apróság).

Szóval nem tudom. Azért tudok lőni, de nem érzem úgy, hogy túl sok köszönnivalóm lenne a Razernek. Egy G-Wolves-nak mondjuk annál inkább, ők legalább törekednek arra, hogy a Finalmouse-féle újításokat elérhetőbb áron kínálják a tömegek számára vagy épp kiszolgáljanak nagyon niche piacokat. Ebből a szempontból még egy Keychron is sokkal előrébb van, mint egy Razer (lásd M4 és M6, a billentyűzeteket inkább nem is mondom).

A Loginak igen. Annak köszönhetünk a legelső kereskedelmi forgalomban kapható egéren kívül egy MX300-at, egy MX500-at, egy MX518-at és egy G PRO Wirelesst. Tán még egy G305-öt is. Már, amit tényleg érdemes megköszönni, a múltat, és a belőlük sarjadó eredményt ismervén.

Értem én, hogy kígyó, meg minden, de túlértékeled, I'm telling you.

[ Szerkesztve ]

Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone billentyűzet ELADÓ – 25k + FOXPOST, 60 db Cherry MX1A Red kapcsolóval és Cherry profilos HK Gaming Milkshake dye-sub PBT-ABS blend kupakszettel 34k, és a FOXPOST-ot állom.

(#99184) olajecset


olajecset
tag

Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata a bluetooth egerekkel?
A laptopon csak két usb van, ezért jó lenne ha nem foglalná a csatlakozót.
Logitech M240 -nél a Logitech M650 van annyival jobb mint amennyivel drágább?

(#99185) ƵøŁĭ


ƵøŁĭ
veterán

Még egy érdekesség. Mac-en azt írja, hogy 100%-on van ezzel szemben a gépen teljesen más értéket mutat. :Y

[ Szerkesztve ]

(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง

(#99186) Evil Snowman


Evil Snowman
őstag
LOGOUT blog

#99175 4nick8
A lyukacsosság úgy gondolom nem fog zavarni, elvileg az M3 volt tervben, de az még a gyártó oldalán is Sold out fehérben, ezért megnéztem milyen egereik vannak még és akkor jött szembe az M1, ami szinte Viper V2 Pro forma. Az egész vásárlásnak az az apropója, hogy a mélyen tisztelt Razer még mindig b@szik összedobni egy újabb Synapse-et macOS-re. Meglátjuk milyen lesz az M1, ami fura, hogy a .de oldalukról rendeltem, euróban fizettem, mégis közvetlen Kínából jön Magyarországra. Nagyon remélem, hogy nem lesz vele a vámon szarakodás.

#99176 FireKeeper
ugye az ár mint olyan az teljesen szubjektív dolog. Ugyanakkor azért valamit negatívan megítélni, mert az ÉN számomra drága, vagy az ÉN ár/érték arányom számára nem jó az nem minden esetben jó dolog.

4K és 8K nekünk mezei halandóknak valóban nem oszt és nem szoroz. Ellenben a profi ligában szerintem számít. Nyilván ez marketingnek nagyon jó, hogy átlag Pistike ezért válassza ezt, pedig semmit nem fog vele javulni a teljesítménye, főleg, ha még nincs olyan monitorja mellé, amivel kijönnek a 4K és 8K előnye.

#99182 ferni
köszi, ezt az info-t nem találtam eddig sehol a neten pedig már hónapok óta keresem az erre vonatkozó leak-eket. :R Akkor pénztárca előkészít. :))

#99183 Synthwave
valamennyire ismersz, valamennyi egér azért megfordult a kezeim között, főleg nagyobb gyártók közül, de nálam top tier a Razer és egyelőre az is marad, amíg valaki más nem virít egy nagyot. Most, hogy így felelevenedtek az emlékeim össze is írok ide egy gyors listát és 1-2 mondatos vélemény amolyan nosztalgia céljából, ha nem gond.

1. Logitech G500s - az első, akkor még általam komolynak hitt gamer egerem. Benyaltam én is a súlyozhatóság meg a lézer szenzor marketing bullshit-et. :DDD De ugye valahol el kell kezdeni.

2. Logitech G300 - hagyjuk. :DDD Pici is, kényelmetlen is, sok gombos is. Felejthető.

3. Roccat Kone Pure Optical - ezt már azután vettem, hogy rátaláltam erre a fórumra. Ezt az egeret nagyon szerettem, a maga korában elég jónak számított. Kissé sajnálom, hogy eladtam.

4. Roccat Kova 2016 - ezt akkor vettem, amikor még megvolt a Kone Pure Optical - továbbiakban KPO - . Naívan azt gondoltam, hogyha a KPO jó volt akkor ez is az lesz, de tévedtem. Jó ideje párom anyukája használja netezésre. :DDD Ez is felejthető.

5. Logitech MX518v1 - a legenda. Nagyon jó áron volt HA!-n. El is hoztam. Kissé ütött-kopott volt, de ez pont beleült a tenyerembe, nagyon kényelmes volt. Ez váltotta a KPO-t, amit idővel elkezdtem egyre kisebbnek érezni. Aztán ezt adtam oda neked személyesen. ;)

6. Logitech G403 - akkoriban ez volt hivatott nálam kiváltani az MX518-at. Hasonló forma, ekkor még nem dobta piacra a Logi az G MX518 Legendary-t, ha akkor az már megjelenik, akkor lehet azt vettem volna.

7. Razer Viper Ultimate az összes létező színben - itt robbant be a már tényleg vállalható wireless technológia, minden földi jóval fel volt szerelve, és mivel évek óta szemezgettem a Razer termékekkel ezért gondoltam egy merészet és vettem egyet feketében. Aztán fehérben, aztán az asszonynak egyet rózsaszínben. Közben megjelent az általam régóta várt játék a Cyberpunk 2077, szóval vettem egy olyan edition-t is. Na ez utóbbi itt fog velem együtt megrohadni, hacsak nem milliókat ajánl érte valami kőgazdag gyűjtő. Erre a szériára szerintem közel 200k elköltöttem. ;]

8. Razer Orochi - melóba hurcibálós egérnek vettem a BT és 2.4GHz csatlakozási módok miatt. Sajnos hosszú távon kényelmetlen volt a kis mérete miatt ezért mennie kellett. :/

9. Razer Viper V2 Pro - ez ütötte be a szöget az Viper Ultimate-eim koporsójába. Közel 20 grammal könnyebb, USB-C etc. Fekete és fehér VU-k mentek, annak a kettőnek az ára többé-kevésbé fedezte a V2 Pro újkori árát. Azóta is az van meg.

10. Razer Cobra - Viper Mini csicsásabb változata. Egyedül a kapcsolók lettek optikai verziók, minden más maradt ugyanaz. Kicsi is volt, szóval hamar túl adtam rajta.

Meglátjuk ez a Keychron hova fogja magát pozícionálni nálam. Elsődleges felhasználás az irodai laptop és a Macbook lesz neki. Teljesen pozitívan állok hozzá, semmi negatív szájíz nincs bennem.

más:
már elérhető az új Synapse béta. Aki bármilyen Razer perifériát vagy laptopot használ szerintem egyelőre fel ne tegye, hacsak nem akar a gyártóval az erre dedikált fórumokon gyakorlati tapasztalatokat megosztani. Elég apróbb/idegesítő problémája van. Csak hogy legyen mit ekézni, mostmár simán bezabál 1GB RAM-ot az összes Razer folyamat. Eddig azért elvolt nálam 3-400 MB-al. Hogy mennyi helyet foglal az SSD-n azt már meg sem nézem. A felhasználói felület szerintem design szempontjából eléggé visszalépés. Nem konzisztens a kinézet. Vannak dolgok amik szögletesek, vannak dolgok amik lekerekítettek. Elég hányadék az egész. :DDD

(#99187) Mephike válasza Evil Snowman (#99186) üzenetére


Mephike
senior tag

Meglátjuk ez a Keychron hova fogja magát pozícionálni nálam. Elsődleges felhasználás az irodai laptop és a Macbook lesz neki. Teljesen pozitívan állok hozzá, semmi negatív szájíz nincs bennem.
Az M1 a cég első szárnypróbálgatása. Illetve ez szinte az összes mostani egerére igaz. (M3, M6, stb.) Még messzemenő következtetést nem vonnék le ezek után az egerek után. Persze jó az ár/érték arányuk, de én várom a V2 vagy ki tudja milyen névvel ellátott szériát, ahol az első tapasztalatok után feljavított egerekkel jönnek. Na majd az...

Ez volt a billentyűzetek területén is. Persze jó volt a K széria, de azért a K Pro már lényegesen jobb lett, stb. Illetve nézd meg őket pár év múlva. Ha az egerek piacán képesek lesznek úgy fejlődni, mint azt tették a billentyűzetek piacán tették, akkor azért ott jól fogunk mi felhasználók járni.
Mindezt írom úgy, hogy a Keychron nem a billentyűzet gyártás csúcsa. De hogy Synthwave szavaival éljek billentyűzetek területén már így is "kettéhugyozza" a piac résztvevőinek jelentős részét.

(#99188) Evil Snowman válasza Mephike (#99187) üzenetére


Evil Snowman
őstag
LOGOUT blog

Mindenképp a helyén lesz kezelve, 45 euróért nem várok csodát. :) Van egy sanda gyanúm, hogy kellemes csalódás lesz. :K

(#99189) Synthwave válasza Evil Snowman (#99186) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Ez azért nem olyan sok, meg az első négynél nem csodálom, hogy annyira nem csapott meg az áhítat szele, utána meg kicsit egy irányba tendál. : >

Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone billentyűzet ELADÓ – 25k + FOXPOST, 60 db Cherry MX1A Red kapcsolóval és Cherry profilos HK Gaming Milkshake dye-sub PBT-ABS blend kupakszettel 34k, és a FOXPOST-ot állom.

(#99190) PROTRON válasza Mephike (#99187) üzenetére


PROTRON
addikt

Az M6-ból is tutira kelleni fog V2 széria, pl oldalsó görgőt sokan kicsinylik, valamint a tiltes felső görgőnél is a jobbra tiltelés miatt kell némi átdolgozás.
Nem tudom másnál hogy van, de nekem a felső görgő racsnija túl kemény a Redragon M908-as meg az egyéb korábbi egereimhez képest, így mindig átrakom szabadonfutóba, de akkor meg túl könnyen megmozdul amikor nem görgetni hanem egyéb nyomogatni akarom.
Valamint annyira könnyű, hogy megértem a logitechnél miért tartották meg a tömeget, mivel ha nem tenyerelek rá, akkor az oldalsó görgő használatakor van hogy kissé megbillen. Persze ez sokaknál nem gond mert rátenyerelnek, de én meg megszoktam a fél-ergo kéztartást...

Én most ráraktam a "C" és a "V" gombokat a tiltek-re, így a ctrl+C és +V esetén gond a szabadonfutás könnyedsége, ellenben a kemény racsni miatt legalább olyankor stabilan tudom nyomni a tiltet.

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

(#99191) Zaied válasza olajecset (#99184) üzenetére


Zaied
Topikgazda
LOGOUT blog

A bluetooth játékra alkalmatlan a nagy lag miatt. Így nem nagyon ugrálunk érte.

(#99192) nfsu17 válasza Oposszum (#99181) üzenetére


nfsu17
veterán

Köszi a Zaopin ajánlást. Tetszik is.
Viszont redditen mint ha olvastam volna tegnap este, hogy vkinél a görgő már szintén nem jó. Nem erős az angolom, szóval bármi lehet.
Tudom, hogy tökéletes semmi sem lesz

(#99193) ferni válasza nfsu17 (#99192) üzenetére


ferni
őstag

Nekem egy alapból 170-180 dolláros egerem van, amit 1, max 2 hónapot használt más és úgy vettem meg, én használtam 1 hónapot és elkezdett rakoncátlankodni benne a görgő... TTC Gold encoder.

Sajnos ez benne van a pakliban, nem tudsz mit csinálni.
Szerencsére meg lehet csináltatni, forrasztattni kell bele egy újat azt kész.

(#99194) olajecset válasza Zaied (#99191) üzenetére


olajecset
tag

Az átlagos felhasználásnál nem vehető észre? Web, rajz- videó- office- progi, mert zavarna ha ezeknél is észrevehető lenne a késés.

(#99195) Synthwave válasza ferni (#99193) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Dobj bele egy Alpsot, aztán kalap, kabát!

Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone billentyűzet ELADÓ – 25k + FOXPOST, 60 db Cherry MX1A Red kapcsolóval és Cherry profilos HK Gaming Milkshake dye-sub PBT-ABS blend kupakszettel 34k, és a FOXPOST-ot állom.

(#99196) FireKeeper válasza Synthwave (#99195) üzenetére


FireKeeper
nagyúr

ki kéne próbálnod ezt a Kailh GE 5.0-t, taktilis, de csöndes, nincs olyan bazári hangja mint az alpsnak. 10 és 11mm magas változata van.

steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 V || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill

(#99197) ferni válasza Synthwave (#99195) üzenetére


ferni
őstag

az lett belerakva, tudtommal 7mm-esből nincs olyan nagy választék... :DDD

[ Szerkesztve ]

(#99198) Synthwave válasza FireKeeper (#99196) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

A nálam lévő Alpsoknak semmi hangja nincs... Mármint magának az encodernek, nem a görgőkeréknek. Vagy ezt nem tudom, mire érted. Csak nagyon taktilisek, még annál is jobban elkülönülő fokozatokkal.

[ Szerkesztve ]

Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone billentyűzet ELADÓ – 25k + FOXPOST, 60 db Cherry MX1A Red kapcsolóval és Cherry profilos HK Gaming Milkshake dye-sub PBT-ABS blend kupakszettel 34k, és a FOXPOST-ot állom.

(#99199) Furious válasza olajecset (#99194) üzenetére


Furious
tag

Szia!

Van egy általános kérdéssor az ajánláshoz. Azt érdemes kitölteni, úgy sokkal könnyebb ajánlani. Ha nincs kedved hozzá akkor Árukereső -> Egér -> Bluetooth, és amelyik árban, kinézetben tetszik azt vedd meg. Általános felhasználásra mindegy. Mondjuk előtte azért lehet érdemes fizikailag valami boltban megnyomkodni, hogy egyáltalán passzol-e a kezedhez

“Work hard in silence, let your success be your noise.” - Frank Ocean.

(#99200) olajecset válasza Furious (#99199) üzenetére


olajecset
tag

Szia!
Akkor valószínű megveszem valamelyik Logitech-et. Ami van az már több mint öt éves és semmi baja. A mérete meg formája is nagyon hasonlít a meglévőhöz.

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen egeret válasszak? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.