Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen egeret válasszak? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu



Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!

Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#75901) Amerigo57 válasza Rexton (#75900) üzenetére


Amerigo57
őstag

Szép , és jók a műszaki adatai , tesztjei ,de azért inkább várok ,

még egy hónapot , a Roccat Kain Aimo 120 egérre. :)

Link:

[ Szerkesztve ]

(#75903) jaffa 2843 válasza Amerigo57 (#75901) üzenetére


jaffa 2843
Ármester

Mi ez a hulladmány oldal? :W

"Reasons to buy 16 csillió dípíáj." Forintot nem ér az ember...

Öreg Swiftnek a 'kilóméteróra' számlapját beskálázom, hogy a vége 460 legyen aztán az a legjobb autó.

[ Szerkesztve ]

#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####

(#75904) Amerigo57 válasza jaffa 2843 (#75903) üzenetére


Amerigo57
őstag

jaffa 2843.
Ezt az oldalt akartam betenni.
Link:

(#75905) Dency01


Dency01
aktív tag

Jön a még kisebb,könnyebb Glorious model O-

[ Szerkesztve ]

Annyi pénzem sincs hogy gyalog hazamenjek.

(#75906) Pixx96


Pixx96
aktív tag

Sziasztok!

Jelenleg egy zowie za13-at használok. Kaptam kölcsönbe egy Razer deathadder 2013-at 6400dpi etc... Na most én ugye balkazes vagyok és ez jobb kezes bár nekem még így is jobban bejön mint a za13 érdekes módon.... Jobban célzok vele észrevételeim alapján jobban is fordulok. Tudom hogy van deathadderbol left hand edition is ez mennyivel rosszabb típus mint az általam említett deathadder?

Ez a balkazes : RZ01-00151700-W1M1

Ez meg amit most használok/próbálgatok : RZ01-00840100-R3G1

(#75907) zohan echte válasza Pixx96 (#75906) üzenetére


zohan echte
tag

Vegyél Razer Lancehead TE-t. Ez jobb mint amit linkeltél és balkezeseknek is kiváló.

(#75908) Vanir


Vanir
veterán

Sziasztok!

A mai nappal kérvényeztem a TG rangom levételét itt, és az egérpados topikban is. Semmi időm nincs foglalkozni a topikkal, vagy a fórummal úgy nagy átlagban, így nem tartom jogosnak magamon ezt a privilégiumot. Szeretném megköszönni a rengeteg javaslatot és támogatást az évek során - akiket érint úgyis tudják, hogy kire gondolok.
Ugyanitt elhinteném, hogy szeptembertől a TPU csapattagja sem leszek, szóval elég rendesen ki fogok esni az egeres témából. Egykét review-t azért még belinkelek, meg ha netalán valamit megveszek, akkor beszámolok róla (bár játszani sincs időm, úgyhogy sok minden biztos nem lesz).

Egykét infó azért még ebbe a posztba:

Endgame Gear XM1 - ajánlott
ROCCAT Kain széria - ajánlott
Glorious Model O- - ajánlott
CM MM710 & Xtrfy Project 4 - jók lesznek, feltéve, hogy firmware oldalról semmi galiba nem lesz velük
Razer Viper - nem sok infóm van, de az elmondottak alapján kiváló cucc (itthon 30 ropi felett lesz, szóval számomra erős passz)
Dark Project - valószínűleg offolták magukat, egyáltalán nem reagálnak a levelekre

E hónap végétől érdemes lesz figyelni a Redditet, OCN-t, meg az egyéb enthusiast platformokat, mert nagyon király újdonságokat hoz rengeteg vállalat, nagyon sokan felültek a lightweight bandwagonra.

Wireless fronton egyelőre az ASUS és a Logitech szintjét senki nem ütötte meg, későbbiekben remélhetőleg a többi gyártó is felcsatlakozik. A Corsair közel van.

A FinalMouse legutóbbi egere remélhetőleg elvileg a legutolsó, amit a vállalat valaha gyárt, de a nemnormális marketingüknek hála természetesen instant sold out lett ez is, szóval nem kell számítani arra, hogy itthon elérhető legyen elégséges mennyiségben - na persze a tengerentúli 120 dollárból itt lenne 40 ropis ár, annyiból meg két Model O- is kijön, de még a Viper sokkal jobb deal.

A Tiger Gaming Arc egértalpak elvileg az eredeti Hyperglide szintjével vetekszenek, Takasta-tól 2 rongy környékéből beszerezhető 2 szett egerenként.

Szintén Takasta-nak vannak előrevágott Hotline v2-es grip tape-jei egy csomó újabb egérhez, berendeltem egy pakkot, állítólag nagyon jók.

A Ninox Astrum már ETA nélkül áll, rengeteg probléma volt a toolinggal, viszont már a végjátékban vannak, és nagyon kevés dolog van hátra, illetve még FCC és CE tanúsítványt kell kapnia, aztán mehet. A kis bakikat ismerve szerintem december előtt kizárt, hogy készhez kapható legyen, cserébe több, mint valószínű, hogy nem lesznek idegesítő kis hibái (mint a Model O első pár batchének). BST ki fogja adni az összes CAD modellt az egérhez ingyenesen, így lényegében bárki tud mókolni rajta 3D-nyomtatással.

Apropó, Redditet érdemes böngészni 3D-nyomtatással kapcsolatban,elképesztő mennyiségű állatságot csinálnak. Van már 53 grammos G305 shell, meg miegyéb.

A Zaunkoenig MK1 egy pure-fingertip egér lesz 3360-as szenzorral, két gombbal, 23 grammos kábel nélküli tömeggel, ultra-hajlékony kábellel és nagyon jó talpakkal. ETA nincs tudtommal.

Asszem ennyi. Ha még valami eszembe jut, akkor azért írok pár sort.

Ja, és továbbra sincs jó egér újonnan 6-8-10 ezer alatt. Se jó wireless 15 (G305) alatt.

(#75909) ribizly válasza Vanir (#75908) üzenetére


ribizly
veterán

Ezzel egy korszak ér véget!

Ezúton is nagyon szépen köszönöm (és szerintem nem csak magam nevében) mindazt a belefektetett munkát, erőfeszítést, profizmust amit dobragab-al, jaffa-val és sok más fórumtárssal együtt le tettetek az asztalra, vezettétek a kezünket és megóvtatok a súlyos mellényúlásoktól. :R

Kívánok sok sikert és szerencsét abban, ami ezután jön, bár azt gondolom azon kevesek közé tartozol, akit nem kell félteni! ;)

[ Szerkesztve ]

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#75910) izee válasza Vanir (#75908) üzenetére


izee
senior tag

Köszönöm, hiánypótló anyagok voltak. Azért bízom benne, hogy élvezetes volt a munka.
Az analouge debounce lesz az új hívószó, ha jól sejtem. És akkor ezen a ponton nagyjából - gondolom - valaki át is veheti a gazdaságot :D Meg további sok sikert, ilyenkor valami hasonló jut az ember eszébe. (igen az enyémbe csak, bár emberből vagyok :P )

Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s

(#75911) Dency01


Dency01
aktív tag

Volt már home made M1k? :D 23 Grammos egér.
Görgő és oldalgombok nélkül.

[ Szerkesztve ]

Annyi pénzem sincs hogy gyalog hazamenjek.

(#75912) Zaied válasza Vanir (#75908) üzenetére


Zaied
Topikgazda
LOGOUT blog

:R

(#75913) FaTHI


FaTHI
őstag

Sziasztok! Kinéztem egy Logitech G502 Hero -t. Játékokra használom a gépet fps, tps. Ami eddig volt Logitech G402 Hyperion fury. A kérdésem jó választás a Hero, vagy mást nézzek?

(#75914) izee válasza FaTHI (#75913) üzenetére


izee
senior tag

Mi alapján keressük a választ?
Önmagában ajánlott egér. Nem biztos, hogy neked. Különös tekintettel a fogásra és súlyra.

[ Szerkesztve ]

Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s

(#75915) Acheron válasza Vanir (#75908) üzenetére


Acheron
őstag

Én ugyan érintőlegesen követtem a topikot, de így is láttam a bele fektetett időt, energiát. Ez úton is köszönöm sok "átlag user" nevében az átadott tudást, tapasztalatokat! A hivatalos TG címet leveheted, de ezzel együtt, itt mindig az leszel :K :R
(#75913) FaTHI: Én G 403 -ról váltottam - jól jöttek a plusz gombok.Sokan mondják, hogy ez az egér nehéz, mint a sár - ez részben igaz, sokkal nehezebb, mint a G403, aki erre érzékeny, vegye ezt figyelembe. De a mozgatás kéz méret függő is: nekem egér viszonylatban mondhatni nagy kezem van, talán emiatt, de mozgatásban nem érzem hátrányát a plusz súlynak a korábbihoz képest (a fogása nekem jobb is, bár a G403 sem volt rossz), ellenben a plusz gombok igen hasznosak, FPS játékokban is.
A rossz hír, ahhoz, hogy eldöntsd, neked jó -e, ki kell próbálnod. :U

[ Szerkesztve ]

(#75916) FaTHI válasza Acheron (#75915) üzenetére


FaTHI
őstag

Köszönöm a segitséget, ha meg jön irok!

(#75917) xEon1337


xEon1337
őstag

1,5 éves G603-am bal gombja véletlenszerűen elkezdett duplaklikkes lenni, van, hogy 50-ből csak egyszer csinálja, de akkor is..

Még van rá fél év garancia, de ettől függetlenül van olyan, aki szétszedte már? A mikrokapcsolók forrasztás nélkül cserélhetőek? Sejtem, hogy nem, de hátha.. Két képet találtam neten, de nem látszik egyértelműen a lábak töve:

[kép 1], [kép 2]

Köszönöm előre is!

Szerk.: Közben redditen találtam pár fotót, forrasztani kell hozzá. Akkor inkább marad a garancia érvényesítése.

[ Szerkesztve ]

"Less but better" - Dieter Rams

(#75918) Razzul


Razzul
senior tag

Sziasztok!

Az idén 5 éves Logitech G400-am (nem az S verzió) sajnos a nyáron elkezdett duplaklikkelni. :O

Nagyon nem szívesen válnék meg tőle, mert ettől a problémától eltekintve hibátlan a kisegér. A garanciából már sajna kifutottam. Egyáltalán nem vagyok a téma szakértője, ezért is titeket kérdezlek, hogy mit tegyek. Meg lehet valahogy vagy valahol javítani a hibát?

Stat crux dum volvitur orbis

(#75919) imroid


imroid
tag

Sziasztok!

Szeretnék új egeret venni mivel sajnos 1.5 év után úgy néz ki megadja magát a Razer Mamba Tournament Edition egerem. Arra lettem figyelmes mikor húzom egyik vagy másik irányba egyszer csak megakad mintha egy láthatatlan fal lenne. A fényei is eddig folyamatosan váltakoztak most meg 2 szín világit folyamatosan és kb 1 óránként vált másik színre. Más gépen is kipróbáltam ugyan ezt produkálta. Sajnos grai lejár így kinéztem egy egeret amit gondoltam megkérdezem ismer e valaki és mi a véleménye róla vagy ajánlaná e ezt valaki.
Ez az egér lenne a kiszemelt :) GIGABYTE Aorus M5
Előre is köszönöm a segítséget :)

(#75920) weri válasza Razzul (#75918) üzenetére


weri
senior tag

Mikrokapcsolo csere ha ertesz hozza vagy van ismerosod aki meg tudja csinalni akkor mukodik tovabb. Esetleg hardverapron is lehetnek ilyen emberek akik vallalnak ilyesmit.
Masik, van mar uj MX518 is ami a jobb szenzoron kivul ugyan az mint a g400 csak hat 20 0000+ :)

Nem hiszek a véletlenekben. Az események mögött - bárhogy fordulnak is - mindig van egy terv.

(#75921) HdRew válasza Acheron (#75915) üzenetére


HdRew
őstag

A G403-at én nagyon nem érzem 1,5 év után sem kézre állónak sajnos, te is így érezted? Pedig a Logitech MX 400-ast előtte nagyon sok évig megelégedéssel használtam, imádtam, valami hasonló forma tök jó lenne. :(

(#75922) Archttila


Archttila
veterán
LOGOUT blog

Sziasztok!

Jól sejtem, hogy ha a GPW egy kicsit lapos és keskeny a 20/11cm (palm) kezeimnek, akkor a Razer Mamba Wireless akár még kényelmes is lehet? :)
Feláldoznám a HERO szenzort a kényemért. :)

Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF enthusiast.

(#75923) kemotox válasza Archttila (#75922) üzenetére


kemotox
addikt

Ertsetek mar meg vegre, hogy ezt nem lehet kiszamolni, kisakkozni. Kenyelemrol beszelunk. Teljesen szubjektiv dolog. Ki kell probalni

(#75924) Archttila válasza kemotox (#75923) üzenetére


Archttila
veterán
LOGOUT blog

Ertsd mar meg vegre, h sajnos mar nem szegeden vagyok, itt nincs kirakva Razer az MM-ba:DD
Peace van, max majd elallok a vasarlastol... Egyebkent csak elmelkedtem meg eszembe jutott a raketas ninja top40-es listaja ahol szinten L size-hoz ajanlott.:)

Teszek vele egy probat.:P

[ Szerkesztve ]

Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF enthusiast.

(#75925) kemotox válasza Archttila (#75924) üzenetére


kemotox
addikt

Akkor sem tudunk ra valaszolni, barmennyire probalsz flegmulni

(#75926) Archttila válasza kemotox (#75925) üzenetére


Archttila
veterán
LOGOUT blog

Smilekat lattad? :N

Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF enthusiast.

(#75927) TeebyKay válasza Archttila (#75926) üzenetére


TeebyKay
őstag

Ezen ne vesszetek össze szerintem, próbáld ki az egeret, simán jó lehet, az okosabb meg engedje el ezt a vitát :D

(#75928) Archttila válasza TeebyKay (#75927) üzenetére


Archttila
veterán
LOGOUT blog

Nincs vita:) :R

Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF enthusiast.

(#75929) Acheron válasza HdRew (#75921) üzenetére


Acheron
őstag

Nekem szerencsére a G403 is kézre állt (előtte egy G5 -öt nyúztam), ilyen téren nem volt vele problémám. Ennél is jobb volt számomra a fogás a Razer Deathadder Elite -nek, de azon is ugyanannyi volt a gomb, mint a g403 -on. Így lett végül G502 (nekem ez is jól passzol, egyedül a "sniper" gomb van picit messzebb a kelleténél, de nem vészes).

(#75930) kemotox válasza Archttila (#75926) üzenetére


kemotox
addikt

A smiley nem teszi semmise az ostoba kerdesed.

(#75931) Vanir válasza kemotox (#75930) üzenetére


Vanir
veterán

Zárjuk le légyszi, felesleges a szájtépés.

(#75932) KAMELOT


KAMELOT
titán

Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék erről.
A4tech Bloody Terminator TL60 Core 3

V1200 - 18CORE - SUPRIMX

(#75933) Dency01 válasza KAMELOT (#75932) üzenetére


Dency01
aktív tag

Lézeres alapból nem ajánlott,bár én szerettem régen az X750-emet. És ha jól tudom a teljeskörű software-ért még külön fizetned kell.

Annyi pénzem sincs hogy gyalog hazamenjek.

(#75934) KAMELOT válasza Dency01 (#75933) üzenetére


KAMELOT
titán

Mi a gond a lézeressel? Azért kérdezem mert ez 8200dpi és 0.2ms olcsó.

V1200 - 18CORE - SUPRIMX

(#75935) TeebyKay válasza KAMELOT (#75934) üzenetére


TeebyKay
őstag

Összefoglalóban ki van fejtve.

(#75936) KAMELOT válasza TeebyKay (#75935) üzenetére


KAMELOT
titán

Átolvastam. Olyasmi kéne mint ami van GIGABYTE M6880X. Kialakítása csak legyen komolyabb. Árcédula nem érdekes. :)

V1200 - 18CORE - SUPRIMX

(#75937) TeebyKay válasza KAMELOT (#75936) üzenetére


TeebyKay
őstag

Pont ezt a formát nem tudom megkapod-e, esetleg az új mx518-al.

(#75938) xEon1337


xEon1337
őstag

Type-C csatlakozós Logitech MX Masterről van valami hír?

Az egy éve kapható MX Verticalnak már ilyen csatlakozója van, a Master 2S pedig már két éves modell, lassan talán jönnie kellene valami frissített verziójának..

Nem akarok több féle kábellel rohangálni, ha már egyszer a telefonhoz meg powerbankhoz is ilyen kábel kell.

[ Szerkesztve ]

"Less but better" - Dieter Rams

(#75939) csaba1203


csaba1203
addikt

Sziasztok!
Erről az egérről mi a véleményetek?
Általános felhasználásra lenne.
-[link]

(#75940) KAMELOT válasza TeebyKay (#75937) üzenetére


KAMELOT
titán

Jó fajta. Helyi üzletben van is. :)

V1200 - 18CORE - SUPRIMX

(#75941) Dency01 válasza csaba1203 (#75939) üzenetére


Dency01
aktív tag

Szerintem nem lesz vele gond. Általános felhasználásra bőven jó.

Annyi pénzem sincs hogy gyalog hazamenjek.

(#75942) csaba1203 válasza Dency01 (#75941) üzenetére


csaba1203
addikt

:R

(#75943) Vanir válasza csaba1203 (#75939) üzenetére


Vanir
veterán

Ha olcso akkor nyugodtan, 10k-nal tobbert semmikepp.

(#75944) csaba1203 válasza Vanir (#75943) üzenetére


csaba1203
addikt

Most akcióban 9800 az jó ár érte?
SteelSeries 100-am is hasonló árba vettem 2 éve és ez kb az a méret ha jól látom?

(#75945) megaandrew


megaandrew
tag

Sziasztok!

Ajándékba szeretnék egeret venni egy ismerősömnek. A legfőbb szempont az lenne, hogy sok makrózható gomb legyen rajta (10+scroll és felette), amire Ctrl+C - Ctrl-V, Alt+Tab és hasonló billentyű kombókat lehessen makrózni. Fényképész és az utómunkáknál rossz nézni, ahogy az intézőben navigálva egyesével jobb klikkel másol, ablakok között egérrel váltogatva operál (valószínűleg ezen a rossz berögződésen már nem lehet változtatni). Leginkább PS és hasonló képszerkesztő programok alatt lenne használva, ezért ha valamelyik rendelkezik ezekhez valami plusszal, az szintén plusz. Csilli-villi RGB és "gamer" megjelenés nem szempont, sőt ha lehet hanyagolandó. 10-15eFt lenne rá a keret.
A tippeket előre is köszönöm!

(#75946) Zaied válasza megaandrew (#75945) üzenetére


Zaied
Topikgazda
LOGOUT blog

Próbált már Bridge-ben válogatni? Akkor nem kellene sokgombos egér :)

(#75947) megaandrew válasza Zaied (#75946) üzenetére


megaandrew
tag

Van neki, de nem használja valamiért azt sem. De azért köszi a tippet!

(#75948) kemotox válasza megaandrew (#75947) üzenetére


kemotox
addikt

Az egéren a gombokat fogja? Ha úgy van ahogy mondod akkor fölösleges egy forintot is erre költeni, ha meg azt meg tudja tanulni használni akkor a bill. shortcutokat is.

(#75949) megaandrew válasza kemotox (#75948) üzenetére


megaandrew
tag

Azért egy dedikált gomb funkcióját egyszerűbb megtanulni, mint billentyűkombókat. Illetve gyorsabb is lehet szerintem.

(#75950) jaffa 2843 válasza megaandrew (#75949) üzenetére


jaffa 2843
Ármester

Wacom táblát neki. :)

#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen egeret válasszak? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.