Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen egeret válasszak? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu



Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!

Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#71701) chopin42 válasza TeebyKay (#71699) üzenetére


chopin42
őstag

A vicc az, hogy az ez előtti gépemet 8 éve még ők rakták össze, és semmi gond nem volt vele. Majd olvastam a hozzád hasonló tapasztalatok tömkelegét, úgyhogy úgy néz ki, szerencsém, volt :D

Szakmai kérdések csak a fórumban...

(#71702) kemotox válasza Synthwave (#71700) üzenetére


kemotox
addikt

Legalább valamit jól csinálnának

(#71703) Peterka31


Peterka31
csendes tag

Szóóóval nem rég logitech irányába váltottam ,mert most tudtam kicsit elengedni magam a felsőbb kategóriás egerek felé és gondoltam a Logitech az egy megbízható márka. Hát ő... 2 ből 0 eddig.

Februárban vettem egy G403 vezetékest, amin kb másfél hónap után meghalt a görgő, random irányba kezdett el görgetni, és lötyögős is volt. RMA-ba belekezdtem, szembejött velem a FixIT, utánaolvastam, megijedtem, és kis időre félretettem az RMA-t. Utóbbi hetekben már annyira megadta magát a görgő, hogy teljesen használhatatlan volt, gondoltam ideje elküldeni szervízbe, de közben nagyon elkezdtem szemezni a G603-al is, gondoltam addig se maradok egér nélkül míg a G403 szervízben van, aztán ha visszajön megválok tőle, és a 603 marad meg.

Szóval megjött a G603 és ez is tragédia. A görgője működik, viszont felfelé ugyanolyan hangos mint annak idején a G403 volt, ugyanolyan lötyögős hangja van, és tuti 1-2 hónap és ez is megadja magát. De egyelőre okés. A másik dolog: a levehető teteje. Egyáltalán nem stabil. A mágnes tartja, de csak annyira hogy jobbra balra lötyög, meg előre hátra is. Nem sokat, fél milimétert, de használat közben ha tolom az egeret érezni, hamarabb megy a tető és aztán az egér. Két nap után szigetelőszalag csíkokat ragasztgattam rá, mert az idegeimre ment a lötyögő egér a kezem alatt. Ez azért elég gáz.

A harmadik része: a jobb klikk. Teljesen más hatása van mint a bal klikknek. Annak elég hosszú útja van, határozotabban meg kell nyomni, de nincs vele gond. A jobb klikk pedig... mi is erre a kifejezés? Mushy?
Szinte attól benyomódik hogy pihentettem rajta az ujjam, ellenállása nincs, főleg a másik oldalhoz képest ütemtelen, rossz...

Na most ezek után mit kezdjek? A G403-at beküldhetem FixIT-nek, talán idén még visszajön, talán javítva is... Addig meg élvezzem a szintén rossz, szigszalagozott vadiúj 603-ast amin szerencsére legalább a szenzor jól működik ahogy kell? (megjegyzem legelső napon 3 másodpercen belül kipörgött kétszer, valamilyen anomália folytán, lehet csak valami kosz volt, azóta nem volt vele gond sehol).

Lehet valahol angol Logitech Supporttal felvenni a kapcsolatot? Megkerülni ezt a FixIT szenvedést, vagy legalább angolul nekik jelezni valahogy, hogy ez már gáz... Mekkora minuszban leszek már, mert bíztam a nagy márkában? wtf?

(#71704) ribizly válasza Peterka31 (#71703) üzenetére


ribizly
veterán

Pech. Van ez így sajnos.
Elmégy a Logitech Support-oldalára, ott beregisztrálsz egy mail címmel.
Utána felveszed az egereidet a számlával, serial number-el.
Majd utána nyitsz egy support ticket-et rá.

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#71705) jaffa 2843 válasza ribizly (#71704) üzenetére


jaffa 2843
Ármester

Akkor is visszaír a Tamás vagy a Péter aztán ugyanúgy elküldenek FixIt-hez...:D

#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####

(#71706) ribizly válasza jaffa 2843 (#71705) üzenetére


ribizly
veterán

Bah! Ma ne már! :(((

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#71707) MaTpr0F válasza jaffa 2843 (#71705) üzenetére


MaTpr0F
senior tag

Ha kitartó vagy akkor nem. Én megmondtam nekik, hogy nem vagyok hajlandó oda küldeni mert minősíthetetlen. Volt 3 kör levélváltás a ticketben. Utána kaptam hollandból egy újat. G303 mizéria btw.

Szerk.: Egy válasz forduló akkor kb. 3 nap volt szal csak 9 nap a levelezés volt. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#71708) Synthwave válasza jaffa 2843 (#71705) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Akik aztán három hétig semmit nem csinálnak vele, és van pofájuk úgy visszaküldeni, hogy az egér hátulja szétnyílik, mert még a csavart sem voltak képesek normálisan becsavarni a helyére. Szóval amit visszakapsz, még retkebb, mint volt. Köszi.

Ez már nagyon nem az a Logitech, ami 10 évvel ezelőtt - meg annak előtte - volt. Én már nem veszek tőlük semmit - maximum olyan cuccot, ami már "ezeréves"; pl. tervezek összerakni egy netezős gépet, ahhoz gondoltam egy Trackman Marble-t.

Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone billentyűzet ELADÓ – 25k + FOXPOST, 60 db Cherry MX1A Red kapcsolóval és Cherry profilos HK Gaming Milkshake dye-sub PBT-ABS blend kupakszettel 34k, és a FOXPOST-ot állom.

(#71709) kemotox válasza Synthwave (#71708) üzenetére


kemotox
addikt

Szarrágók a minőségügyisek, ez sajna mindenhol így van. Melóban is látom eleget. Viszont ettől függetlenül a Logi az egyetlen egeres cég, akik tényleg értelmes, innovatív (elcsépelt közhely level 9000) dolgokat fejlesztenek, pl szenzoruk elég jó, meg a wireless is tök fasza. (NYUGOGGYÁL MÁR LE FATE NEM AZT ÍRTAM HOGY JOBB MINT A DRÓTOS. Just in case :D)
Az ilyen piszlicsáré hibákat meg a jobbikfajta gémerje meghekkeli otthon.
(Amúgy meg azért valljuk meg őszintén, a "küld el az USB csatit mi meg küldünk ingyé egeret" megoldás sem volt járható, nyilván. Nem jótékonysági szervezet a Logi. Akkor ingyen gulyás levest meg sört osztogatnának a csóró csöveseknek. Csóró gamereknek meg perifériákat. Meg sört.)

(#71710) Synthwave válasza kemotox (#71709) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Ehhez képest az SS olyan supportot virított, hogy öröm volt nézni. Szó szerint 5 percen belül reakció a ticketre, pár napon belül új egér (from Finland, tegyük hozzá), semmi küldözgetés, számla, akármi, csak egy serial a patkány aljáról. Aztán még egy egér, rá egy hétre (az ominózus eset, amikor egy beteg Kinzu v1-ért kaptam egy Kinzu v2-őt PLUSZ egy Kana v2-t - de a tré Kinzu is háznál maradt).

Lehet, hogy nem ez a jellemző, de ezek után nyilván egy csipetnyivel több bizodalmat szavazok meg, mint a SZÉGYEN után, amit a Logi + FixIt művelt heteken keresztül azzal a csodás build qualityvel rendelkező G100s-sel..

Ja, hát az ilyen "innovatív" dolgok nagyrésze rizsa, és pont ugyanolyan könnyű élni nélküle, mint vele.

Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone billentyűzet ELADÓ – 25k + FOXPOST, 60 db Cherry MX1A Red kapcsolóval és Cherry profilos HK Gaming Milkshake dye-sub PBT-ABS blend kupakszettel 34k, és a FOXPOST-ot állom.

(#71711) Peterka31 válasza kemotox (#71709) üzenetére


Peterka31
csendes tag

Mondjuk lehet hogy a jobbikfajta gamerek meghekkelik ezeket a hibákat, de ez már olyan dolog, hogy egy huszonezres egeret ne kelljen már az első nap ragasztani szigszalaggal, ne romoljon már el a görgője 1 hónap után. Használtam én régebben (mikor még nem érdekelt annyira) párezres trust meg a4tech egeret. Mindnél működött a görgő normálisan. A klikkelés normálisan. Nem lötyögtek, nem estek szét. Egyedül a szenzoruk volt olyan amilyen. Akkor most ebben a logitechben mi a drága? A szenzor kerül huszonezerbe rajta? (meg mondjuk a 603-nál a wireless/szenzor, ami tényleg nagy előrelépés). Mert minden más ahogy olvasom hamarabb meghal rajta mint némelyik gagyi kategóriában...

(#71712) q13579


q13579
senior tag

Sziasztok,

Irodai felhasználásra kellene egy pontos vezeték nélküli egér 15.000 Ft-ig.

Logitech M705-ösre gondoltam, de kaptam egyet tesztelésre és piszok pontatlannak tűnt... Egyszerűen a megszokott gyors mozdulatokat nem tudta lekövetni úgy, ahogy egy sokkal olcsóbb vezetékes Gigabyte teszi jelenleg is.

Mintha vízszintesen meglenne a sebesség, de a függőlegest már nem veszi úgy... Ezt úgy tudnom nem túl tudományosan bizonyítani, hogy ha "start" menüre akarok kattintani tetszőleges helyről, oldalra kiér a kurzos megfelelő idő alatt, de már lefelé nem.... Nagyon zavaró volt.

Tehát az lenne a kérdésem, hogy ebben az árkategóriában mit ajánlanátok? (fontos a jó görgetés, illetve navigációs gomb és ha lehet ne legyen kicsi az eszköz).

Előre is köszi a tippeket.

(#71713) pruzsi


pruzsi
őstag

Üdv!
Ehhez a szuper kézfogáshoz keresnék egeret:

Amit látszik a gyűrűs újjam lóg a levegőben már 4 éve :D igaz ennél az egérnél A4 Tech Bloody V7 van támasz de ha oda rakom túlnyúl rajta és az egérpadot érintem vele és a kisújj is új pózba mozdul és így már nem tudom koordinálni az egér mozgását. Igen 4 évig ez így ment... mivel most a bal oldali extra gomb duplát kattint megérett a cserére. Próbálkoztam egy Logitech G100s-el(2 éve szekrényben) nem áll kézre és nincs plusz gomb.

Várom a javaslatokat kivéve hogy vágjam le az ujjam :D 10 ezer ft körül, főként path of exile-diablo 3 játszok néha photoshoppolok. Úgy tudom az optikai van előnyben + vezetékes.

(#71714) ribizly válasza q13579 (#71712) üzenetére


ribizly
veterán

Igazából a G305 vagy a G603 (vagy G403 wireless, G703), ami a "legolcsóbb" és ajánlható, de azok drágábbak. De ha tudsz várni a vásárlással, akkor érdemes figyelni a német amazon meg az itthoni boltok árait (elsősorban aqua), mert szokott lenni leárazás és olyankor bekúszhatnak ezek is 15k köré.

Kéne még egy kézméret meg fogás, hogy meg lehessen mondani pontosan melyiket kellene.;)

[ Szerkesztve ]

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#71715) pruzsi válasza pruzsi (#71713) üzenetére


pruzsi
őstag

Bocsánat elfelejtettem palm fogás,csak Magyarországról szeretnék rendelni, tenyér 20cm

a4tech adatai ha az ajánláshoz szükséges lenne.

(#71716) Tewe013 válasza pruzsi (#71715) üzenetére


Tewe013
őstag

CoolerMaster MM530 megérhet egy próbát.

(#71717) gtamate2 válasza pruzsi (#71713) üzenetére


gtamate2
veterán

Használtan Deathadder 2013/Chroma/Elite (A 2013 újonnan 13k! ) , G403 (ez újonnan 17k)

Ha nagyon korlátoz az ár, akkor Cougar Minos X3 belefér, de a Deathadder 2013-at választanám, ár/érték arányban nagyon jó cucc, imádtam :)

szerk: A MM530 is megérhet egy próbát, ezt még nem volt szerencsém próbálni, de Vanir nagyon dicsérte.

[ Szerkesztve ]

*Sn0w

(#71718) n0k0m_ válasza pruzsi (#71713) üzenetére


n0k0m_
tag

Elb*szott ujjtartásra csak a NAOS 7000 hozta meg a megváltást nekem, de lehet neked más a kényelmes. Én a Deathadder-t annyira szorítottam oldalról kisujjal, hogy nagyon gyorsan belefájdult a kezem (más egerekkel is amik nem támasztják fel a gyűrűs-/kisujjat). Ezek a széles, palmolós egerek már kimentek a minőségi egerek között a divatból, ajánlott listán a NAOS-on kívül szerintem nincs is más?!

Mondjuk a NAOS épp egy 10-essel drágult meg ~1 év alatt... 3200/8200 azonos formával meg már gyengébb technikailag.

Szerk. Mégiscsak van, 1:1-ben ugyan az mint a NAOS

[ Szerkesztve ]

(#71719) Vanir válasza Synthwave (#71708) üzenetére


Vanir
veterán

Most gariztatok/nék egy G603-at. 6 napja nyitottam a ticketet, de meg nem jott semmifele valasz ra. Nyilvan nyar van, mindenki szabadsagon, stb. de azert ez eleg vicces.

Viszont most ugy nez ki, hogy NDA ala vonnak az uj wireless csodaeger miatt - ami amugy elvileg 85 gramm koruli tomeggel rendelkezik.

(#71720) n0k0m_ válasza n0k0m_ (#71718) üzenetére


n0k0m_
tag

8500 Ft (114PLN szállítással) bezuhant az ára?! Cikkben még 50 ojrónak írtad. Remélem sokáig marad így, ha a NAOS nem húzná ki örökké :D

(#71721) Saccco


Saccco
nagyúr

Akciós a G402 kicsivel 10k alatt.
[link]

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#71722) pruzsi válasza gtamate2 (#71717) üzenetére


pruzsi
őstag

A COUGAR Minos X3 a hivatalos oldalon csak claw és finger -re ajánlják, A deathadder 12ezer itt ebben kínai vagy japán omron van? Vagy ez a G402 ami most akciós?

(#71723) jaffa 2843 válasza Vanir (#71719) üzenetére


jaffa 2843
Ármester

Akkor ezek egész évben szabadságon vannak...:D Szánalom support

#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####

(#71724) Pano


Pano
addikt

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni, mert nem igen találok magamnak "egészséges" egeret. A fogásom nagyrészt karmos, de sajnos rengeteget fáj a csuklóm. Most vettem csuklótámaszos egérpadot, de kellene egy egér is. Berögzült mániám, hogy az egéren pihentetem szinte állandóan a kezem, pl ha olvasok, videót nézek stb :D

Munkára kellene, ami szoftvertesztelést jelent nagyon sok böngészéssel. Nagyon sokat használom a középső gombot, főleg hivatkozások új fülön való megnyitására és egyéb ilyen célokra, illetve a görgőt. Ez az ami szinte eddig minden egeremen elsőre és nagyon hamar megadta magát.
Kicsit magasabb egeret keresnék, ami a fenti igényeket ki tudja elégíteni.
Fogásra a Logitech M500 tűnt jónak, nagyon régen volt egy razer diamonbackem, ami az én kezemen a tökély volt, de sajna az a formavilág kihalt.

Jöhet vezetékes, vezeték nélküli lenne a legjobb, de sajnos azokkal rosszak a tapasztalataim. Rengeteg a közelemben a 2.4GHz-s és lehet amiatt, de eddig akármelyiket próbáltam mind akadt.

Ár amit rászánok: 5-12.000 Ft között.

Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#71725) gtamate2 válasza pruzsi (#71722) üzenetére


gtamate2
veterán

Kézméretfüggő, lehet palmosan is fogni, de a 20 centis kézfejeddel nem lesz a legjobb palmra. Az összesben kínai omron van, ezeket garivesztés függvényében otthon cserélheted. Egyedül az XM300 és az ASUS Gladius I/II.-höz adnak japán omronokat, de az előbbi qc-ja a hírek szerint nem a legjobb, az tuóbbiak pedig elég borsos áron mennek.

*Sn0w

(#71726) Tewe013 válasza gtamate2 (#71725) üzenetére


Tewe013
őstag

+ az ASUS Strix Claw gyárilag japán Omronos.

(#71727) Synthwave


Synthwave
HÁZIGAZDA

A scroll ringes Kensington Orbit trackballról van valakinek itt valami tapasztalata?

Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone billentyűzet ELADÓ – 25k + FOXPOST, 60 db Cherry MX1A Red kapcsolóval és Cherry profilos HK Gaming Milkshake dye-sub PBT-ABS blend kupakszettel 34k, és a FOXPOST-ot állom.

(#71728) pruzsi válasza gtamate2 (#71725) üzenetére


pruzsi
őstag

Értem akkor a Deathadder lenne a befutó,és az akciós g402-ről mi a véleményed?

(#71729) gtamate2 válasza pruzsi (#71728) üzenetére


gtamate2
veterán

Nem próbáltam még, de a szenzora is gyengébb egy kicsit, meg a forma elég fura, vagy nagyon bejön vagy nagyon nem. Én attól a hüvelykujjnál lévő gombtól agyfaszt kapnék.

*Sn0w

(#71730) pruzsi


pruzsi
őstag

A deathadder jelenleg ott nincs 12 ezerért,máshol 16. Nézegettem még 2 egeret ezek nagyok mit gondolsz róluk?
COUGAR 600M
ASUS GX950

(#71731) Tewe013 válasza pruzsi (#71730) üzenetére


Tewe013
őstag

1. vagy 2.

(#71732) gtamate2 válasza Tewe013 (#71731) üzenetére


gtamate2
veterán

+1

*Sn0w

(#71733) pruzsi válasza Tewe013 (#71731) üzenetére


pruzsi
őstag

Sajnos ott is 18 ezer....., mm530-at kicsinek találom szélességre :D

(#71734) Tewe013 válasza pruzsi (#71733) üzenetére


Tewe013
őstag

Amikor küldtem még 13 volt.

(#71735) pruzsi


pruzsi
őstag

Megérezték hogy meg akarom venni,egy másik helyen is ez volt ma....

Akkor ezek a versenyzők:
COUGAR 500M 13780 ft
ASUS GX950 12991 ft
Cooler Master Sentinel III 13900 ft

+Egyéb?

Egész nap keresgélek,sajnos 100km körzetben sehol nincs olyan hely ahol meg lehet őket fogdosni :D

Ugyebár most ez van:

Tehát elgondolásom szerint a pirossal karikázott résznél még kellene folytatódnia az egérnek hogy legyen hova tenni az ujjamat és ne a levegőben lógjon :D A fent listázottaknak még ezt nem is figyeltem,de lehet csak én vagyok finnyás eddig nem zavart.

(#71736) kemotox válasza pruzsi (#71735) üzenetére


kemotox
addikt

Óóóó. Gyűrűsujj-támasz. Akkor lesd meg a G400-as logit. Alin és/vagy ebayen még új is kapható, de aprón is gyakran felbukkan, vagy valamelyik régebbi változata (MX518 pl)

(#71737) Tewe013 válasza pruzsi (#71735) üzenetére


Tewe013
őstag

COUGAR 500M, régi szenzor ami egész jó, elég nehéz, kábel olyan, mint valami 50 cm-es acélsodrony, DPI gomb görgő elég idétlenül van elhelyezve
ASUS GX950, lézeres kula, nem ajánlott
Cooler Master Sentinel III 13, egy tank, tele mindenféle haszontalan funkcióval

Itthonról kb. az MM530 van ennyiért, ebayről takasta12 eladótól van Razer Deathadder 13k körül.

[ Szerkesztve ]

(#71738) pruzsi


pruzsi
őstag

Értem, egy utolsó kérdés a deathadder vásárlás előtt ami 16ezer ugyanennyiért van még a Logitech Hyperion Fury G402 arról vélemény?

(#71739) jimmy74


jimmy74
őstag

Sziasztok!
Általános kérdésem lenne:
A vertikális egerekről mi a véleményetek összességében?!
Érdemes csak azért mert csukló kímélő?
Esetleg van más pozitívuma?!
Köszönöm!

WoT:jimmbo

(#71740) gtamate2 válasza jimmy74 (#71739) üzenetére


gtamate2
veterán

Ki-mit szeret.. Én 2 percig bírtam használni anno a melóhelyen, és ugrottam is vissza a rendes egeremre :D

*Sn0w

(#71741) ribizly válasza jimmy74 (#71739) üzenetére


ribizly
veterán

@gtamate2

+1

Az a gond, azokkal az egerekkel, hogy a kényelem az nem jellemzőjük. Kevésbé stabilan lehet használni, mert a vízszintes mozgatás ferde csulkóval sz@r dolog. Ráadásul általában a gombok sem éppen jól vannak elhelyezve és ha nem elég nagy a kezed, akkor még ráadásul minden egyes kattintáskor kicsit magad felé húzod az egeret. Én nem igazán tudom ajánlani semmire. Nem ok nélkül nem árasztották el a piacot.:N

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#71742) jimmy74 válasza ribizly (#71741) üzenetére


jimmy74
őstag

értem köszönöm nektek!
Még annyit hogy keresek gamer egeret finger trip fogással tudom csak használni jól,jelenleg egy logi G100s van de szeretnék kipróbálni valami olyat ami inkább fps játékokra jó vannak segédgombok amugyis alig birom sok ujjam használni a billentyüzeten :)
kezdésnek vmi olcsóbbat próbálnék meg...

WoT:jimmbo

(#71743) Tegrinator


Tegrinator
csendes tag

Üdv!
Steelseries Rival 100 típusú egeremnek harmadjára tört el a görgőt tartó lába(görgő horizontális tengelyén a két kis pöcök), lehet külön görgőt(esetleg erősítettet, ami keményebb műanyag) kapni hozzá vagy új egeret kell vegyek? Javítása nem opció, 2x helyreraktam pillanatragasztóval, harmadjára már nem megy....
Válaszokat előre is köszönöm! :R
//Írtam már az "Egér probléma" topikba is, de az kicsit halottabbnak tűnik, hátha itt gyorsabban kapok választ//

(#71744) Vanir válasza jimmy74 (#71739) üzenetére


Vanir
veterán

A felkialtojeles kerdojel tok indokolatlan sima kerdeseknel.
Amugy igen, termeszetesebb poziciot ad a csuklodnak, cserebe altalaban dragak, szenzorilag pedig szarok. Sajnos a gyartok agyaig meg nem jutott el a gondolat, hogy esetleg ezeket is normalisan kene megcsinalni.

(#71745) ribizly válasza jimmy74 (#71742) üzenetére


ribizly
veterán

G102?

Már amennyiben nem kicsi a G100S...

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#71746) jimmy74 válasza ribizly (#71745) üzenetére


jimmy74
őstag

Használtam egyszer gamer egeret már nem tudom milyen márkájú volt sajna, ergonomikus kialakítású volt de mindig visszament a fiókba és inkább használtam a kisebb nehezebb vezeték nélküli logit.
Valahogy nem tudtam használni tenyeresbe soha meg nem volt kellemes az ujjak kialakítása se persze ahogy látom én fingeresen használom..

WoT:jimmbo

(#71747) motocoder válasza Tegrinator (#71743) üzenetére


motocoder
aktív tag

Az Alin vagy az Ebayon nézz körül.

[ Szerkesztve ]

(#71748) n0k0m_ válasza jimmy74 (#71739) üzenetére


n0k0m_
tag

Vertikális egér az iszonyat :D Lehet a csuklót kíméli, de helyette vállból mozgatod az egeret, pár perc után egy kínzással is felér.

Először egy normális, jó egérrel kísérletezz. Közepes egérről váltva - valszeg csak azért mert nem kellett erőlködnöm, hogy eltaláljam ahova kattintani akarok - is simán megszűnt a kézfáradásom.

[ Szerkesztve ]

(#71749) n0k0m_ válasza pruzsi (#71738) üzenetére


n0k0m_
tag

Nincs koncepció az elképzeléseidben. Ujjtámaszost kerestél, erre leszűkítetted 2 olyan egérre, amin egyáltalán nincs. Hasonlóan nagy kézzel, palmolva a deathadder még valahogy elmegy, de a formája miatt oldalról kell szorítani gyűrűs ujjal és folyamatosan rátolod a kisujjadra az egeret/fárasztó egy idő után. G402 meg már körbetapogatva se esett kézre sehogy, élőben "jóval kisebbnek tűnik", mint neten nézegetve. Mediamarkt-ban meg tudod nézni őket.

Inkább erről kezdj el olvasgatni, 8500 Ft (Vanir cikke, ár azóta változott)

(#71750) ribizly válasza n0k0m_ (#71749) üzenetére


ribizly
veterán

+1 a kar terhelésre és a DM Comfy-ra.;)

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen egeret válasszak? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.