Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen egeret válasszak? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu



Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!

Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51051) coves8 válasza Evil Snowman (#51046) üzenetére


coves8
tag

Akkor most a Kova nem jött be??Mi a baj vele?Majdnem vettem egyet melóba!

(#51052) rumos XIII


rumos XIII
aktív tag

Esedékes egy g100s vétele ebayről, de ahogy látom mulkin kollégánál kifogyott. Van valamilyen másik eladó, aki eredetit küld? Esetleg info, hogy mennyi idő alatt szokott mulkinnál újra lenni az áruból?

(#51053) netpeti98


netpeti98
addikt

Megjött a G100s, eddig nagyon jó használni! :K
Jelenleg 1000 és 1250 DPI között próbálgatom, de úgy éz ki hogy az 1000 megfelelő lesz desktopra is és a hétvégi Starcraft-ra is. Így viszont a csodás Logitech szoftvert csak a dpi váltó átprogramozása maitt kell fenntartanom. :(

(#51054) kemotox válasza rumos XIII (#51052) üzenetére


kemotox
addikt

Azt csak a joisten es maga mulkin tudja hogy mikor lesz nala ujra, de van valami o betu el kezdodo csavo is aki jo arut terit. Ha hazaerek megkeresem neked, de szerintem addigra valamelyik kollega belinkeli, mert hat vegtelenul kedvesek ezek a sracok.

(#51055) Vanir válasza rumos XIII (#51052) üzenetére


Vanir
veterán

ocral911 és wowpigpapa

netpeti98: Azt az LGS-t fent hagyni nem egy nagy eresztés igazából, és szerintem messze a legjobb ilyesfajta szoftver.

[ Szerkesztve ]

(#51056) rumos XIII válasza Vanir (#51055) üzenetére


rumos XIII
aktív tag

Kösz barátok! :R

(#51057) Evil Snowman válasza coves8 (#51051) üzenetére


Evil Snowman
őstag
LOGOUT blog

Nincs semmi baj a Kova-val, lassan elkészül a tesztje is. Ami bajom van vele, az saját probléma, mégpedig, hogy bármennyire is szeretném egyszerűen nem kényelmes számomra a fogása a szimmetrikus volta miatt.

Churchill style-ba fogom az egeret, és sajnos a gyűrűs ujjamat nyomja a jobb oldali két oldalsó gomb. Van egy KPO-m is, na annak a fogása lett nálam az etalon.

Ha tudsz várni egy pár napot, akkor ha érdekel megbeszélhetünk egy árat a Kova-ra. ;)

(#51058) MaTpr0F válasza Evil Snowman (#51057) üzenetére


MaTpr0F
senior tag

Szolnoki MM-ban van 2 bent ragadt KPM. Naval, meg a zöld.
23e Ft azt hiszem. Webáruházban nincs fent.

[ Szerkesztve ]

(#51059) netpeti98 válasza Vanir (#51055) üzenetére


netpeti98
addikt

Most hogy volt időm tesztelni különböző beállításokat, kell az 1250 dpi SC2-re szóval marad. Másrészt meg tényleg nem rossz második látásra, és nem tűnik valami erőforrás igényesnek.

A talpakat simán lefeszegetem valamivel vagy van elegánsabb módja is a cserének?

[ Szerkesztve ]

(#51060) kemotox válasza netpeti98 (#51059) üzenetére


kemotox
addikt

Ha vettél rá új talpakat akkor tök mindegy, úgy is kidobod a régit a vérbe. Csak úgy csináld, hogy a ragacs inkább a talpon maradjon. Nekem egy csomó maradt ez egéren, ráadásul jó vastagon. Tiszta rücsök volt, még kapirgálhattam is.

(#51061) Evil Snowman válasza MaTpr0F (#51058) üzenetére


Evil Snowman
őstag
LOGOUT blog

Köszönöm szépen az info-t, annyit nem ér. :( 17k-ért vettem tavaly bundlbe a KPO+Roccat Hiro egérpadot (csak a pad 10-13k között mozog). 15-nél többet nem szeretnék rászánni.

[ Szerkesztve ]

(#51062) Maotun


Maotun
őstag

tisztelettel :R
megjött a castor, asus strix claw után, jobbnak tűnik.
én nem értek a rágcsálókhoz csak próbálgatom őket, de szerintem a castor pariba van a croma-val kis kezüeknek még jobb is lehet :R
beférne az ajánlóba szvsz

[ Szerkesztve ]

(#51063) MeszarosB.


MeszarosB.
tag

Mediamarktban összefogdostam egy pár egeret, és most itt fogom boldogítani vele azokat akiknek nincs jobb dolguk mint elolvasni.

A Logitech G 302 meglepően jól kézreállt. Ami feltűnt, hogy viszonylag széles.Kényelmesen elfértek rajta az ujjaim , viszont átlagosnál kisebb kezű embereknek kényelmetlen lehet. A gyémánt szerű formáját szvsz kifejezetten clawra találták ki.
Nagyon kellemes a kattintás vele. Nincs holtjátéka az egérgomboknak, és azonnal visszapattantak amint elengedtem. RTSekhez/MOBÁkhoz kifejezetten hasznos lehet.
A görgője viszont szerintem egy borzalom. Kevésbé érezni a fokozatokat mint a Kana V2 esetében, pedig az igen alacsony mérce. Mintha egy picit oldalra is kilengett volna.
Csak két talp van rajta az elején és a hátulján, és ha direkt ingatod, lötyög. De alapesetben stabilan áll, nem hiszem hogy gondot okozna használat közben.

A Logitech G100s nagyon korrekt. Nem olyan széles mint a 302,de elég magas, van helye a hüvelykujjnak és a másik oldalon a gyűrűs/kisujjnak. Szépen kézreállt, de talán nekem nem annyira mint a 302.
A görgője nem volt vészes, de jó sem. Itt legalább valamennyire éreztem a fokozatokat.
A kattintás jó, nincs holtjáték.

Találtam még egy G 402-t és egy ROG Sicát is ,de az egyik nagy, nehéz volt és zavartak a kiálló oldalgombjai a másik meg olyan apró hogy alig bírtam megfogni, úgyhogy nem erőltettem tovább egyiket sem.

Kicsit csalódott voltam, hogy nem voltak Razerek, kipróbáltam volna egy Deathaddert is, hogy fogjak egy jó palmos egeret is.

Az első benyomás alapján egy hajszállal a G302 jobbnak tűnt mint a G100s, de persze ebbe nem számítottam bele a vételárát ami több mint duplája. (5100 vs 11000 HUF e-bay illetve 8000 és 20000 HUF MM :DDD )

[ Szerkesztve ]

Szenteltvízet keresek nagymennyiségben. Ugyanitt hibás G100S eladó.

(#51064) jaffa 2843 válasza MeszarosB. (#51063) üzenetére


jaffa 2843
Ármester

A kiállított példányokról ne vonj le messzemenő következtetéseket, ami a gombokat és egyéb mozgó részeket illeti. Amire érdemes adni az a méret, forma és súly. Az MM-es árakat meg inkább hagyjuk. :D

#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####

(#51065) dobragab válasza MeszarosB. (#51063) üzenetére


dobragab
addikt

"Rendes", nem vérpistik által agyongyötört példányok esetén a G302 és a G402 görgője jobb, mint a G100s-é. Az egyik legjobb görgőjük van, talán csak a Roccat KPM, Maurus és Recon veri. Sokkal jobban elkülönülnek a fokozatai, mint a G100s-nek.

Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.

(#51066) SP!T válasza dobragab (#51039) üzenetére


SP!T
addikt

detto! :D
Kicsit mostanaban lemaradtam a topiccal, de mentsegemre szolgaljon egy 4230gramm, 60cm es soksok decibel!! :D

[ Szerkesztve ]

There's a device that I've been using called a whoop.

(#51067) anytime válasza SP!T (#51066) üzenetére


anytime
őstag

Gratulálok!!! :C

(#51068) kemotox válasza SP!T (#51066) üzenetére


kemotox
addikt

Ha jol ertem akkor hatalmas gratula! Csorgo helyett wmot a kezbe

(#51069) Vanir válasza SP!T (#51066) üzenetére


Vanir
veterán

Gratula! :C

(#51070) thomeef


thomeef
őstag

Logitech G402 Hyperion Fury jóárasítva, ingyen szállítással.

"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."

(#51071) Zsiráfnyál


Zsiráfnyál
aktív tag

Némi adminisztrációs probléma után egy kis késéssel megjött az XTD optical-om. Kíváncsi leszek mit mondtok rá egy részletes teszt után, nekem elsőre nagyon bejön. Többen írták, hogy a szenzora smoothing miatt input laghoz hasonló jelenséget produkálhat, de én ezen a téren semmi zavarót nem tapasztaltam (mondjuk ez könnyen betudható annak is, hogy vezeték nélküli egérről váltottam). Még csak ~5 órát volt lehetőségem használni, de óriási a különbség az előző egeremhez képest. Még hozzá se szoktam, de cs:go-ban már ég és föld a kettő. Ma reggel nekiálltam fújkodni a munkahelyi egerem szenzorát, azt hittem belement valami kosz, és nem működik rendesen (pedig de). :D

A fenti plusz gombjai kifejezetten kemények, de 10 perc megszokás után könnyen lenyomható mindegyik. A görgője is nagyon masszívan be van fogva, lényegesen nehezebben és szakaszosabban forog, mint a Logitechemé (mx performance), játékra bejön, de egy 200 oldalas pdf-et nem szívesen tekernék végig vele. Az oldalra billenése szerintem tökéletes (éppen elég kemény, szépen kattan, jó a fogása), és lenyomáskor sincs vele probléma, se nem túl puha, se nem túl kemény, oldalra sem billen el, és véletlenül sem görget vele az ember lenyomás közben.

Fogásra kicsit talán lehetett volna magasabb, és az oldalán elfért volna ennyi pénzért némi komolyabb csúszásgátló gumiborítás, de egyik sem zavaró, inkább csak szokatlan az előző egeremhez képest (kicsit máshogy kell fogni), pár óra hozzászokás után abszolút kényelmesnek éreztem (valamivel nagyobb az egér, mint a KPM, és jóval nagyobb, mint a Pure).

Ami meglepett, hogy az extra gombjait a játékok alapból nem látják "mouse button 5"-ként, ha az ember valamit rájuk szeretne bindelni, ahhoz makrót kell hozzá írnia (én pl rámakróztam a numpad gombokat, és azokon keresztül bindeltem rá amit akartam), de szerencsére a szoftver kifejezetten jó makrózhatóság és profilkezelés terén is, ezért ebből a végére negatívból pozitív meglepődés lett. Az exe-t felismerve magától profilt vált, nem kell vele tökölni, a makrószerkesztő okos és kényelmes. Eddig három profilt csináltam három játékhoz, abszolút kényelmesen lekezeli magától a dolgot. A shiftelése is működik, bár én nem látom értelmét, ezért azt nem használom.

[ Szerkesztve ]

(#51072) SP!T válasza kemotox (#51068) üzenetére


SP!T
addikt

Köszi mindenkinek! :)

Majd egy WMO-t kibelezek és csörgővé alakítom. :D

There's a device that I've been using called a whoop.

(#51073) kemotox válasza SP!T (#51072) üzenetére


kemotox
addikt

Karhozatra iteltetett gagyi huanokat vagy ilyesmiket tegyel bele :D

(#51074) MaTpr0F


MaTpr0F
senior tag

;]

(#51075) SP!T válasza MaTpr0F (#51074) üzenetére


SP!T
addikt

Na hát ez meg honnan? :D

There's a device that I've been using called a whoop.

(#51076) MaTpr0F válasza SP!T (#51075) üzenetére


MaTpr0F
senior tag

Varázslóéktól :)

(#51077) dobragab


dobragab
addikt

Napi easy egér- és padfelismerős játék. [link]

Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.

(#51078) SP!T válasza dobragab (#51077) üzenetére


SP!T
addikt

dakuck!!!

There's a device that I've been using called a whoop.

(#51079) _ocsisajt válasza dobragab (#51077) üzenetére


_ocsisajt
őstag

bocs én leragadtam a cola márkánál, omg :DDD

tl;dr: ENFP-T :) | proud cat dad ^_^ | Loving ARPGs (preferring HC) | Epic genre and Psytrance forever! :)

(#51080) Maotun válasza MaTpr0F (#51074) üzenetére


Maotun
őstag

;]

(#51081) jaffa 2843 válasza Maotun (#51080) üzenetére


jaffa 2843
Ármester

Durva gép kell ahhoz a szét tesszalált billentyűzethez. XD

#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####

(#51082) MeszarosB. válasza dobragab (#51065) üzenetére


MeszarosB.
tag

Ennek örülök, mert egyébként fogásra tényleg bejött.

Még kipróbálok majd egy Abyssust és egy Deathaddert is valahol(utóbbi az eddigi tapasztalataim alapján nem hiszem hogy be fog jönni)
Pixel? Abyssust necces találni.
Egyelőre a G100s és a G302 között vacilálok, mindkettő kézreállt. Valószínű a G100s lesz ha meg tudom győzni magam hogy a kicsivel jobb klikkérzet nem ér meg 5k plusszköltséget.

[ Szerkesztve ]

Szenteltvízet keresek nagymennyiségben. Ugyanitt hibás G100S eladó.

(#51083) Revesz válasza Maotun (#51080) üzenetére


Revesz
aktív tag

Én is ezt az Ozone billt. akartam megvenni csak lebeszéltek róla :(, elvileg marha gyorsan lekopik az abs billentyűiről a festék.

(#51084) Vanir válasza MaTpr0F (#51074) üzenetére


Vanir
veterán

Elég durva csomagolása van. Meg ára. ;]

(#51085) MaTpr0F válasza Vanir (#51084) üzenetére


MaTpr0F
senior tag

Volt már G502-m is, alig került kevesebbe, viszont össze sem lehet hasonlítani a két egeret. :K (Max csak súlyra :DDD )
Belül amúgy elég puritán a csomagolás, semmi extra vagy sallang.

[ Szerkesztve ]

(#51086) ReFleXx válasza dobragab (#51077) üzenetére


ReFleXx
addikt

inkabb ez

[ Szerkesztve ]

2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"

(#51087) Maotun válasza jaffa 2843 (#51081) üzenetére


Maotun
őstag

:R igaz , de nincs más kompakt, mechanik, magyar bill ...nem is az a lényeg a képen, hanem az egér, megérdemelné a helyet az ajánlóban szvsz

(#51088) MaTpr0F válasza Maotun (#51087) üzenetére


MaTpr0F
senior tag

Én sem értem miért nincs az ajánlóban a Castor. Profibb játékosok is dícsérik, RJN is tesztelte a csatornáján. Nem rosszabb mint a Naos vagy az Avior.

(#51089) Vanir válasza MaTpr0F (#51088) üzenetére


Vanir
veterán

Szvsz mehet, egyetlen lényeges hátránya az ára, de van még drága egér azon kívül is. Az összefoglalóba beraktam.
Jaffa kolléga, ha lesz időd beírod kérlek az ajánlóba? :R

[ Szerkesztve ]

(#51090) dobragab válasza Vanir (#51089) üzenetére


dobragab
addikt

Szerintem is mehet, köszi! :R Nálam is volt egy, de nem annyi ideig, hogy merjem állítani.

[ Szerkesztve ]

Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.

(#51091) Vanir válasza dobragab (#51090) üzenetére


Vanir
veterán

OCN rivjúknak hiszek, meg a rakétás nindzsának is. :) Amúgy a 3320 lényegében ajánlott szenzor, vagy egynyári?

(#51092) dobragab válasza Vanir (#51091) üzenetére


dobragab
addikt

Lényegében ajánlott. A Kova teszt még nagyon béta, Próba topikos preview-t sem tudok róla mutatni, de a szenzor egész jó. 1600 DPI-ig tökéletes, 2,6 m/s PCS, majdnem, mint a G100s. Smoothing, accel nincs.

[ Szerkesztve ]

Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.

(#51093) daw460 válasza daw460 (#51032) üzenetére


daw460
csendes tag

Steelseriestől kaptam lehetőséget levásárolni az egér árát, így kíváncsi lennék, hogy a shopjukból melyiket tudnátok ajánlani nekem? Ami szóba jöhet árban az a Rival 100, 300, illetve a Sensei RAW.

Köszi!

(#51094) ReFleXx válasza daw460 (#51093) üzenetére


ReFleXx
addikt

hogy jutottal el a foramax-tol a ss-ig?

rival 100 / 300

[ Szerkesztve ]

2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"

(#51095) SP!T válasza ReFleXx (#51094) üzenetére


SP!T
addikt

Szerintem bemószerolta a Foramaxot. :) Legalábbis remélem.

There's a device that I've been using called a whoop.

(#51096) daw460 válasza ReFleXx (#51094) üzenetére


daw460
csendes tag

Csak szimplán írtam nekik, hogy hogy kaptam vissza "megjavítva" az egeret. :DD

Köszi, a 300-as jónak tűnik.

(#51097) kemotox válasza daw460 (#51096) üzenetére


kemotox
addikt

Kannát viszem olcsóba! :D

(#51098) dobragab válasza kemotox (#51097) üzenetére


dobragab
addikt

Tessék.

Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.

(#51099) Maotun válasza Vanir (#51089) üzenetére


Maotun
őstag

a ducky sem olcsó , még több mint a castor, a senzor azt hiszem ua de a castor nagyon egyben van ergonómia, anyaghasználat.... strix claw már az aprón van :K
nagyon fapados a castorhoz, a görgőt ne is említsük ,asus-é siralmas volt.
és szerintem tényleg palm claw fingetip.
Melyik egér a best árérték arányba?
Ha nem viszik a strix-t bele rakom egy tescós trust-ba :DDD mert fogásra az is jó volt.

[ Szerkesztve ]

(#51100) kemotox válasza dobragab (#51098) üzenetére


kemotox
addikt

Pont ilyen van itthon vagy három. Nem rossz típus, csak a rózsája elég halandó, jó lenne tartalék teflont venni rá... :D

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen egeret válasszak? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.