Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen egeret válasszak? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu



Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!

Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1101) DarthPeeter válasza ANT (#1093) üzenetére


DarthPeeter
aktív tag

Úramisten 3 napig vártam és hirtelen megrohamozták a ezt az üres topikot :Y .
Amúgy köszönöm válaszodat mostmár tudom milyet veszek :K
Máshol nem nagyon akartam keresgélni én megszoktam a ph!-t, tökéletes hely ez csak válaszoljanak :DD

(#1102) Xelo válasza DarthPeeter (#1101) üzenetére


Xelo
addikt

jah elégé ingadozó a téma aktivitása :U

(#1103) diegho


diegho
nagyúr

én kezdem megszokni a deathaddert, már egész gyorsan tudok fegyvert váltani oldal gombokkal cs-ben. rántásokat tökéletesen leköveti. eszméletlen jól lehet vele wpzni, pedig egy lassan 2 éves qck-val használom, nem mintha nem lenne új bontatlan qck-m, de még jó ez :D

(#1104) Xelo válasza diegho (#1103) üzenetére


Xelo
addikt

:D amúgy még szóba jöhet a microsoft intellimouse explorer 3.0 :R kicsit oldschool, de máig egyik legjobb egér :))

(#1105) oO7


oO7
őstag

szijasztok!

vezetéknélküli egeret szeretnék venni a notebookomhoz játékra (hogy jó sok ellentmondás legyen)... Igazábol a Logitech VX Nano volna a kiválasztott szerencsés de sajna még sehol sem olvastam olyan jellegű tesztet róla, hogy milyen gyorsan reagál, mennyire precíz, milyen gyorsulást bír stb... csak azt tudom róla, hogy a méretéhez képest egész kényelmes, jól néz ki, sokáig bírja a két kis elem ami benne van aztán ennyi

szóval a kérdésem az lenne, hogy ez az egér mennyire állja meg a helyét játékoknál (főleg fps-re gondolok CSS meg hasonlók)... érdekelne, hogy mennyire finom a mozgása, aztán, ha megrántom akkor nem téved e el a kurzor illetve ha sokáig nem nyúlok hozzá és megmozdítom (felkeltem az alvó állapotából) akkor milyen gyorsan fogja fel a történéseket

most egy logitech G5 -ös egerem van naon megvagyok vele elégedve csak a notihoz jobb lenne egy kissebb mértű drótnélküli egerentyű (szal lehet a G5-höz viszonyítani a tudását)

előre is köszi a válaszokat

[ Szerkesztve ]

(#1106) Xelo válasza oO7 (#1105) üzenetére


Xelo
addikt

Logitech G7 :F

(#1107) oO7 válasza Xelo (#1106) üzenetére


oO7
őstag

énis szemeztem vele de nem valami sokáig bírja az aksija és nem kicsi

(#1108) Xelo válasza oO7 (#1107) üzenetére


Xelo
addikt

de tudtommal 2 aksit adnak hozzá, egyik töltődik másikat használod, aztán csere. :)) más wireless gamer patkányról nem hallottam

(#1109) oO7 válasza Xelo (#1108) üzenetére


oO7
őstag

elvileg monnyuk azis bírja 1 napig az aksival... de az nekem akkorsem elég :D bár lehet hogy azlessz... végülis kijelzője van és az tutira működik gamingnál

de ettől függetlenül kiváncsi vok a VX Nano-ra

(#1110) oO7


oO7
őstag

rájöttem mérnem akarok én G7-et... akkora jelvevője van hogy tutira letörném :D
ez meg a VX Nanohoz viszonyított alacsony akkuidő az érvem a G7 ellen

(#1111) diegho


diegho
nagyúr

játék és vezeték nélküli egér? a kettő egymással semmilyen formában nem kompatibilis. volt mx1000-em ami messze a legjobb vezeték nélküli egér, de nehéz és lassú a pörgősebb játékhoz. ráadásul lézeres és a nagyobb rántásokat nem szereti. g7 kb ugyanez. szóval én maradnék a g5-nél.

(#1112) abridabri


abridabri
veterán

egeres totyik ;)
Nah megosztom a velemenyemet veletek :
Anno egy MS 1.1a egerem volt. Eladtam havernak amikor kijott az uj Razer ,es mindenki meg volt orulve erte. Na hat nekem se kellett tobb ,rohantam a boltba venni egy razer diamondbacket ,hatha ettol jobb leszek CS-ben. Nos...... megvettem , oriasit csalodtam benne es eladtam (nem lehetett rangatni pl , ossze vissza lott ha rantottam egyet rajta, probaltam sok driverrel, +kurvara csuszott ami engem zavar)....
Ezutan egy logi 518mx volt nalam egy honapig..... csalodtam ebben is ...eladtam. Ezutan visszavasaroltam a jo kis ms 1.1a -mat havertol. Azota is ezt hasznalom.S ha neadj Isten tonkre megy egyszer akkor is ilyet fogok venni ( ez kb 6 eves es semmi baja).
Szoval en azt javaslom mielott kipengetnel tobb 10ezer FT-t egy csoda laser egerre,probald ki

Akinek meg eleve szoba sem johet az 5k+ eger annak javaslom a microsoft ragcsalot. nem fogsz benne csalodni megigerem. (egy tipp : probaltam vagy 5-6 teflonszalagot. tapasztalat : gyorsan elkopnak es kurva dragak. Ehelyett en sima celluxot vagok meretre az eger tappancsaira, igy nem kopik es jobban csuszik sokkal , es persze nem koptatod az egeredet, ugyanolyan hatekony mint egy 1500FT-s teflonszalag)

Na kb ennyi volt a mondandom.

[ Szerkesztve ]

(#1113) Xelo válasza abridabri (#1112) üzenetére


Xelo
addikt

tényleg nagyon jó egér. akinek nem kell a csicsa, nem izgatja a dpi hype, tökéletes vétel. játékra. én az intellimouse explorer 3.0t ismerem aminek megegyezik az optikája az 1.1A-val, FPSre atomjó, de szar a görgője, lötyög az oldalsó gomb... meg ott vannak a stratégák, egy fillam starcraft meccsen mire menne az ember egy 400 dpis patkánnyal?

(#1114) abridabri válasza Xelo (#1113) üzenetére


abridabri
veterán

nem tom pontosan mire gondolsz a 400 dpi vel kapcsolatban . sztem ugyanolyan pontos mint az 1600dpis-s Razerem volt. a legaprobb mozditasra is pont oda megy ahova szeretnem. strategiakat is sokat jatszottam, (age of empires , star craft, C&C verziok, empire earth , stb stb ) sosem volt gondom az egysegek kijelolesevel,iranyitasaval.
A gorgo valoban nem a legjobb , de az oldalso gombnak nalam semmi baja 6ev HC hasznalat utan

[ Szerkesztve ]

(#1115) bugmenot


bugmenot
csendes tag

MS Wireless Laser Mouse 6000:

Tavaly decemberben (majdnem 1 éves) vettem egy MS LaserMouse 6000 (wireless) egeret. Tapasztalatok: kb nyár közepén elment a jobb egérgomb. átprogramoztam egy másik gombra, mert nagyon dolgozni kellett vele...ott megy jól a jobb gomb ,)

Pár hónappal a megvásárlás után elkezdett lejönni róla a festék a hüvelykujjam alatt...mondjuk magát a fogást nem zavarja, csak igénytelen fekete/kopott színű lett. Olyan az egész egér anyaga, hogy állandóan rátapadnak a tenyérről leválló apró szennyeződések és egy gyönyörű kis masszává áll össze, ami elkezd bekúszni a gombok alá. Én szövet egérpadot használok..és fél napi egérsanyargatás után bepirosodik/megfájdul a "támasztóbütyköm" ,))...amit pl a korábbi egeremnél nem tapasztaltam...szóvval kicsit magas az egér..de a fogása nagyon jó!

Végül amin eléggé kibuktam, hogy elsősorban photoshophoz vettem, meg némi CS FPS hez..a CS-vel nem volt gond szvsz, de a photoshop!!! gáz. A PS3 meghal teljesen random az egér driverétől (IntelliPoint 6.2 (32bit) for Windows XP) - ez fórumokon sikerült kiderítenem pár idegroham után...és valóban! eltávolítottam az illesztőprogramot és azóta nincs fagyás. A gond az, hogy mivel csak ebben az illesztőprogramban tudom átállítani a jobb gomb szerepét egy másik gombra ,)))) így a driver nélkül nincs jobb gomb! ,))

szóval végül elővettem a már majdnem tíz éves RAZER Boomslang 2100 egeremet..ami vezetékes, és golyós, de ennyi idő után is van rajta jobb gomb, a festése sértetlen, nem "izzadós" az anyaga, és a PS sem fagy meg tőle... ,))

de persze az is lehet, hogy hamisítványt adtak el nekem...vagy csak én jártam így a lasermouse-al.

most keresem a garanciapapírját és megpróbálom visszaadni.

(#1116) Cyrin válasza bugmenot (#1115) üzenetére


Cyrin
addikt

Örülj, a 8000-es még rosszabb :D

(#1117) bugmenot válasza Cyrin (#1116) üzenetére


bugmenot
csendes tag

cserélünk? ,)

(#1118) Cyrin válasza bugmenot (#1117) üzenetére


Cyrin
addikt

Már nem megy, mert bár megvettem, de annyira használhatatlan volt, hogy egy hét múlva visszavittem a boltba.

(#1119) seal84


seal84
csendes tag

Sziasztok!

Egy tartós, jó minőségű, játékra is jó egeret keresek.

A jelöltek: Logitech MX518 , Logitech G5, G9 , MX Revolution.

Ezek kozul melyik a legjobb ? az mx revolution az van olyan jo mint a vezetékes egerek ?
előre is köszi a segítséget!

(#1120) varga911 válasza seal84 (#1119) üzenetére


varga911
senior tag

[szvsz]MX518 egyértelmű, lézeresek és wireless élből kiesik ha játékra kell. Ezt úgy rángatod ahogy akarod, nem fog kiakadni, megy üvegen is, stb. Nekem 1,5 évet bírt egy MX518 utána elromlott a bal gomb. De extrém használat mellett, leesett sokszor, kapott mindenféle levesből és üditőből, nem volt kímélve.[/szvsz]

Most egy Razer Deathaddert nyüstölök, és teljesen korrekt az MX518 után, és jobbnak is találom nála. 8 ezer forintért olcsóbb is.

(#1121) Xelo válasza abridabri (#1114) üzenetére


Xelo
addikt

sebességre gondoltam, nem a pontosságra :)

(#1122) Cloud


Cloud
tag

A mai napig egy Logitech MouseMan Dual-al nyomom, soha nem volt vele problémám. Nem igazán értem mostanság ezt a túlzott hype-ot a dpi-k meg a lézer-nemlézer körül, mondjuk az is biztos, hogy nem vagyok fanatikus/profi játékos, de azért nap mint nap játszom a legújabb játékokkal.

Vélemény: Ha valaki nem profi játékos/über tervező mérnök, akkor szerintem döntsön az ergonómia/dizájn alapján, a mai 8-10ezer forint körüli egerek úgyis ugyanazt a teljesítményt fogják nyújtani átlag használat mellett. A Microsoft mindig is jó egereket gyártott, a Razer elsősorban a játékosokat célozza meg, a Logitech pedig időről-időre megpróbálja forradalmasítani az egereket. Döntsön mindenki az igényi szerint...

Ha most vennem kéne egeret, akkor a VX nano-t vagy a Razer/MS Habut választanám.

There is no difference between eternal birth, restoration from the fall and the finding of the philosopher's stone.

(#1123) k.t.a. válasza seal84 (#1119) üzenetére


k.t.a.
senior tag

Én is pont azon gondolkodom, hogy 518 vagy G5? Ha valamelyiket kipróbáltad, írd meg a véleményed. Thx. Jelenleg egy MX310-et használok, illetve ami a wave billentyűzethez volt, de az vezeték nélküli, és nehéz, játékra alkalmatlan. Talán jó lenne az 518 is, de a G5-nél lehet állítani a súly eloszlást, ami jól jön. Sajnos nem tudom kipróbálni vétel előtt őket, és félek, ha az 518-ast veszem és xar lesz a súlyozása, akkor buktam az árát.

(#1124) cs_zsolt


cs_zsolt
csendes tag

Hali,

ezzel kapcsolatban van vmi vélemény?
Elég új cuccnak tűnik:
Genius Ergo R815 Wireless Laser
[link]

Mondjuk idehaza még nem annyira lehet kapni...de nekem bejön, mivel lézeres drótnélkülit vennék.

(#1125) kali válasza k.t.a. (#1123) üzenetére


kali
legenda

bő 4 hónapja kergetek egy mx518 egeret, hidd el frankó (még a súlyozása is...) :C

(#1126) k.t.a. válasza kali (#1125) üzenetére


k.t.a.
senior tag

köszi az infót

(#1127) tomika873


tomika873
csendes tag

helosziasztok.
egeret szeretnék venni játékra.razer copperhead -on gondolkodom.vagyis azt szeretnék.
véleményeket várnék erröl a cuccrol.köszönöm elöre is.

TGMT

(#1128) Messiás válasza tomika873 (#1127) üzenetére


Messiás
csendes tag

heloszia. nevegyel copperheadot :D

há meg ja

(#1129) harylmu válasza tomika873 (#1127) üzenetére


harylmu
őstag

Játékra ne vegyél Copperheadet :) . Razer deathadder/MS 3.0/MX 518 ...

[ Szerkesztve ]

(#1130) tomika873


tomika873
csendes tag

mia gond a copperhead-el?

TGMT

(#1131) diegho


diegho
nagyúr

DA 8-9k körül ment itt az aprón, annyit simán megér igen profi egér.

(#1132) tomika873


tomika873
csendes tag

nem a pénzel van a gond.hanem csak annyi hogy milenne a gond a copperhead-el.

TGMT

(#1133) diegho válasza tomika873 (#1132) üzenetére


diegho
nagyúr

jó, akkor vedd azt, csodalézer szenzor harmad annyi elmozdulást tud lekövetni mint a DA optikája... de ha neked az elég akkor vedd meg nyugodtan.

(#1134) whYz válasza tomika873 (#1132) üzenetére


whYz
addikt

azt akarja mondani kocka barátunk ha 5métert rántasz negyed másodperc alatt akkor lehetséges hogy ki fog akadni az egér ezért játékra LEHETETLEN használni az egeret!
remélem érthető :P

(#1135) tomika873


tomika873
csendes tag

köszi a segitséget.akkor megfogadom a tanácsotok. :R

TGMT

(#1136) diegho válasza whYz (#1134) üzenetére


diegho
nagyúr

elég oda sokkal kisebb rántás is. copperhead tulajok azért panaszkodtak rendesen néha pörgősebb fps-nél, hogy lagol az egér. amúgy tavaly nyár óta kb 60-70 ezernyi de inkább 100hoz közelítő összeget költöttem egérre, szóval azért teszteltem eleget, de a lézeresek ténylg nagy rántásnál még cs 1.6-ban is megakadnak. de pl régebbi razer diamondback nem akad meg, sőt a hugyos szaros terratec mistify mamba amit 1 évig használtam az se akad meg, g5 meg megint megakad, persze ehhez low sens kell (nekem 1.5-2 között egérgyorsítást kivéve) és egy hírtelen hátrafordulás és máris az eget kémleled, engem zavart.

[ Szerkesztve ]

(#1137) whYz válasza diegho (#1136) üzenetére


whYz
addikt

normális egérpadon(4d 5l sx stb) nem lehet berántani egy lézeres egeret (tapasztalat) csak az igazán idegbeteg kockák akik 2 méteres egérpaddal játszanak és low--- sensel azoknak van csak ilyen gondjuk... :o
nekem 2.5ös sensem van g5-el(2k dpi) ez kb mid-nek mondható igy játszok majdnem 2éve és még 1x se akadt ki! Kipróbáltam pár nappal ezelőtt az 1es senset(2k dpi) ami ugy elég low kb 1óra játék és igen heves kapálózás után :DD semmi extrát, hibát, akadást, ugrást nem tapasztaltam... nálatok lehet a hiba :D

[ Szerkesztve ]

(#1138) harylmu válasza whYz (#1137) üzenetére


harylmu
őstag

Hidd el hogy nem nálunk van,már nagyo-nagyon sokan mondták hogy náluk is problémázik a G5/copperhead ! Vedd le a senset 1.2 cs-ben majd próbáld meg isten igazából megrántani az egeret ...

(#1139) whYz válasza harylmu (#1138) üzenetére


whYz
addikt

igen már rengetegszer próbáltam hirtelen izomból rántani több padon is de eddig semmi... ezért gondoltam hogy csak hosszabb játék után jelentkezik de semmi :(

(#1140) harylmu válasza whYz (#1139) üzenetére


harylmu
őstag

Nem tudom :D te optikai G5öt kaptál :DD

(#1141) whYz válasza harylmu (#1140) üzenetére


whYz
addikt

hát valami olyasmi :D
most is felmentem cod2-be kipróbáltam és semmi... kipróbáltam 400dpi-vel is de ugy sem történt semmi :DDD

(#1142) tomika873


tomika873
csendes tag

akkor most hogyvan ez?valakinek jó valakinek nem?az egyik mivel tud többet a másiknál?

TGMT

(#1143) whYz válasza tomika873 (#1142) üzenetére


whYz
addikt

sztem nincs semmi baj a lézerrel ez is csak ilyen urban legend :D
hallottam valakitől akinek a haverja eccer berántott egy g5-öt és ezért mekkora sz*r már...
az már más dolog h én nem vennék copperheadet az alakja miatt... sose tudnám megszokni :D

(#1144) Cyrin válasza whYz (#1143) üzenetére


Cyrin
addikt

nálam kitűnően működik a lézer, olyan felületen is,ahol a korábbi optikai meg se nyikkant.

(#1145) CséZé


CséZé
őstag

Huhh ennyire láma vagyok az egerekhez? Lehet! :DDD
MI az a sens? Meg low sens meg high sens? :F
Majd én is akarok venni egy normális egeret, akkor melyik lehet a jó választás?(inkább válaszoljatok az 1. kérdésemre :D )

(#1146) tomika873


tomika873
csendes tag

hát a sens az az hogy milyen érzékeny legyen az egér.ha kicsit mozdulsz vele akkor kicsit mozdujjon vagy megfordujjon 1 centire :D vagy hogy rántsál rajta fél méter és ugy fordujjon meg.meg ilyesmik.

[ Szerkesztve ]

TGMT

(#1147) tomika873


tomika873
csendes tag

akkor szerintem veszek egy copperheadot.ésmajd beszámolok hogy beválte meg ilyenek.valami fasza pad is kéne hozzá igaz?arra is ajánlanátok valamit?

TGMT

(#1148) whYz válasza tomika873 (#1147) üzenetére


whYz
addikt

most mindenki a steelpad qck-t ajánlja szal most énis :DD ha kicsit drágábbat akarsz és nem szövetet akkor 4d :) ha még drágábbat és nem is muanyagot akkor icemat fekete.

(#1149) harylmu válasza tomika873 (#1147) üzenetére


harylmu
őstag

Jaj ember ne vegyél CopperHeadet :( ! Abban az árban a DeathAddert vedd meg :) ! Alátétnek tényleg egy QcK/QcK Heavy nagyon jól megteszi,kicsit drágábban a 4D, a legdrágábban meg várd meg a SteelPad Sx-et :D

(#1150) harylmu


harylmu
őstag

És whYz ! Nem csak 1 ember mondja hogy kiakadnak a lézeres egerek könyörgöm értsd már meg. Nagyon-nagyon sok helyen olvastam már !!

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen egeret válasszak? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.