Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Milyen okostelefont vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-04 10:31:59

LOGOUT.hu

Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Aktuális: Karácsonyi telefonajánló 2023 (cikk), Milyen telefont vegyek 2023-ban karácsonyra? (videó)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#89951) lacam válasza diegho (#89941) üzenetére


lacam
aktív tag

Szia,

Tudom, hogy nem direkt nekem céloztad, de engedd meg nekem, hogy magamra vegyem. (elvégre a "félek tőlük" kifejezést órákkal ezelőtt én használtam.

Tudom és értem mire gondolsz, hogy lassan már az nem eredeti, ami nem kínai, de életemben összesen talán ha 4 telefnom volt...hogy miért? mert nem olyan vagyok mint a mobilos topicokba járók nagyrésze.

Mit NEM csinálok.

Nem cserélem a telefonomat, csak akkor ha tönkrement
Nem b.szogatom a telefonomat agyonoptimalizált, nagyontuti, ilyen-olyan laucherrrel kiherélt szoftverrel
Nem veszek telefont úgy, hogy ne tudjam hogy a piacon ABBAN a pillanatban ne AZ feleljen meg számomra a legjobban.

Amit csinálok

Kérdezek-kérdezek-kérdezek --> hátha jön valami, amivel még nem számoltam - s ezzel az idegeitekre megyek! :)
A telefon GYÁRI sw-ét használom --> esetleg OTA frissítem
Használom, míg kehéje nem lesz, és veszek egy másikat (értsd a régit nem adom el-kivéve, ha lenne valami csereakció) Életemben talán összesen ha 4db telefonom volt, amikből az ELSŐ okosteló ez az SGS2

Természetesen tudom, hogy úgy tűnhet, minta csúcs-készüléket szeretnék bagóért, de vannak dolgok, amik marhára nem érdekelnek...éspedig

milyen gyors és hány magos a proci
memória
kijelző típusa s annak mérete
(többek közt)

Azért kérdeztem, hátha van valami NEVESEBB* gyártó által elkészített készülék, amikben

Jó (SGS2-höz viszonyítva ua. vagy jobb) kamera
Tárhely hogy elférjek
FM-rádió (mert gyakran használom)

Ha a többi tulajdonsága hulladék-közeli, nekem attól még benne van a pakliban...

Ti jobban képben vagytok a készülékekkel...a mobilarena.hu-t olvasom ahogy csak tudom, hátha lesz valami.

*: hadd ne soroljam fel a gyártókat, sejtitek mire gondolok. Lehet hogy Ti, akik ismeritek ezeket, bíztok bennük, de én, aki sokévre vásárolok (és nem tervezem a csereberéjét, haépp nem tetszik a nyöszörgő burkolat, vagy megunom a formáját) nem biztos hogy Jiayu-t vásárolnék Samsung, Sony, HTC, Lenovo -tudom, ezeken vitatkozhatnánk..de ezek jobban benne vannak a köztudatban- helyett.

Szóval ja.... "zörög" az összes csondja az SGS2-nek, 2012 Samsung zászlóshajójának, de még úszik a vizen...nincs jobb helyette ( persze, csitrillió ft-ért 20magos 40MP-es kamerával szerelt csodakészülék lehet létezik ) GSM üzlet szerint kb 20e ft-ot adna érte....ennek bő háromszorosáért sincs még hasonló sem a NAGY gyártók palettáján...vicces...

[ Szerkesztve ]

(#89952) Ájvé válasza lacam (#89951) üzenetére


Ájvé
veterán

Vegyél valamilyen Samsungot és kész, kár ezen vitázni.
HTC is kínai, sőt Motorolát is megvette a Lenovo, lassan már az összes android kínai lesz, LG és Samsung, Sony nem azok csak jóformán. De az összes többi is kinában gyárt egyébként.
SGS2-től meg nagyon el vagy szállva, elmondom 40-ért már van sokkal jobb nála, csak ügye számodra idegen a Meizu vagy Xiaomi név. Vegyél akkor SGS3-at ami két év után borítékolhatóan pocsék lesz (több helyről ismerősi körből is ilyen visszajelzések voltak).
Igazából mindegy is mit csinálsz, de legalább ne offoljuk szét feleslegesen a fórumot, döntsd el mit akarsz és kész.
Senki nem akar drágább, de gyengébb minőségű Samsungot ajánlani neked, de vegyél ha neked az kell, tessék SGS3 Noe, Qualcomm SoC miatt talán nem hal meg 2 év után, összeségében elég vállalható készülék, ha márkás kell neked, SGS2 meg fasorba sincs hozzá képest (írhatnám a magokat, RAM-ot,ROM-ot, de téged ez úgy se érdekel).

[ Szerkesztve ]

(#89953) lacam válasza Ájvé (#89952) üzenetére


lacam
aktív tag

Oké oké...én nem vitázni szerettem volna :)

"SGS2-től meg nagyon el vagy szállva, elmondom 40-ért már van sokkal jobb nála, csak ügye számodra idegen a Meizu vagy Xiaomi név."

Nem vagyok én elszállva az SGS2-től....csak azért írtam, mert tudásban az a MINIMUM amit tudjon az új, amire cserélném (hisz összességében nagyjából meg vagyok vele elégedve, ha ennél jobb, az nekem már csak slusszpoén....SGS2-vel is bőven ellennék még évekig, csak mondom, sz.rakodik már :S )
Azt meg nemhinném, hogy én vagyok az egyetlen, aki idegenkedig azoktól a készülékektől amiknek még a nevét sem lehet rendesen kiejteni - lehet az attól még űberbrutáljó... Ha jól láttam nem én vagyok az egyetlen, aki ezektől idegenkedik...so please, én igyekszek nem megbántani senkit a kérdéseimmel és -ha lehet- ugyanezt elvárnám.

"Vegyél akkor SGS3-at ami két év után borítékolhatóan pocsék lesz (több helyről ismerősi körből is ilyen visszajelzések voltak)."

Ha Ti azt mondjátok az SGS3-al gondok vannak, nem veszek....azért vagyok itt, hogy a TI véleményeiteket meghallgassam -szívesen teszem, sőt, örülök neki- Köszi az infót, SGS3 kiesett.

"Igazából mindegy is mit csinálsz, de legalább ne offoljuk szét feleslegesen a fórumot, döntsd el mit akarsz és kész."
Szerintem én végig totál témábavágó voltam...topic-társ akadt ki arra, hogy szerinte nem épek azok (nem ezekkel a szavakkal!) akik csúcs gépet akarnak fillérekért....csak leírtam az igényeimet...az meg alapvető, ebben a topicban.

"Senki nem akar drágább, de gyengébb minőségű Samsungot ajánlani neked, de vegyél ha neked az kell, tessék SGS3 Noe, Qualcomm SoC miatt talán nem hal meg 2 év után, összeségében elég vállalható készülék, ha márkás kell neked, SGS2 meg fasorba sincs hozzá képest (írhatnám a magokat, RAM-ot,ROM-ot, de téged ez úgy se érdekel)."
Azt meg is köszönöm, hogy nem akartok sz.rt ajánlani...tényleg!
A Samsung nem feltétel...az ISMERTEBB kínai (mert ugye minden onnan jön) készülékek azok, amiket szívesebben körbejárnék itt. Ennek a Neo-nak utána nézek. Köszönöm!

Visszatérve, sokat járok a természetben, a telefon kameráját gyakran használom fényképezésre, videózásra...és eddig az SGS2 képével meg vagyok teljes mértékben elégedve (ezért "nyalom a Samsung s,ggét", nem másért...lásd egy qva ébresztőórát nem tud csinálni a telefonba, 1másodperc után abbahagyja az ébresztést....megoldva egy 400ft-os vekkerrel... a gyári szoftver sem működik rendesen)

Ehhez kell még nekem tárhely - ami SGS2-ben bőven volt..illetve mellécsaptam egy 32GB-os microSDt.- így kb elférek.. illetve FM rádió -mert gyakran lóg a fülemben a füles.

Ez nemhiszem hogy olyan nagy igény lenne.... :))

(#89954) diegho válasza lacam (#89953) üzenetére


diegho
nagyúr

Az sgs kamerája pedig nem nagy cucc. Mellesleg az egyik legnagyobb droid teszt oldal szerint (android authority) a legjobb kamera jelenleg a Nexus 6P-ben van, ami kínai. 70-ért ha nem kell kínai talán az M4 AQUA Dual a legjobb.

(#89955) lacam válasza diegho (#89954) üzenetére


lacam
aktív tag

Ugye írtam, hogy ez az első okos telefonom (tudom, elrepül(t) mellettem a technológia :D) ...és ezt az eszközt nagy megelégedettséggel használtam fotózásra - környékünkön (ami nem gazdag városi terep) láttam pár androidos készüléket, lósz.r minőségű fotókat készíteni....ezért volt ez a kikötésem.
Ha és amennyiben az általam ismert kamera középkategóriás, az kiváló! :) Így az igényem -feltevésem szerint- elég gyakori az alsó-közép kategóriában, így könyebb lesz választani!

Nagyon nagyon köszönöm! :R

És komolyan, bocsánatot kérek, ha valakinek kinyitottam volna a bicskát a zsebében, nem állt szándékomban!

:R

(#89956) A_ScHuLcZ


A_ScHuLcZ
addikt

Sziasztok,

Még mindig aktuális, és kezd egyre sürgetőbbé válni. Egyszerűsítsük a helyzetet, WP telefont keresek:

Faternak szeretnék telefont ajánlani, de nem egyszerű a helyzet, 58. évében jár, és még nem használt okostelefont. Jelenleg egy Samu D900-a van, előtte pedig 3310 volt, tehát nagyon nem ez a kategória. Emiatt vagyok dilemmában, hogy egyáltalán milyen rendszerű készüléket nézegessek számára, de némi utánaolvasás, kérdezgetés alapján talán a WP lenne a legjobb választás, jó üzemidő, letisztult, olcsó.
- Árkategória?
nincs meghatározva, az a kérdés, hogy durván mennyit kell rászánni, hogy egy megbízható, időtálló telefont kapjanak (én 70-80, esetleg 100 környékére gondoltam)
- Használt vagy új?
Új
- Hol vennéd meg?
T-nél kártyásan, (azt hiszem már nem előfizetéses csomagot használ), vagy pedig függetlenül gyártói garanciával
- Hosszú vagy rövid távra tervezel, a legjobbat keresed, vagy az éppen best-buy telefont?
Hosszú
- Mire használnád?
Többnyire telefonálás, SMS, e-mail (IMAPI)
időnként internet böngészés,
kevés fényképezés
Fájlok tallózása, képek keresése távolról NAS Storage-on
GPS-ként használható legyen a Waze alkalmazással, (jó minőségű GPS antenna!)
Lehetőleg minél nagyobb akkumulátor --> hosszabb üzemidő

- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is?
Windows
- Milyen kialakítású telefont keresel? (bar, slide, flip, stb..)
Érintőképernyős
A képernyő/telefon méret egy kardinális kérdés. Mivel GPS-ként is lesz használva, így túl kicsit nem érdemes venni, mert nem fogja látni. Ugyanakkor túl nagyot nem mernék ajánlani, mert múltkor kezébe vette a Nexus4-emet, és meglepődött, azt is nagynak tartotta, pedig az jelenleg nem tartozik a nagyobb telefonok közé a maga 4,7"-os kijelzőjével.

Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."

(#89957) galaxys80 válasza lacam (#89955) üzenetére


galaxys80
veterán

Nehogy már elnézést kérj,azért mert volt/van egy elképzelésed,arról, hogy milyen telefonokat akarsz/ nem akarsz magadnak.

(#89958) Ájvé válasza lacam (#89955) üzenetére


Ájvé
veterán

Vannak sokkal rosszabbak persze, de ma már egy jobb közép kategóriás készülék hozza ugyan azt vagy jobbat.
Kamera pont olyan, hogy csak konkrét tesztből/tapasztalatok alapján lehet megmondani mennyire jó, ez nem olyan, mint a SoC ami típus alapján már ajánlható.
Legjobb példa a Lenovo P70, Sony IMX135 kamera van benne, ennek ellenére elég gyenge fotózás terén. Ugyan ilyen kamera van LG G2 és G3 vagy Xiaomi Mi3-ban is, ezek pedig elég jó képeket csinálnak, még mai viszonylatban is (persze vannak már sokkal jobbak is).

galaxys80:
Nem azzal van baj, hogy mit akar (szíve joga, evidens), hanem hogy a fórum átment az ezek kapcsolatos okfejtésbe, persze más is benne van ebben, én is, csak le akarom már zárni ezt a teljesen felesleges eszmecserét. Olyat kell találni ami megfelel neki és kész.

[ Szerkesztve ]

(#89959) Szonyka


Szonyka
csendes tag

Sziasztok!

Eljött az idő, hogy megváljak hőn szeretett Lumia 520-as telefonomtól. Az következő mindenképp androidos lesz, és Xiaomi Redmi. Már csak az a kérdés, hogy Redmi Note2 Prime (Eustock) vagy Redmi 3 (ez valahonnan a távolból).
Melyiket ajánlanátok? A kettest azért választanám, mert 2 kártyás + micro sd (jelenleg 2 telefon van a zsebemben, a másik egy régi "buta" nokia 3320) a hármasban pedig ott csücsül a 3 GB RAM. Ahogy néztem árban nem sok különbség van köztük. Valamelyik kínai webáruházban a 3-as is ~200 dolcsi körül volt.

(#89960) ballington


ballington
addikt

Üdv!

Fater szeretne egy okostelefont magának, a következő követelményekkel:
- fater festő, így porban, koszban dolgozik, persze a mobil a zsebében van, de akkor is - tehát por-ütésállónak kellene lennie valamilyen mértékben
- fényképező is legyen rajta, mert szeretné lefényképezni munkáját . igaz nem értem minek, 50 évig nem fényképezte, nem tudom, most miért akarja, nyugdíjasként :)
- android
- hosszabb üzemidő
- min. 4", mert bumszli keze van
- ár: legyen egyelőre 30k-ig, aztán lehet kiterjesztjük.
Karácsonyra lenne

köszi a tippeket.

Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.

(#89961) tixem válasza A_ScHuLcZ (#89956) üzenetére


tixem
addikt

Lumia 730 vagy 735

A 830 telekomnál nincs már és mivel kifutó darab így függetlenül is egyre kevesebb helyen kapni, gyártóival súrolja a 90-100 ezret, semmiképp sem éri meg annyiért.
730 alatt meg a 640 és 640 XL van, azok se rosszak csak 5 illetve 5.7 colosak, tehát valószínűleg nagyok lennének. Olcsóbban meg az 500-as széria van de azok is átlag 5 colosak, így marad a 730 vagy a 735. Hosszútávra a rendszer biztosított, de hardveresen eléggé le van maradva az összes Lumia a 830-tól lefelé. Snapi 400 felett már eljárt az idő.

A helyedben én még várnék - már ha tudsz - 2016 Q1-ig, jönni fog a frissített széria. Ugye most jött a 950 és az 550, a következő az eddigieket ha tartják akkor a 8xx és a 6xx lesz. De ha a 100 rugó környéke még belefér akkor esetleg tudsz Lumia 930-at vadászni akár olyat is - akár apróról is - ami még bőven gyártói garis. Bolt ahol még jó áron kapható az a partnero, igaz nem gyártóival kapod. 830-at viszont eennyi pénzért már nem ajánlom. Esetleg ha ebből is találsz olyan max 2 hónapos darabod gyártóival akkor az jó üzlet lehet. 50-60 körül mennek átlag.

(#89959) Szonyka Ha elég a 32 giga akkor Note 3 nem kérdés. Ha meg kell a microsd akkor 2. Itt te döntesz melyik a fontosabb, mindkét telefon nagyon jó.

(#89960) ballington 30 ezerig egyetlen értelmes droid van, az pedig a Doogie X5 Pro. 10-zel drágábban jön a következő: Meizu M2. Ám egyik sem ütés és por álló. Ezért a funkcióért mélyebben kell zsebbe nyúlni és akkor sem lesz feltétlenül hibátlan a cucc, mint okostelefon.

[ Szerkesztve ]

Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)

(#89962) afi0903


afi0903
aktív tag

Sziasztok!
Ismerősnek keresek telefont.
Max 80 ezerért.
Új.
Gsmbe venné.
2 évre.
Zene hallgatásra, néhány játékra használná és kamerázásra használná.
Érintős legyen, operációs rendszer mindegy.

Előre is köszi! :)

(#89963) tixem válasza afi0903 (#89962) üzenetére


tixem
addikt

Honor 6, 77-ért jó vétel innen

[ Szerkesztve ]

Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)

(#89964) pootty


pootty
csendes tag

#89950-re szeretnék kérni javaslatot.

(#89965) Ájvé válasza tixem (#89963) üzenetére


Ájvé
veterán

Ja, virágbolti garanciával.

(#89966) tixem válasza pootty (#89964) üzenetére


tixem
addikt

A HTC zajkeltője egyedi megoldás, nem hiszem, hogy ennyiért van jobb vagy legalább olyan, mint az. Egyébként meg egy pár ezres bt hangszóró a lelke. Talán még lesz belőle új készlet.

Honor 4C, Meizu m2, Huawei P8 Lite az értékelhető versenyzők ennyiért.

5.5 colon még a Redmi note 2 és a Meizu M2 Note, ha mégiscsak meg tudnál barátkozni a nagyobb mérettel akkor ezekkel jobban járnál. Ha nem akkor a fenti 3 közül én a P8 Lite-ot választanám a gazdagabb felszereltség miatt (60 körül gsm-es garival van csak, ha ez nem zavar akkor nem gond, ha igen akkor marad a 4C vagy az M2 rendes garanciával)

(#89965) Ájvé az összefoglalójában is fel van sorolva, mint beszerzési hely, továbbá nekem is tőle van a 820-am. Teljesen normális bolt, legalábbis gsm berkekben. A gyártói gariért csengetni kell többet.

egyébként: " Új. Gsmbe venné. 2 évre. " gsm-es árakkal meg ettől jobb telefon nincs. Speedshop, edigital, mm stb-ben 80-ért nagyon kevés értelmes telefon van.

[ Szerkesztve ]

Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)

(#89967) monti0222w válasza pootty (#89964) üzenetére


monti0222w
addikt

Szia, kínai lehet? :)

(#89968) Deylath26


Deylath26
csendes tag

Sziasztok!

Huawei Ascend p8 Lite és Samsung Galaxy A5-el szemezgetek. A Samu tudom, hogy túlárazott ( anya szereti a Samukat ), de melyiket választanátok? Esetleg valami más alternativa max 70e-ért( újonnan, itthon vásárolva)? Netezésre, fényképezés lenne a fő szempont.

Belső memóriára egyébként mennyire kevés a 8GB, mert ebben az árkategóriában elég sok ilyet láttam?

[ Szerkesztve ]

(#89969) pootty válasza tixem (#89966) üzenetére


pootty
csendes tag

Köszönöm!
A mostanit egy gsm boltban vettem, de a gariztatás majdnem 3 hónap szenvedés volt (vásárlás után 2 héttel vittem vissza, aztán 2 hónapig nem volt telefonom, mire visszakaptam már 10 ezerrel olcsóbb volt), ezért nem szívesen vásárlok ilyen helyen. A Honor 4C arany kivitelben kifejezetten tetszik. :)

(#89970) pootty válasza monti0222w (#89967) üzenetére


pootty
csendes tag

Szia!
Igen, lehet. Mobilarénán jó plecsniket kapnak, ez alapján biztos nem rosszabbak mint egy Samsung, LG vagy Sony.

(#89971) monti0222w válasza pootty (#89970) üzenetére


monti0222w
addikt

Teljesen jók azok amiket tixem ajánlott, annyit hozzá fűzve, hogy az élmény fokozása érdekében nagyobbat választanék, de ez úgy is a te döntésed. :K

Deylath26:[Eustock] Magyar webáruház garanciával, válogass kedvedre. :K

[ Szerkesztve ]

(#89972) Ájvé válasza tixem (#89966) üzenetére


Ájvé
veterán

Addig nincs baj, még nem kell garanciát intézni, ilyen erővel teljesen mindegy honnan veszed. Azért drágább nyilván, mert van rá rendes garancia.

(#89973) mateus


mateus
senior tag

45.000 Ft alatt melyik itthon, gyártói garival megkapható készülék számít bestbuy-nak?
Szülőnek lenne, minél egyszerűbb kezelhetőség, megbízhatóság és jó akksi a főbb szempont.
Jah meg max 4.7 - 5 coll méretben. Márka, op.rendszer mindegy.

[ Szerkesztve ]

(#89974) tixem válasza mateus (#89973) üzenetére


tixem
addikt

[link] [link] illetve [link]

A WP kezelhetőségben sokkal egyszerűbb, mint a droid, idősebbeknek talán jobb választás.

Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)

(#89975) mateus válasza tixem (#89974) üzenetére


mateus
senior tag

Köszi a gyors választ.
Igen, én is szemezek a Lumia 550-nel, elolvasom a tesztjét is. Ez legalább van készleten a legtöbb helyen.
Sajnos vagy nem, a Meizu M2 mindkét helyen rendelésre van csak, én még a héten le akarom tudni.
De a WP valóban jobb választás lehet egy idősebb embernek. :R

(#89976) penge111


penge111
addikt

Szerintetek melyik jobb vétel? Samsung galaxy J5 vagy a galaxy A3? Árban 5 k különbség van a J5 javára!

PSN: Dragonmage1980, http://huncritic.hu/

(#89977) mateus válasza penge111 (#89976) üzenetére


mateus
senior tag

Számomra a külső és a kompaktabb méret miatt az A3 jön be jobban, de akksiban és kijelzőben erősebb a J5 (legalábbis papíron, tapasztalatom nincs).
Neked melyik tetszik jobban?!

(#89978) sztrope


sztrope
tag

Maximum 50-55 E Ft-ért milyen telefont ajánlanátok netezésre, fényképezni,zenehallgatás, néha filmnézés, beszélgenti, nagyon ritkán játék.. Lehet új akár de lehet használt is, htc one m7-t néztem vagy sony z1 compactot használtan.. Újonnan a honor 4C-n gondolkodom.

(#89979) galaxys80 válasza Ájvé (#89958) üzenetére


galaxys80
veterán

Valóban átment felesleges okfejtésbe. És ez miattatok van, ugyanis egyik kérdező sem kezdett bele elmélkedésbe. Egyszerűen csak kijeletették, hogy nekik nem kell kínai. Ezt pedig itt néhányan személyes sértésnek vettétek,majd leoltottàtok őket.

(#89980) lalyoska


lalyoska
tag

kedves fórumozók a lenovo vibe z2 től lemondtam ugyanis állítólag csak részben lett magyar a menüje nagyon tetszik még a huawei p8 mobil ennek a kamerája főleg nappali fotók esetén felveheti a versenyt mondjuk az Lg G4 gyel?használtblegalább valaki közületek p8at?Mik a tapasztalatok? fém ház miatt nagyon tetszik a készülék várom válaszotokat köszönöm

[ Szerkesztve ]

(#89981) lezuvius válasza lalyoska (#89980) üzenetére


lezuvius
őstag

Teljesen magyar a menüje :)

Stay hungry, stay foolish!!! by:Steve Jobs

(#89982) afi0903 válasza tixem (#89963) üzenetére


afi0903
aktív tag

Köszi!

(#89983) lalyoska


lalyoska
tag

Még erről a LENOVO VIBE SHOT ról is érdeklôdnék.Gyönyörű darab.Ha a kamera a legfontosabb,megéri megvenni?

(#89984) Seraph 16


Seraph 16
őstag

Sziasztok!

Keresek egy jó okostelefont 80-100k körül. T-mobilos vagy független

Olyan embernek lesz, aki meglehetősen sokat nyomkodja, netezésre, játékra is. A jó kamera nem egy hátrány. Fontos, az is, hogy még legalább egy-két évig legyen rá szoftveres támogatás. Elsősorban official, utána mehet a főzött rom is.

Amiket eddig néztem:
Honor 6
LG G3
Huawei G8
Xiaomi MI4
Egyéb ötlet?

Köszi!

[ Szerkesztve ]

"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"

(#89985) lezuvius válasza sztrope (#89978) üzenetére


lezuvius
őstag

Használtan Galaxy S4 (abból is inkább i9506),vagy Htc M7 jó csak ott a kamera nem túl acélos.

Újonnan Honor 4 jó de sokkal gyengébb az előző kettőnél.

#89984 Seraph 16
Oneplus X
Xiaomi Mi 4C
Lg G Flex 2
Ezek mind jó kis telefonok.

[ Szerkesztve ]

Stay hungry, stay foolish!!! by:Steve Jobs

(#89986) Ájvé válasza Seraph 16 (#89984) üzenetére


Ájvé
veterán

G3-at lehúznám, QHD kijelzőhöz kevés az S801.
Huawei G8 komolyabb játékoknál már kevés lehet, ezt is lehúznám.
Honor 6 már jobb, de játékra még ez sem az igazi.
Mi4 jobb már játékra, kicsit régebbi hardver, processzor valamivel gyengébb, mint a Honor6-ban.
Mi 4c viszont jó lehet mindenre, erősebb hardveresen az összes többi versenyzőnél, nagyon jó képeket csinál, akku idő se rossz, USB-C-s már 2.0-ás gyors töltés funkcióval. Ha nem zavarja az egyszerűbb készülékház akkor a tudása kárpótolni fogja érte, annyi, hogy nincs micro SD bővítési lehetőség, úgyhogy érdemesebb lehet 32GB-at beszerezni, ha komoly játékokkal szeretne játszani.

(#89987) tecsu


tecsu
addikt

Tud valaki olyan üzletet Magyarországon, ahol lehet venni Sony Aqua Dual-t, és nem a 8GB, hanem 16GB-os memórával? Köszönöm.

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

(#89988) Seraph 16 válasza Ájvé (#89986) üzenetére


Seraph 16
őstag

(#89985) lezuvius
(#89986) Ájvé

Lehet kicsit túl hangsúlyoztam a játék szerepét. Oneplus X nem rossz, de ezzel a meghívásos dologgal nem nyert meg, a héten be kell szerezni. A G flex 2 megint nem rossz, de a támogatottsága messze nem akkora, mint pl. egy G3-nak. A Xiaomi Mi 4C elgondolkodtató, de a micro sd hiányát meglehetősen sajnálom.
Most ott állok, hogy LG G3 vs. Honor 6 (vs. Xiaomi Mi 4c)

(#89987) tecsu
Itt találsz.

[ Szerkesztve ]

"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"

(#89989) diegho válasza tecsu (#89987) üzenetére


diegho
nagyúr

Google, M4 AQUA dual vásárlás és ott van az árgép/arukereso hivatalosan nem kapni, csak GSM boltban.

(#89990) Viktor0610 válasza tecsu (#89987) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Keres, keres, keres, talál! :P

Xiaomi 13T - Eladó Xiaomi 11T 8/128 GB telefon: https://hardverapro.hu/apro/elado_xiaomi_11t_8_128_gb_telefon/friss.html --- olcsóbb lett!!!

(#89991) lezuvius válasza Seraph 16 (#89988) üzenetére


lezuvius
őstag

Honor 6 jó de egy G Flex2-hez vagy Mi 4C-hez képest hát...
Hosszútávon se a G3 se a Honor 6 nem túl jó választás. G3 fakó kijelző,akadozó felület és harmat akksi...
Honor 6 jó akksi de gyenge GPU miatt inkább netezős telefonnak ajánlanám.

[ Szerkesztve ]

Stay hungry, stay foolish!!! by:Steve Jobs

(#89992) Lokids


Lokids
addikt

Valaki árulja már el, hogy miben szenvedek hátrányt, ha veszek egy telefont 800Mhz támogatás nélkül?
Veszek mondjuk praktikum + net csomagot a telenornál. Mi az amiben gyengébb lesz, mint az ami támogatja?

If you chase two rabbits you will lose them both.

(#89993) Ájvé válasza Lokids (#89992) üzenetére


Ájvé
veterán

Telenor és T-mobil közös hálózatot épít ki, ennek jó része (főleg vidéken, vagyis városokban nem lenne hátrányod) B20 800Mhz-es sávon épül. Szóval van ahol nem lenne 4G hálózatod. Ha fontos a mobil net neked és komolyan használod (1GB+ adatforgalom) akkor érdemes B20-as telefont venned.

(#89994) Lokids válasza Ájvé (#89993) üzenetére


Lokids
addikt

Városban használom, vonaton néha térerő sincs, nemhogy mobilnet. :P

[ Szerkesztve ]

If you chase two rabbits you will lose them both.

(#89995) Ájvé válasza Lokids (#89994) üzenetére


Ájvé
veterán

Ezt a MÁV-nak mondd :D
Nagy városra gondoltam, bár igazából ott 3G is van ha elég. Itt inkább az a lényeg, hogy Telenor 3G lefedettsége nem az igazi (kicsi) és mivel összeállt a T-Mobillal sok helyen van 4G ahol egyébként 3G sincs, így már nagyobb a 4G lefedettségük, mint a 3G.

[ Szerkesztve ]

(#89996) artiny


artiny
őstag

Helotok,szerintetek melyiket valasztjam az uj szerzodesemhez?

Huawei Y6 vs. Microsoft Lumia 640 vs. LG Spirit 4G LTE vs. LG Leon 4G LTE?

[Huawei Y6]
[Microsoft Lumia 640]
[LG Spirit 4G]
[LG Leon]

(#89997) hans989 válasza artiny (#89996) üzenetére


hans989
tag

Ugyan mindegyik készülék 1 GB rammal + 8 GB rommal rendelkezik, de míg android esetén ez kompromisszumos, addig WP-s mobilon még bőven jó. Mindenképpen a Lumia 640-et javaslom.

(#89998) Viktor0610 válasza artiny (#89996) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Ezek közül én vagy a Spiritet venném, vagy a 640-et. Attól függően, hogy melyik rendszert kedveled jobban.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi 13T - Eladó Xiaomi 11T 8/128 GB telefon: https://hardverapro.hu/apro/elado_xiaomi_11t_8_128_gb_telefon/friss.html --- olcsóbb lett!!!

(#89999) tecsu válasza Viktor0610 (#89990) üzenetére


tecsu
addikt

Na látod? Ez 8GB-os.

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

(#90000) greenjoker


greenjoker
csendes újonc

Sziasztok!

50-75ezer forint között keresek telefont. Előny a DUAL SIM-es kivitelű darabok. Eddig én magam két terméket találtam, ami tetszett is: Lenovo P70 és a Huawei P8 Lite. Mennyire számítanak jónnak, megbízhatónak? Hosszútávon (2-3 év) mennyire maradnak stabilak hardveresen? csak mert hallottam olyat, hogy ezek a márkák nem a legmegbízhatóbbak (inkább a sztárolt samsungok, lg-k stb-ék közül válasszak).

Minden más ajánlatot szívesen fogadok a fent említett ár kategórián belül és a válaszokat előre is köszönöm! :)

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Milyen okostelefont vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.