Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Gmail (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:20:56

LOGOUT.hu

Gyakori Kérdések

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4201) sekli válasza bAtt001 (#4200) üzenetére


sekli
addikt

persze, alap szűrő funkció

(#4202) Bjørgersson


Bjørgersson
félisten

Megmondjátok nekem, hogy tudom átállítani a születési dátumomat? :)

As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...

(#4203) Andie válasza bAtt001 (#4200) üzenetére


Andie
őstag

Ezt én is nézegettem nemrég. Olyasmit akartam, mint ami az outlookban vagy tbirdben van, hogy X embertöl érkező levelek az X mappába kerüljön, ne a nagy közösbe.
De azt találtam, hogy nem lehet megoldani, almappákat lehet létrehozni, bele is teszi az almappába a szürt üzenetet, de ettől még megjelenik az "összes levél" szekcióban is (fel-labelezve).

Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

(#4204) Lmh válasza Andie (#4199) üzenetére


Lmh
őstag

- újrainditom a gépet - nem jött be
- megnézem friss-e a firefox (általában nem) - frissitem - nem jött be
- letesztelem a gmailt html stilusban - nemtom az micsoda
- kikapcsolok pár gyanús bővitményt - nem jött be
- áttérek más böngészőre - bejött xD bár ez nem meglepő :DD

amúgy tényleg lehet lassan megválok a hőn szeretett firefoxtól, mert a freemailem sem müködik jóideje. egyszerüen nem jeleniti meg a beérkezett üzeneteimet.

egyébként hálás vagyok a tippekért :R

Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor

(#4205) lcee79


lcee79
őstag

Hi!

Nem tudom már kérdezte itt valaki, de már egy ideje bajlódolk azzal, hogy van egy egy gmail fiókom azzal nincs is semmi baj, de még a gmail fiókom előtt létrehoztam egy youtube fiókot is t-online-os mail címemmel.
Ha chromeban belépek egyikbe akkor másikból kirak, és ez elég macerás...
Minden google-ös szolgáltatásom a mostani gmail címemhez van passzintva, kivéve a youtube-ot

Eddig ezt úgy tudtam csak megoldani hogy explorerben használtam a youtube-ot, chromeban meg minden mást, de ha lehet nem így szeretném

Be lehet jelentkezni chrome-ba úgy hogy a gmail-nél a gmailes címem mutassa, ha youtubera lépek, akkor pedig a t-online-ost (sok kedvenc, hozzászólás stb azon ment már évek óta...)?

Előre is köszi a választ!

https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/

(#4206) Wolfskin


Wolfskin
őstag

sziasztok,

van egy olyan gondom, hogy megtelt a fiókom. munkára használom, és sajnos elég nagy fájlokat kell küldözgetnem vele. sajna, ha valamit forwardozok, akkor az újra megjelenik a beszélgetésben, újra foglalja a tárhelyet (vagy csak úgy látszik?)

a kérdésem az, hogy hogyan lehet megszabadulni a nagyobb csatolt fájloktól, hogy újra használhassam a címet? archiválnom sikerült hdd-re, gmail backup és MailStore Home progikkal (7-7 GB), de teljesen mindent nem akarok kitörölni, mert sokszor online kellenek a régi levelek. szóval ne kelljen 5000 levelet egyesével beikszelni, törölni, hanem lehessen vagy egyszerre átküldeni egy másik címre, vagy valahogy csak a nagy csatolmányokat törölni.

yahoo mail alatt meg lehet csinálni, hogy csak a csatolt fájlokat szűrje és rakja sorba csatolmány mérete szerint szerint. olyan, mintha a gmailben szándékosan csináltak volna ilyen primitív szűrőt, hogy ne tudd semmire használni, ergo fizess elő nagyobb tárhelyre.

lehet, hogy érdemes visszatérni a jó öreg yahoo-ra? ott tényleg korlátlan a tárhely, 25 MB csatolható (Gmail 7 GB tárhely és 10 MB csatolmány) és az új felülettel szerintem legalább olyan praktikus lesz, mint a gmail.

[ Szerkesztve ]

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#4207) Wolfskin válasza Wolfskin (#4206) üzenetére


Wolfskin
őstag

ekkora egy sz@rt, mint ez a gmail

keresési feltételek közt kilistáztam azokat, amihez van csatolmány. 20 db-ot jelenít meg egy oldalon. tehát húszasával tudnám így törölni őket. több ezer levélről van szó, összesen 5000 felett...

a másik megoldás,. hogy arra a több száz küldőre egyesével hozok létre szűrőt, majd bejelölöm, hogy törlés, és az opció érvényes az eddigi levelekre is. át nem küldi őket, csak az ezután bejövőket irányítja át, de legalább törli a meglévőket ezt is több száz címmel kellene eljátszanom.

egyszerűen ez a sunyi google bele akar szorítani, hogy vegyek tőle tárhelyet, semmilyen opcióval nem engedi üríteni a meglévőt. ezt a gusztustalan üzletpolitikát. mintha a microsoft/hotmail bandát látnám...

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#4208) PhoenixK válasza Wolfskin (#4207) üzenetére


PhoenixK
őstag

Ezt próbáltad már: Beállítások -> Maximális oldalméret

@#4206: Az elküldött levél nem foglalja többször a helyet, pont erre van kitalálva a címke-rendszer, a beszélgetéseket csak logika szerint csoportosítja, nem tényleges mappákban.
Viszont ha ennyire helyszűkében vagy, és munkára is használod, akkor szerintem nem sok az 5 USD évente, de ha mindenképpen ingyenes kell, akkor meg kezdj el átállni!

"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"

(#4209) MichaelSD válasza Wolfskin (#4207) üzenetére


MichaelSD
őstag

Az oldalméret állítható.

Nem igazán értem mi a gond. Ha több tárhely kell lehet venni, nem kötelező. Ha nem jó, akkor más szolgáltatást kell használni. Munkára én is mást használok.

XMPP: sdmichael@kdetalk.net

(#4210) lcee79 válasza lcee79 (#4205) üzenetére


lcee79
őstag

Hi...
Én üzenetemre valaki vmi okosat nem tudna mondani?

Thanx!!!

https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/

(#4211) MichaelSD válasza lcee79 (#4210) üzenetére


MichaelSD
őstag

Volt valami összevonás régebben, de nekem se sikerült a nem Gmailes címemet "átadni" a Gamileshez. Hamarosan az egész YouTube-ot átgyúrják és akkor megint kavarás lesz.

[ Szerkesztve ]

XMPP: sdmichael@kdetalk.net

(#4212) lcee79 válasza MichaelSD (#4211) üzenetére


lcee79
őstag

király... :)

Akkor marad a 2 böngészős verzió sajna
ez még a legegyszerübb eddig :(

https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/

(#4213) kmisi99


kmisi99
addikt

Kiírta a gmailem hogy valószínűleg brazíliából beléptek. Hogy a fenébe tudtak vajon belépni? A jelszóm viszonylag jó(volt) van rendes vírusírtóm

(#4215) kmisi99 válasza #40993792 (#4214) üzenetére


kmisi99
addikt

Hát ez igaz de miért épp egy kis magyar senkit a 7milliárd ember közzül kb semmi fontos nincs az emailomba az egyetlen fontos adat a paypal account van rá regisztrálva de azon sincs valami sok pénz nem értem miért voltam olyan fontos már az előző gmailemet is feltörte valami külföldi. Pedig nem 1234 a jelszóm. Lassan az lesz hogy az lesz a jelszóm mint a routeremen 16 karakter kis betűk nagy betűk számok.

(#4216) fazr válasza kmisi99 (#4215) üzenetére


fazr
senior tag

Szinte biztos, hogy valamilyen kémprogramnak/adathalászatnak köszönheted, szóval a 16 karakteres bonyolult jelszóval sem mennél semmire (talán csak ha nagyon gyakram váltogatod). Ráadásul a te géped hiába biztonságos, ha akár egyszer is beléptél másén (haver, netkávézó, iskola, stb), ezért Gmail esetén inkább használj kétlépcsős azonosítást.

[ Szerkesztve ]

(#4217) kmisi99 válasza fazr (#4216) üzenetére


kmisi99
addikt

Iskolába elég gyakran belépek az meg egy vírusos szar az egész. Haverom bedugta a pendrive ját és azonnal fájlok jelentek meg rajta. Kösz az infót ezentúl hanyagolom az iskolai gépet már úgy is hozzájutottam az iskola wifijéhez a telóm meg nem vírusos.

(#4218) Rototti válasza kmisi99 (#4217) üzenetére


Rototti
senior tag

Ha biztosra akarsz menni: Kétlépcsős azonosítás

Én sem lépek/léptem be idegen gépről G acc-ba, de most már nem okoz gondot. Otthoni gépen csak havonta egyszer kell telefonos megerősítés, máshol meg minden belépésnél. :K

Kimi - The King of Spa

(#4219) fazr


fazr
senior tag

Valaki nem tudja, hogy a kétlépcsős azonosítás aktiválásánál miért nem választhatom ki, hogy okostelefon app generálja a kódot? Elsődleges emailcímemnél még be tudtam állítani régebben, de most kimarad ez a lehetőség. Ezen a videón is látszik milyennek kellene lennie, de most mintha kihagyná azt a lépést, ahol kiválasztom milyen módon szeretém megkapni a kódot és egyből az sms és hanghívás opció töltődik be.

(#4220) lassiee


lassiee
tag

Sziasztok!

Most csak engem sz*pat a gmail ? regisztralni szeretnek egy cimet es folyamat a szuletesi datumra hibas formatumara ugat :W

****. **. **. <--- ebben a formatumban adtam meg de mar vegigprobaltam az osszes lehetoseget .....
Érvénytelen dátumformátum
ÉÉÉÉ. HH. NN. (például: "2011.11.20.")

Otletek ?

Opteron 165-t es Scythe Kama Bay AMP 2000-t keresek!///Sose feledd a tizenegyedik parancsolatot: ne hagyd, hogy elkapjanak!

(#4221) PazsitZ válasza lassiee (#4220) üzenetére


PazsitZ
addikt

A ma születettekről lehet azt feltételezi, hogy még nem tudnának beregisztrálni :D
Nekem ezt pl. engedi: 2001.11.20.

Megvan pont után nem szabad szóközt rakni.

[ Szerkesztve ]

- http://pazsitz.hu -

(#4222) lassiee válasza PazsitZ (#4221) üzenetére


lassiee
tag

Rajottem.... De akkor mi a πcsaert nem a normalis formatumot irjak le a sugoban ? :(((

Opteron 165-t es Scythe Kama Bay AMP 2000-t keresek!///Sose feledd a tizenegyedik parancsolatot: ne hagyd, hogy elkapjanak!

(#4223) Gabás válasza lassiee (#4222) üzenetére


Gabás
addikt

a fordító tudott helyesen írni, a programozó nem:)

(#4224) hazardor


hazardor
csendes tag

Mit jelent, a gmail fiókom azt jelzi, hogy a Thwte SGC CA tanúsítvány ellenőrizte a webhelyet? A tanúsítvány céljai között szerepel, az számítógépem identitásának ellenőrzése.
Ez azt jelenti, hogy valaki feltörte a fiókom, vagy nem ekkora a baj? Mit tehetek? :((

(#4225) hazardor


hazardor
csendes tag

Mit jelent, a gmail fiókom azt jelzi, hogy a Thwte SGC CA tanúsítvány ellenőrizte a webhelyet? A tanúsítvány céljai között szerepel, az számítógépem identitásának ellenőrzése.
Ez azt jelenti, hogy valaki feltörte a fiókom, vagy nem ekkora a baj? Mit tehetek? :((

(#4226) lcee79


lcee79
őstag

Gmailben levelek méret szerint sorbarendezése lehetséges?
Nagy mellékletes leveleket meg akarom nézni hátha nem kell már és törölném
de nem akarok több ezer levelet átnézni...

Olyasmi mint outlookban pl. jó lenne :)

[ Szerkesztve ]

https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/

(#4227) ChuckyOsb válasza kmisi99 (#4213) üzenetére


ChuckyOsb
aktív tag

Nekem is Brazíliából léptek be. :Y

Most viszont még újat sem tudok regisztrálni, kb. negyvenszer próbáltam...jelszó rendben. Nem tudom már mi lehet a hiba. :W

[ Szerkesztve ]

(#4228) Orlin


Orlin
addikt

Sziasztok!

Szerintetek az éehetséges,h freemail-es ismerősöm levelét nem kapom meg?
Ő mondaj ,h írt de a spam-ek között sem volt a levél.
Vagy a fordított szitu.Más tapasztalta,h ismerős nem kapott meg levelet?

THX!

LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11

(#4229) localhost válasza Orlin (#4228) üzenetére


localhost
Közösségépítő

Hát, akár az is lehet, hogy elgépelte a címedet.

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#4230) Orlin válasza localhost (#4229) üzenetére


Orlin
addikt

nem hiszem :N mert elötte egy-két levelet váltottunk és elözöre reagált volna ha megkapom ;]

a spam-ek között sem volt...

LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11

(#4231) localhost válasza localhost (#4229) üzenetére


localhost
Közösségépítő

Félreértettél. :U

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#4232) Subimp


Subimp
tag

Biztos egyszerű a megoldása, de nem tudom mi az a köv. problémámra:
több fiókot használok a gépen, de az utolsó FF frissítés óta a az egyik felhasználó név jelszóval együtt jelenik meg a kezdőlapon, azaz nem üresen. Ha az adott fiókba belépek, majd ki, akkor sem üres a téglalap, ki kell törölni a jelszóval együtt. Régebben, ha megnyitottam a gmailt az üres felh.név téglalapra kattintva megjelentek a fiókok és csak ki kellett választanom az aktuálisat.
Valszeg vmi egyszerű beállítási gond van, de nem tudom mi.

(#4233) lcee79 válasza Subimp (#4232) üzenetére


lcee79
őstag

én is hasonló problémával jöttem ide, de senki sem válaszolt :(
nekem egy t-online-os van a youtubehoz és van egy gmailes a leveleimhez és minden máshoz...
egyszerre nem lehetek benn 2vel akármit teszek...
csak úgy tudtam megoldani, hogy internet explorerrel használom a youtube-ost
a chrome-al a többit....

https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/

(#4234) Subimp válasza lcee79 (#4233) üzenetére


Subimp
tag

A Google Chrome-mal működik rendesen, csak a FF-ban nem.

(#4235) albiosz


albiosz
őstag

üdv!
csak kíváncsiságból kérdezem, hogy gaymail-en mekkora lehet a csatolt fájl mérete?

köszönettel!

(#4236) PazsitZ válasza albiosz (#4235) üzenetére


PazsitZ
addikt

Egyelőre még nem lehet pontosan tudni, de azt írják hamarosan elindul az oldal: [link]

Hogy pontosan mekkora a mérete, az persze átlagosan rasszonként, továbbá egyénenként változó.

[ Szerkesztve ]

- http://pazsitz.hu -

(#4237) albiosz válasza PazsitZ (#4236) üzenetére


albiosz
őstag

:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
jogos...

[ Szerkesztve ]

(#4238) D4rkm4n


D4rkm4n
őstag

Igaz az, hogy a gmail-t az oroszok nem tudták feltörni, ezért ki is akarták tiltani az országból? Pár ismerősöm azt állítja, hogy az ő gmail fiókjukat valaki feltörte. Ez igaz lehet? A magyar hatóságoknak vajon mekkora belelátásuk van a gmail-en folyó levelezésekbe?

"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."

(#4239) sekli válasza D4rkm4n (#4238) üzenetére


sekli
addikt

"Pár ismerősöm azt állítja, hogy az ő gmail fiókjukat valaki feltörte. Ez igaz lehet?"

Igen.

"A magyar hatóságoknak vajon mekkora belelátásuk van a gmail-en folyó levelezésekbe?"

Nulla.

(#4240) albiosz válasza sekli (#4239) üzenetére


albiosz
őstag

,,A magyar hatóságoknak vajon mekkora belelátásuk van a gmail-en folyó levelezésekbe?

Nulla."

Haha. Mindenbe beleláthat egy megfelelő jogosítványokkal felruházott hatóság. :) Ne legyenek illúzióid!

[ Szerkesztve ]

(#4241) D4rkm4n válasza albiosz (#4240) üzenetére


D4rkm4n
őstag

Kérdés, hogy van-e elég "tökös" a magyar hatóság! :)

"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."

(#4242) sekli válasza albiosz (#4240) üzenetére


sekli
addikt

Normál esetben nem látnak bele, amikor meg már a rendőrség lefoglalta az összes winchesteredet, olyan mindegy lesz, hogy a gmailbe is benéznek-e vagy sem.

(#4243) albiosz válasza sekli (#4242) üzenetére


albiosz
őstag

nem a rendőrségre gondoltam. ;)

(#4244) kali válasza albiosz (#4240) üzenetére


kali
legenda

azért nem mindig/minden hatóságnak egyszerű a megfelelő jogosítványok beszerzése... :)

[ Szerkesztve ]

(#4245) Jaki2000 válasza Wolfskin (#4207) üzenetére


Jaki2000
aktív tag

Nem tudom, hogy aktuális-e még, de van megoldás a sok-sok kijelölésre, törlésre.
Én használok üzleti célra is gmail címet, de POP3-mal, Outlook Express-szel. De lehet bármilyen POP3-as levelező program. Be lehet állítani, hogy a törölt elemeket törölje-e a szolgáltatóról.
De van még jobb. A gmail tudja az IMAP protokollt is. Beállításoknál engedélyezed, és ne kapcsold be az archiválást. Outlookban beállítasz egy IMAP mappát a fiókodnak. Online látod a gmail fiókodat. Szinkronizálod. Elég a fejlécet. Kijelölsz amennyit akarsz és törlöd. Online törli a gmailból is. Ha rálépsz egy fejlécre letölti a levelet. Ez nagy levélnél nem jó. Lehet, hogy ki lehet kapcsolni a letöltést, de nem próbáltam. Ha kijelölés idejére kikapcsolod a netet, majd a törlés elött vissza nem tölti le, csak amelyiken épp a kurzor áll. Ez már kókányolás, de jó, és edszerű.
Azért nem használom az IMAP-ot, mert a POP3 függetlenül letölti és így két helyen megvan a levelezés. Még véletlenül sem töröl semmit.
Egyszer valamiért eltűnt néhány hónap anyaga. :F Beüzemeltem az IMAP-ot és letöltöttem a kiválasztott leveleket.
Ha valaki megkérdezné, miért így? Mert, ha nem vagyok online, akkor is látom a régi leveleket.

Még egy érdekesség: Gmail V.S. BlackBerry
Androidos telefonon max 1 percen belül megkapom a gmailra érkezett levelet :K
Tehát BlackBerry kuka, hacsak nem újít.

Tudod, amikor sok kis kínait látsz, egyformának tűnnek. Én az emberszabásúakkal is így vagyok, és nem akarok kilógni a sorból.

(#4246) D4rkm4n válasza kali (#4244) üzenetére


D4rkm4n
őstag

Tényleg mindenféle politikai töltet nélkül mondom, hogy nem kell a hatóságoknak engedély. Öt év alatt elévül egy ilyen törvényszegés, tehát ha meg is teszik, felelős nem lesz. Csak hogy ne ringassunk illúziókat...

"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."

(#4247) kali válasza D4rkm4n (#4246) üzenetére


kali
legenda

kell az, ellenkező esetben ilyen alapon bárkinek bármit lehetne, és "csak" az elévülési intervallum alatt kellene idegeskednie kicsit...
a hatóság és a szolgáltatók közötti nehézkes ügyintézésre meg inkább nem is térek ki... :U

(#4248) albiosz válasza kali (#4247) üzenetére


albiosz
őstag

Az 1995. évi CXXV. törvény alapján a titkos információgyűjtésnek 2 fajtája van: külső engedélyhez nem kötött titkos információgyűjtés és külső engedélyhez kötött titkos információgyűjtés. Ez utóbbi keretében: elektronikus hírközlési szolgáltatás útján továbbított kommunikáció tartalmát megismerhetik, az észlelteket technikai eszközzel rögzíthetik, számítástechnikai eszköz vagy rendszer útján továbbított, vagy azon tárolt adatokat megismerhetik és azok tartalmát technikai eszközzel rögzíthetik, továbbá felhasználhatják.
Persze ehhez kell miniszteri vagy bírói engedély, de ne legyenek kétségek, ezeket megfelelő indokkal nagyon egyszerű megszerezni.

Ja és ,,a hatóság és a szolgáltatók közötti nehézkes ügyintézésre meg inkább nem is térek ki" nem kell semmilyen ügyintézés, jól képzett informatikusok dolgoznak ezeknél a szerveknél, nem okoz problémát nekik egy szimpla gmail vagy bármilyen fiók.

[ Szerkesztve ]

(#4249) kali válasza albiosz (#4248) üzenetére


kali
legenda

köszi, de 15 évig ilyesmikkel (is) foglalkoztam... :)
ellenben arra próbáltam célozni, hogy például egy hivatalos rendőrségi megkeresésre is az utolsó pillanatban reagálnak a szolgáltatók - tisztelet a kivételnek -, ülnek rajta jócskán, nem segítőkészek, nem rugalmasak...stb!

[ Szerkesztve ]

(#4250) Jarod1


Jarod1
addikt

Hali

hogy tudom az beállítani gmailen hogy ne küldjön levelet a naptárban szereplő eseményekről?

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Gmail (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.