Hirdetés

2024. május 28., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Android szakmai topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:10:55

LOGOUT.hu

Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#37001) rjg válasza mufi (#36999) üzenetére


rjg
őstag

Kikapcsolt telefon nem lesz követhető. Ha nincs rajta a GSM hálózaton, vagy az interneten, hogyan küldené be a pozícióját a szerverre?

MacBook Pro 16" M1 - Galaxy S24 Ultra

(#37002) SeroBp válasza Bozek (#36993) üzenetére


SeroBp
újonc

Köszi, megpróbálom!

(#37003) mufi válasza rjg (#37001) üzenetére


mufi
senior tag

Ott mintha azt mondtak volna, hogy lehet kikapcsolt allalptban is kovetni...

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#37004) zsoltzsolt válasza mufi (#37003) üzenetére


zsoltzsolt
addikt

Max, ha látod, hogy kinek a kezében van 😁

(#37005) szimi57 válasza rjg (#37001) üzenetére


szimi57
őstag

Kikapcsolt telefon követhető, mert nincs kikapcsolva csak, ha kiveszed az akksit.

A MOSOLY egy olyan vezeték nélküli kapcsolat, amely nem igényel külső áramforrást.

(#37006) FoxiestFox


FoxiestFox
félisten

Hello!
6.1-en ki lehet kapcsolni valahogy, hogy a home gomb hosszú nyomására felajánlja az Assistant bekapcsolását?

(#37007) rjg válasza szimi57 (#37005) üzenetére


rjg
őstag

Erre mutass már kérlek valami konkrét leírást. Telcóban dolgozom közel 20 éve, de erre még sehol nem láttam bizonyítékot. Egy operátor is csak akkor látja az adott eszközt, ha az fel van jelentkezve valamelyik cellára. Ahhoz nem árt, ha legalább a telefon rádiós része be van kapcsolva.

MacBook Pro 16" M1 - Galaxy S24 Ultra

(#37008) Metacska


Metacska
aktív tag

Sziasztok,

Vettem egy Huawei P20 Pro-t es a Phone Clone alkalmazassal szeretnem atemelni a regi Huawei Mate 9-emrol az adatokat, gyakorlatilag mindent amire mod van.

Csak hogy nem hajlandoak kapcsolodni a keszulekek. 10-20 sec malmozas utan az "uj telefon" a hatterben kiirja, hogy csatlakoztatva, de ezzel egy idoben ki is ir egy uzenetet, hogy levalasztva, kapcsolodjon ujra a muvelet folytatasahoz. Majd nyomok egy OK-ot es kiirja, hogy halozati beallitasok visszaallitasa. Ezutan kezdhetem ujra a folyamatot, allandoan eredmenytelenul.

Probaltam a keszuleket ujrainditva, mas wifi savon (2.4/5), probaltam forditva is, hogy az uj vasarlas a regi keszulek a regi pedig az uj, de igy meg csatlakozni sem hajlando.

Probaltam mas appot is, de azzal meg csak egymast sem latjak. Hasznaltam mar ezt az appot szamtalan mas androidos, de eltero gyarto keszulekadatainak masolasara eredmenyesen.

Tudnatok kerlek segiteni, hogy mi lehet a gond? Gugliztam, de eredmenytelenul :(.

(#37009) mobilizmo válasza Metacska (#37008) üzenetére


mobilizmo
addikt

Szerintem hüvej support jobban segítene ebben.

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#37010) FoxiestFox válasza FoxiestFox (#37006) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Megtaláltam, tárgytalan.

(#37011) mufi válasza rjg (#37007) üzenetére


mufi
senior tag

Nezz meg par tolvajkergeto videot a jutubon.

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#37012) rjg válasza mufi (#37011) üzenetére


rjg
őstag

Ez nagyon konkrét volt. 😁 Kérlek legalább egyet linkelj, ahol kikapcsolt telefont találnak meg és elmagyarázzák ennek a műszaki hátterét is. Thx

MacBook Pro 16" M1 - Galaxy S24 Ultra

(#37013) tordaitibi válasza rjg (#37012) üzenetére


tordaitibi
veterán

Talán az ihlette ezeket, láttátok azt a filmet amikor az alvilág vezérei találkozóra jönnek össze, a kikapcsolt mobilokat egy acél páncélszekrénybe teszik, amiből kiszedhető az akku abból kiszedik, az akkuk meg egy másik páncélba, és ezután kezdenek tanácskozni.
Valamint olyan "fantasztikus" magyarázatot is hallottam/olvastam már hogy (megpróbálom szó szerint visszaadni),
Amikor a telefon nulla % akkut mutat és kikapcsol, akkor még van benne több órányi töltés, a "megfelelő" szervek a "megfelelő" paranccsal be tudják kapcsolni ÚGY hogy a kijelző nem is működik de a kamera meg a mikrofon igen és mindent közvetít.
Hát le a kalappal akik ilyesmiket kitalálnak.
Valamint mindennapos, mármárunalmas cselekmény hogy 1 darab Nokia 3110 kategóriájú telefon és 1 darab laptop segítségével 12-25 másodperc alatt törhető fel a Nasa, a Fehér ház szervere, a teljes ország energetikai ellátása átvehető és lehallgatható akár az elnök is.
Valamin a műholdak belátnak a hálószobádba is, bármikor, felhős idő esetén is és minimum UHD felbonással, korlátlanul zoomolva, ha mégse akkor 25 pixelből borotvaéles rendszámot/arcot lehet algoritmussal kreálni.
:D

(#37014) Fall-N válasza tordaitibi (#37013) üzenetére


Fall-N
veterán

Kihagytad az NCIS/CSI sorozatokat. Ott is seperc alatt megy, amiket írtál, sőt a későbbi évadokban már sci-fiber ment át a dolog. Átlátszó monitor stb. :D

Egyébként ahogy írod ez már túlzott paranoia. Aki olyan körökben mozog az féljen, de akit figyelnek, azt személyesen is figyelik és rajtaütnek, nem telefonnal bénáznak. Akkor lesz TEK-TEK.

[ Szerkesztve ]

(#37015) Somatom válasza tordaitibi (#37013) üzenetére


Somatom
veterán

Nem tudom, hogy mi az igazság, de néhány tény elbizonytalanít abban, hogy pálcát törjek az elképzelés fölött.
- A GSM modemet egy külön proci működteti, külön OS -t futtat, ami zárt forráskódú. LINK.
- Sok teló tud kikapcsolt állapotban is ébreszteni, amihez ugyebár valamilyen programnak futnia kell kikapcsolt állapotban is.
Hangsúlyozom, hogy nem para szempontból érdekel a téma, csak a technikai hátterére vagyok kíváncsi. Azt nem tartom valószínűnek, hogy egyetlen, user szintű hozzáféréssel bíró telóval meg lehetne állapítani egy kikapcsolt teló pontos pozícióját, de technikailag nem tartom elképzelhetetlennek.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#37016) rjg


rjg
őstag

(#37013) tordaitibi
Igen és pont az az ilyen filmek felelőssége, hogy összemossák a valóban létező eszközöket, megoldásokat a sci-fivel. ;]
"25 pixelből borotvaéles rendszámot/arcot lehet algoritmussal kreálni." Az első ilyen film amiben ilyet láttam, talán a Szárnyas fejvadász volt (1982) ahol rázoomol a felismerhetetlen képre és beélesíti. :P

(#37014) Fall-N
"Aki olyan körökben mozog az féljen, de akit figyelnek, azt személyesen is figyelik és rajtaütnek, nem telefonnal bénáznak. Akkor lesz TEK-TEK."

(#37015) Somatom
A műszaki lehetőségét én sem vitatom, bár szerintem nagyon valószínűtlen, hogy egyetlen egy szervizben sem vették észre és még egy conteo-s mérnök sem tárta a nagyvilág elé ennek a valós vagy vélt bizonyítékát.

Szerintem a két kulcsmondatot leírtátok:

Az egyik, amit Fall-N írt; ha valakit meg akarnak figyelni, erre nincs szükség. Minden operátor közvetlenül be van drótozva a rendőrséghez, megfelelő bírósági engedélyek alapján simán lehallgathatnak bárkit, nem kell ehhez semmilyen rejtett vagy misztikus tudás. Még egyszerűbb példa, feljelentést követően figyelik, hogy egy lopott telefon mikor, melyik cellán, melyik SIM kártyával jelentkezik fel a hálózatra. Nekünk került elő így fél év után ellopott telefonunk.

A másik, amit Te írtál: "user szintű hozzáféréssel bíró telóval". Ha van is ilyen technológia, azt nagy valószínűtlen, hogy az átlagfelhasználó fogja észrevenni, megtalálni. Ha mégis, akkor viszont valószínűleg megosztja az interneten és mindenki tudni fog róla.

Természetesen a tévedés jogát fenntartom. ;]

MacBook Pro 16" M1 - Galaxy S24 Ultra

(#37017) szimi57 válasza rjg (#37007) üzenetére


szimi57
őstag

Konkrét példát egy kikapcsolt teló követhetőségére valszeg senki sem tud mutatni. Ezt csakis a gyártó tudja kivitelezni és felhasználni úgy, hogy az rejtve maradjon még a legképzettebb szervizes vagy szoftveres szakember előtt is.

A MOSOLY egy olyan vezeték nélküli kapcsolat, amely nem igényel külső áramforrást.

(#37018) ksanc válasza mufi (#37011) üzenetére


ksanc
őstag

Baromság. Így, röviden.
De nagyon jól lehet vele hülyíteni azokat, akiknek a leghalványabb gőzük sincs arról, hogyan is működnek ezek az (vagy bármilyen egyéb) eszközök.
Mára az átlagember a legelemibb fizikával és matematikával sincs tisztában, ellenben imádja, ha "nagy titkok tudója", meg "beavatott", meg "csak nagyon kevesek egyike" lehet, főleg, mert semmit nem kell tennie érte, csak hinni, meg szórni a hülyeséget tovább.
A legszebb, hogy semmilyen módon nem lehet őket meggyőzni, mert sajnos azt kizárólag elemi matematikai és fizikai ismeretekkel lehetséges, ami ugye nincs.

(#37019) ksanc válasza ksanc (#37018) üzenetére


ksanc
őstag

Még annyi, hogy a Tolvajkergetők preparált cuccokat használtak, direkt a tolvaj szívatására, nem ugyanaz a kategória, mint amikor veszel és használsz egy telefont.

(#37020) terapeuta007 válasza szimi57 (#37017) üzenetére


terapeuta007
aktív tag

amugy nekem most a telomon olyan rom van amivel tudom hasznalni a telot 0%alatt. addig mig le nem kapcsol az akkuban a vedelem. (max 5perc+ kepernyoido) ugyhogy ha en lemeritem a telefonom nem birnak lenyomozni haha.

amugy ez a lenyomozas a legkevesebb. a google tudja rolad hol laksz hova jarkalsz mikre keresel ra a neten.

az ios se diszkrétebb)

Jimi Hendrix-Purple Haze

(#37021) nagypasztor


nagypasztor
tag

Az előző témához csak annyit, hogy van ügyvéd ismerősöm, aki azért bukott pert, mert a védencére nézve terhelő bizonyítékot húztak elő a tárgyaláson egy telefon hangfelvétel formájában, amiről a védence állította, hogy a kikapcsolt almás készülékről hallgathatták le, mivel arra kifejezetten figyeltek, mikor olyan dolgokról tárgyaltak, hogy a telefon ki legyen kapcsolva.

A problémám pedig a következő, amiben remélém, tudtok tanácsot adni:
van a családban egy Blackview A8 telefon, ami vírusos lett, és ráadásul beette magát elég mélyre a dolog. Csináltam korábban rajta egy gyári rom telepítést valamelyik programmal, viszont miután úgy tűnt, hogy megakadt a telepítés, megszakítottam a folymatot. Utána gondoltam az SP flash tool-lal a formázás+letöltés módot használva letörlök róla mindent, viszont minden bizonnyal valami olyat is formáztam, ami a telefont indítja, ugyanis úgy tűnik, hogy rá tudok tenni egy ROM-ot, viszont nem indul a készülék, sem a töltést nem érzékeli. A bootloadert törölhettem? Mivel lehetne életet lehelni bele? Vagy sikerült téglává varázsolnom?
Bocsánat a hozzá nem értésemért. Köszönöm előre is a segítséget, vagy a vákaszokat!

[ Szerkesztve ]

(#37022) 888777654


888777654
lelkes újonc

Hi. Bootloop os telo fájlrendszeret hogyan erhetnem el? Fast boot nem jon be. (de ez gyarilag sem jott be ilyan tragya.) aki tud kérem segítsen. Köszi.

(#37023) Fall-N válasza 888777654 (#37022) üzenetére


Fall-N
veterán

A telefon típusát is írd meg, mert így nehéz lesz segíteni.

(#37024) tordaitibi válasza Somatom (#37015) üzenetére


tordaitibi
veterán

Én abban látom a megoldatlan kérdést, miszerint az indítást honnan kapja?
Az hogy a gsm modul feljelentkezik és így a háromszögelés elvén aránylag pontosan meghatározható a telefon földrajzi helyzete ez okés, de ha ki van kapcsolva, akkor hogyan veszi az erre vonatkozó parancsot vagy indító csomagot?
Ennél még lehetetlenebb a teljes telefont életre kelteni úgy, hogy láthatatlan maradjon, vagyis se vootanim, se hangok, se képernyő, semmilyen led, csak ugye a kamera meg a mikrofon működik, és ezt ráadásul mobilneten online tolja is kifelé.
És ha végképp kikapcsol mert akku lemerült, akkor semmiképp nem lehet ezt.
De az indítást látom a legproblémásabbnak. Ha kikapcs. van, a gsem modul se kao tápot, ergo távolról lehetetlen éleszteni.

(#37025) terapeuta007 válasza 888777654 (#37022) üzenetére


terapeuta007
aktív tag

a telefon tipusat hiaba mondod meg.
hát egy twrpt ha feltudsz flashelni onnan elered a tarhelyeket. meg vannak adb parancsok amivel egyesevel lehet fajlokat leszedni de ez vegso esetben max.
van a telodra twrp akkor rakd ra. azt lehet flashtoolbol (ha van )meg adb commandokkal is lehet flashelni.

Jimi Hendrix-Purple Haze

(#37026) mobilizmo válasza 888777654 (#37022) üzenetére


mobilizmo
addikt

Telefon típus azért nem ártana. Fastboot nélkül twrp-t nem fogsz rá flashelni. Esetleg még EDL módban reménykednék meg saját flashtoolban, amivel egy gyári rendszert fel lehet rá tolni. EDL mód kikapcsolt telefonnál hangerő fel és usb kábel bedug, ha jól emlékszem.

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#37027) 888777654 válasza terapeuta007 (#37025) üzenetére


888777654
lelkes újonc

Es azt honnan tudom, h fel tudok e tenni egy twrp-t? Mi a minimum? Van valami leiras? Csak a kepek kellenének rola. Aztan mehetne a gyari visszaáll. Lenovo a1000.

[ Szerkesztve ]

(#37028) terapeuta007 válasza 888777654 (#37027) üzenetére


terapeuta007
aktív tag

mtk procis telefon geci egyszeru. van is ra twrp.
[link]
ha valamit nem ertesz google kereses.
how to flash recovery via sp flashtool
how to install vcom drivers
lenovo a1000 twrp recovery

aztse tom minek irogatsz ide mtk-s telefon birtokaban. geci egyszeru csak angolul kell tudni.

[ Szerkesztve ]

Jimi Hendrix-Purple Haze

(#37029) Somatom válasza terapeuta007 (#37028) üzenetére


Somatom
veterán

Egyszer flasheltem MTK -s telót. Sikítófrászt kaptam az "egyszerűségétől". Nem az a driver, másik kábel, másik port, eszközkezelőben buherálás, nem úgy villog, másik scatter, most kapcsold ki, most dugd gépre, most szedd ki az akkut, jááááájjjjj!!!

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#37030) mobilizmo válasza terapeuta007 (#37028) üzenetére


mobilizmo
addikt

Biztos a geci szót is kell hozzá ismerni, ha kétszer is elmondtad.

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#37031) Somatom válasza mobilizmo (#37030) üzenetére


Somatom
veterán

Hagyd! Az az erszényes dolga. :)

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#37032) terapeuta007 válasza Somatom (#37029) üzenetére


terapeuta007
aktív tag

akkor meg nem szorakoztal htcvel meg ilyemekkel.
minden flashtool ilyen. eza legjobb megildas attol mèg.

a vcom driverhez nemárt win7.
de win 10 et ha bebootolod driver signature disable modban akkor ott is feltelepul.
nekem még portos problemam nem volt. driver se atomfozika.
az akkus baszakodassal hogy eszlelje a flashtool azzal nekem is volt kisebb fennakadas.
de elmondok most egy titkot.: adb reboot bootloader parancsot adb rol rakuldod a telora es elkapja a flashtool.
meg az akkut se kell kivenni.

ha rossz scatter fajlt toltottel be akkor nem voltal elegge felkeszult a temaban xd.

[ Szerkesztve ]

Jimi Hendrix-Purple Haze

(#37033) terapeuta007 válasza Somatom (#37029) üzenetére


terapeuta007
aktív tag

mobilizimo:
+semen. angolul is kell tudni.

[ Szerkesztve ]

Jimi Hendrix-Purple Haze

(#37034) Somatom válasza terapeuta007 (#37032) üzenetére


Somatom
veterán

Ezeket szted honnan kéne tudnia egy elsőbálos flashelőnek? Nyilván onnan, hogy itt kérdez. Sztem ezért írogat ide. És akkor még nem tetéztük a bajt azzal a szituval, hogy a user esetleg (hozzám hasonlóan) úgy bambul a Win 10 -re, mint borjú az új kapura. Sem a flashtool életre keltése, sem a Windows használata nem triviális. Már attól elfog a para, ha valamiért Windows -t kell bootolnom.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#37035) terapeuta007 válasza Somatom (#37034) üzenetére


terapeuta007
aktív tag

nyilvan nem szuletik senkivel ilyen tudas. alapbol meg iskolakban is fontosabb dolgokat tanitanak(joesetben). de én angol tutorialokbol tanultam meg nem.forumbol.

én 5 honapja flasheltem eloszor mtk-s telot. azota megegy masikat is flasheltem. ha vmiben megakadtam angolul rakerestem es utana easy win.

[ Szerkesztve ]

Jimi Hendrix-Purple Haze

(#37036) mobilizmo válasza terapeuta007 (#37032) üzenetére


mobilizmo
addikt

Olyan titkokat mondasz, hogy hú.
Bootloopos a teló ha jól emlékszem. Szerinted mikor fogja az adb reboot bootloader-t becsörrenteni?

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#37037) terapeuta007 válasza mobilizmo (#37036) üzenetére


terapeuta007
aktív tag

a rendszer bootlopos. nem a recovery meg fastboot mode. en recoverybol futtattam azt a commandot.

hogyha a recovery és a fastboot mode is loopol akkor a szervizbol is elkuldenek a teloddal a semen-be

[ Szerkesztve ]

Jimi Hendrix-Purple Haze

(#37038) mobilizmo válasza terapeuta007 (#37037) üzenetére


mobilizmo
addikt

Melyiket? Az adb reboot bootloader-t? Az érdekes lenne.
Azt én tudom, hogy a rendszer a bootloop-os, de azt írta a fastboot-ot sem találja, szerinted recovery-t igen?
Nem, szervizből sem biztos, hogy elküldenek. Soros porton vagy min, még feltudnak csatlakozni rá esetleg.

[ Szerkesztve ]

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#37039) terapeuta007 válasza mobilizmo (#37036) üzenetére


terapeuta007
aktív tag

alap recovery csak elindul.
de egyebkent az ilyen alap commandokat meg bootloop kozbe is beveszi a telo.
legalabbis htc-men bevette.

[ Szerkesztve ]

Jimi Hendrix-Purple Haze

(#37040) mobilizmo válasza terapeuta007 (#37039) üzenetére


mobilizmo
addikt

Miből látod, hogy van tapasztalat? :)
Szerinted én nem az xda-ról szedem az alap infót?

[ Szerkesztve ]

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#37041) mobilizmo válasza terapeuta007 (#37039) üzenetére


mobilizmo
addikt

Maradjunk annyiban, hogy én (veled ellentétben) nem vonom kétségbe a tapasztalatodat, de ha valakinek segíteni akarsz, akkor előbb gondold át mit akarsz mondani, aztán próbáld meg az ő szintjén érthetően leírni mit csináljon. Különben az egésznek semmi értelme. Illetve a geci egyszerű felkiáltással, még nagyobb bajba hozhatod a hozzá nem értő, meggondolatlan usert.

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#37042) terapeuta007 válasza mobilizmo (#37040) üzenetére


terapeuta007
aktív tag

ilyen valodi flashelos telojavitos tapasztalat.
en mar sonyt htc-t es 2db mtk-t is flasheltem.
(bár a htc az nem sikerult. ee szervizbol is elkuldtek vele. kikellett dobni.
fastboot recovery es system is bootlopolt ftm mode jott be csak.)

Jimi Hendrix-Purple Haze

(#37043) terapeuta007 válasza mobilizmo (#37041) üzenetére


terapeuta007
aktív tag

a srác azota se irt hogy mivan. mèg ezentul mit lehet egyebkent neki meselni. nincs kerdes amire valaszolni lehetne.
most azt varod hogy egy how to install vcom driver videot meg egy how to flash recovery via sp flashtool videot lepesrol lepesre irjak le neki magyarul ide?

meg még kell neki egy 15sec adb installer .
mèg angolul se kell tudnia mert meglett neki mondva mire keressen ra. es a videokat csak letudja kovetni.

Jimi Hendrix-Purple Haze

(#37044) mufi válasza mufi (#37011) üzenetére


mufi
senior tag

Én kérek elnézést, ha jól hallottam akkor nyomkövetőt raktak a telefonba. Viszont engem még így is érdekelne a dolog, annyit megér a telefon, hogy ha már valami zsebmetsző elviszi, minimum megtaláljuk és megkapja amit érdemel...

Bocsi még1x amiért majdnem egy kisebb háborút robbantottam ki...

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#37045) fpeter84


fpeter84
senior tag

Sziasztok!

A következő témában kérném a segítségeteket: egy Cube iWork8 tablet ismételt root-olása. Nem mai gyerek, de most sikerült felfedeznem hogy van hozzá "firmware update" - az eddigi 2015 január v1.0 verziót lecserélném a 2015 augusztusi v2.2-re... :) Mindkettő 4.4.4-es droid alapú ugyanazzal a 3.10.20-as kernellel... Úgytűnik, hogy több eddig tapasztalt betegségére is gyógyírt jelentene, viszont a szépséghiba, hogy ebből nem találtam root-olt verziót - ami meg nem lenne rossz ha lenne...

Eddig a v1.0 pakk volt rajta, amihez annó nem sokkal a vásárlás után találtam a kínai gyártói fórumon egy root-olt system.img-t, amit ugyan picit újra kellett faragni - át kellett bele menteni a kigyomlált eredeti play store-t - de jól működött a root rajta. Ebből a V1.0-ból megvan az eredeti és a root-os is, így össze tudtam őket hasonlítani:

diff -r I1_1.0_origi_system I1_1.0_root_gapps_system

Only in I1_1.0_root_gapps_system/app: Superuser.apk
Only in I1_1.0_root_gapps_system/bin: .ext
Only in I1_1.0_root_gapps_system/etc: .installed_su_daemon
Only in I1_1.0_root_gapps_system/etc: install-recovery.sh
Only in I1_1.0_root_gapps_system/lib: libsupol.so
Only in I1_1.0_root_gapps_system/xbin: daemonsu
Only in I1_1.0_root_gapps_system/xbin: su
Only in I1_1.0_root_gapps_system/xbin: sugote
Only in I1_1.0_root_gapps_system/xbin: sugote-mksh
Only in I1_1.0_root_gapps_system/xbin: supolicy

diff -r I1_1.0_origi_system/etc/permissions/platform.xml I1_1.0_root_gapps_system/etc/permissions/platform.xml
75a76
> <group gid="media_rw" />

(vonatkozó szekció: <permission name="android.permission.WRITE_EXTERNAL_STORAGE" >
<group gid="sdcard_r" />
<group gid="sdcard_rw" />
<group gid="media_rw" />
</permission> )

plussz az eltávolított keleti szemét appok:

Only in I1_1.0_origi_system/preinstall: 91hiapk_AndroidPhone_1008443.apk
Only in I1_1.0_origi_system/preinstall: AnZhi_KuBiMoFangFuFei_V5.4_20141002.apk
Only in I1_1.0_origi_system/preinstall: BaiduNaviHD_d4033_20140523.apk
Only in I1_1.0_origi_system/preinstall: baidusearch_Android_1_3_0_7_1009249a.apk
Only in I1_1.0_origi_system/preinstall: cn.keyshare.course_ku_bi.apk
Only in I1_1.0_origi_system/preinstall: CUBE_UgameStore_V210_20141128.apk
Only in I1_1.0_origi_system/preinstall: MaxPlayer201412.apk
Only in I1_1.0_origi_system/preinstall: ninegameclienthd_v2.2.0_android_release.apk
Only in I1_1.0_origi_system/preinstall: Tudou_Android_phone_4.2_yingyue1.apk
Only in I1_1.0_origi_system/preinstall: wandoujia_kubimofang_oem_fa.apk

Minden könyvtárat és fájlt átmásoltam a I1W_2.2_origi_system csomagba azonos tulajdonossal és jogokkal, valamint a platform.xml-be is beraktam a vonatkozó sort. Az xbin-ből futtatható is a su, de semmi hatása, a SuperSu pedig azzal fogad hogy ha régebbi 4.3 rendszerről upgrade-eltem akkor bizony teljes manuális re-root kell, mert így nem fog működni. A legújabb SuperSu-ra frissítve play-ből pedig csak annyit mond hogy nincsen root-olva az eszköz. Hiába nyálaztam át az egész fájlrendszert, nem tudok rájönni hogy hol lehet a különbség - egyszerűen nincsen sehol semmi eltérés, mégsem akar meghívódni a daemonsu a 2.2-n úgy, mint az 1.0 verzión - elvileg az install-recovery.sh hívja meg:
/system/xbin/daemonsu --auto-daemon &

Ha az I1_1.0_origi_system és I1W_2.2_origi_system-et diff-elem össze, akkor természetesen sokkal több a különbség, de átnézve ezek csupa egyebek: build.prop-ban másféle címkék, alsa, picit frissebb houdini lib, stb, de semmi olyan amit a root-höz tudnék kötni..

Múlhat esetleg a kernelen? Az eredeti 1.0-hoz is csak a system.img-t töltöttem le utólag. Esetleg a libsupol.so idegen a rendszertől és képtelen futni? Hogyan tudnám tovább debugolni? Az eszköz prímán működik - bár egy új akkut kapott nem olyan rég mert az már elgyengült benne - szeretném megmenteni mert manapság már nem nagyon van választék az ilyen dualboot eszközökből, illetve azok sem sokkal frissebbek...

(#37046) mobilizmo válasza fpeter84 (#37045) üzenetére


mobilizmo
addikt

Szerintem simán múlhat a kernelen.
Az a baj ezekkel az x86-os dual boot-os kütyükkel, hogy nulla fejlesztés van rá miután eladták. Egy-egy konkrét típusra esetleg rááll egy zseni és csinál vele valamit.
Nekem egy Chuwi Hi 10 Pro van (még a z8300-val), Remix OS-el jött (Windows mellett) és nagyon nem szerettem. Először csak a gyári 5.1.1 droidra cseréltem. De egy idő múlva szerettem volna frissíteni, így találtam némi keresgélés után Konstakang-ot. Ő csinált egy unoff CM12.1-et, majd 13-at a Chuwi-ra. Azóta is használom, tök jó. Nagy szerencséd van mert a Cuba-al is dolgozott. Szóval én a helyedben nem szenvednék (hacsak nem szórakozásból csinálod), hanem feltolnám tőle ezek közül valamelyiket: [link]

[ Szerkesztve ]

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#37047) tzsolesz


tzsolesz
nagyúr

Sziasztok. Kikapcsolt állapotból indított factory reset folyamata alatt a telefon felveszi a töltést, ha közben rádugjuk?
Galaxy J7 2017.

(#37048) kutga


kutga
nagyúr

Hölgyek/Urak!

Samsung Galaxy S7-re szeretnék Lineage OS-t varázsolni, de ezt írják a honlapon:

WARNING: The Samsung Galaxy S7 is no longer maintained. A build guide is available for developers that would like to make private builds, or even restart official support.

Jól sejtem, hogy így erre a telefonra 14.1 van hivatalosan és kész?

Let the Zone take me if I am.

(#37049) mobilizmo válasza kutga (#37048) üzenetére


mobilizmo
addikt

xda-n is 14.1-et írják az utolsó hivatalosnak. Ha nem ragaszkodsz a LOS-hoz azért még lehet válogatni egész jó official ROM-okat (official = úgy értem van remény, hogy néha frissítik).
Én a helyedben AOSP Extended, MokeeDev, Resurrection Remix, Havoc OS irányban mennék tovább.

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#37050) kutga válasza mobilizmo (#37049) üzenetére


kutga
nagyúr

Úgy látom viszont, hogy a 14.1 is kapja a frissítéseket, csak nem napi, hanem havi szinten. Igazság szerint ezeket a Samu is adja még, főverziót már nem fog kapni a teló.

Let the Zone take me if I am.

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Android szakmai topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.